Netflix brengt een meeslepende Spaanse serie: The Minions of Midas

Article
zaterdag, 31 oktober 2020 om 10:00
netflix mediaf1604072052
De coronacrisis lijkt nog wel even te gaan duren, maar gelukkig weet Netflix ons in de tussentijd goed gezelschap te houden. In de maanden dat veel bioscopen op het punt van omvallen staan. Kennen de streamingsdiensten hoogtijdagen. Maar Netflix heeft dit ook aan zichzelf te danken, want het aanbod groeit elke maand flink en ook middinin november verschijnt er weer een spannende serie op Netflix: The Minions of Midas.

Geen gele Minions, wel een prachtige serie

The Minions of Midas is geen serie met de gele Minions uit de populaire kinderfilms, maar wel een spannende Spaanse meeslepende serie. De serie heet eigenlijk: Los favoritos de Midas, maar zal in Nederland vooral doorgaan onder de naam The Minions of Midas.

Netflix beklimt hoofdpodium

Het filmaanbod is vanwege corona wereldwijd een stuk kleiner omdat veel opnames stil liggen of vertraging hebben opgelopen. Maar omdat Netflix alle nieuwe kijkertjes wel graag tevreden wil houden, hebben ze een goede oplossing gevonden. Netflix kiest er namelijk de laatste tijd steeds vaker voor om niet-Engelstalige films/ series op Netflix uit te brengen.
Zo is momenteel de Franse serie La Révolution een hit op Netflix. Wist Netflix uit te blinken met de indrukwekkende Spaanse miniserie Someone has to die. En over niet-Engelstalig gesproken, wat dacht je van de Nederlands, Vlaamse serie Undercover die momenteel een mega hit is op de videodienst. Ditmaal kiest Netflix opnieuw voor een serie uit het Spaanse land en dat is los van Someone has to die zeker niet de eerste keer. Want misschien wel een van de beste series van Netflix is ook een Spaanse serie en hier hebben we het natuurlijk over La Casa de Papel.

Waar gaat The Minions of Midas over?

Maar goed The Minions of Midas dus, het verhaal is een verfilming van het gelijknamige boek van de Amerikaanse schrijver Jack London. Overigens kiest Netflix de laatste tijd ook steeds vaker voor boekverfilmingen en dit levert regelmatig een prachtige serie of film op. Wat dacht je bijvoorbeeld van de nieuwste boekverfilming op Netflix: Rebecca, maar dit verder geheel terzijde.
Het verhaal van de serie The Minions of Midas speelt zich af in de Spaanse hoofdstad Madrid. Het eerste seizoen van de serie bevat zes afleveringen en begint bij de rijke zakenman Victor Genovés. De Spaanse zakenman heeft veel invloed, maar wordt gechanteerd door een groep ‘criminelen’. Genovés laat zich alleen niet kennen en gaat niet akkoord met de chantage. Victor weigert een grote som geld te betalen aan de chanteurs en als ‘straf’ hiervoor vermoorde de ‘Minions of Midas’ steeds een willekeurig persoon op een aangewezen plek en tijdstip. Zal Victor bezwijken en het geld overmaken aan de criminele of kan hij er mee leven dat er steeds een onschuldig iemand wordt vermoord?
netflix media center 201030 153226f1604071953

Actores españoles

De absolute hoofdrol in de serie is weggelegd voor Luis Tosar, die in z’n thuisland bekend staat als een groots acteur. Tosar speelt de rol van Victor Genovés. Daarnaast zullen in de serie nog een aantal Spaanse filmsterren te zien zijn zoals: Marta Belmonte, Carlos Blanco, Marta Milans, Bea Segura, Guillermo Toledo, Adolfo Fernández en Pepe Ocio.
De nieuwe Spaanse serie is vanaf vrijdag 13 november te zien op Netflix.

Populair Nieuws