Na E3 nu ook de volgende gamebeurs geannuleerd

News
vrijdag, 26 april 2024 om 18:00
activision blizzard hqf1627465674
Niet alleen de E3 wordt dit jaar niet georganiseerd. Blizzard heeft namelijk een streep gezet door Blizzcon 2024.
Nog niet heel lang geleden werden er gedurende het jaar bijna constant gamebeurzen en soortgelijke evenementen georganiseerd. Dat was ook een mooie gelegenheid voor gamers om in aanraking te komen met nieuwe games, andere fans en in sommige gevallen zelfs de grote namen uit de industrie.
Maar sinds het coronavirus is het gemak van online showcases ontdekt en verdwijnen er steeds meer beurzen. Zelfs het ooit zo grote E3 is dood en begraven. Blizzard heeft nu ook nog eens aangekondigd dat een andere beurs die jaar ook niet georganiseerd zal worden.
Via een verklaring op de website heeft de ontwikkelaar en uitgever namelijk aangekondigd dat Blizzcon 2024 wordt geannuleerd. Het is volgens Blizzard niet de bedoeling dat het evenement permanent zal verdwijnen.

“Na rijp beraad het afgelopen jaar hebben we bij Blizzard besloten om Blizzcon niet in 2024 te houden. Deze beslissing is niet lichtvaardig genomen, want BlizzCon blijft een heel speciaal evenement voor ons allemaal en we weten dat velen van jullie ernaar uitkijken.”

- Blizzard

Nieuwe aanpak voor 2024

Volgens het bedrijf is dit jaar gekozen voor een andere aanpak om games onder de aandacht te brengen bij het publiek. Zo zal de focus liggen op kleinere live events, die ‘over de wereld’ worden georganiseerd. Het moet op die manier makkelijker worden voor fans wereldwijd om een event bij te wonen, in plaats van een reis te boeken naar Anaheim. Daar werd elk jaar Blizzcon georganiseerd.
De komende maanden zal Blizzard ook meer nieuws delen over de lanceringen later dit jaar. Zo komt er een nieuwe uitbreiding uit voor World of Warcraft in de vorm van The War Within en zal ook Diablo 4 een uitbreiding krijgen.

Populair Nieuws