5 games waarin mythologie een grote rol gaat spelen

  De oude mythologieën zitten vol met prachtige verhalen en gebeurtenissen. Hier valt natuurlijk een hele hoop uit te halen. Zo worden er heel veel films en series gebasseerd op deze oude godsdiensten, maar ook een heleboel spellen. De komende tijd zullen er een hoop games uitkomen waarin godsdiensten of mythologieën een grote rol zullen gaan spelen. Dit zijn onze 5 favorieten!

  In the Valley of Gods

  Van deze game kwam eind 2017 al de eerste trailer uit, dus we zitten al een lange tijd te wachten op In the Valley of Gods. Het spel dat eigenlijk in 2019 uit zal komen werd vanwege de pandemie verplaatst naar 31 december 2020. In deze game ga jij als avonturier op zoek naar een bijzonder iets in de woestijnen van Egypte. We weten alleen nog helemaal niet veel over de game, maar in de trailer valt te zien dat je hele mooie beelden krijgt te zien van dit land vol geschiedenis en mythologie. Wij hopen dat ondanks alle moeilijkheden waar de productie van de game doorheen heeft moeten werken dat het spel een groot succes zal worden.

  Senua’s Saga: Hellblade II

  De eerste Hellblade game is echt een enorm speciaal spel. Hoewel het niet enorm populair is, zijn er weinig spellen die zo’n origineel concept zo fantastisch uitvoerde. In Hellblade speel jij als Senua en stap jij letterlijk de hel in om de ziel van jouw soulmate te redden. Senua is ervan overtuigd dat zij vervloekt is, waardoor zij stemmen in haar hoofd hoort. Het bijzondere aan Hellblade is dat jij deze stemmetjes dan ook echt hoort. Dit spel is hoe dan ook enorm goed, maar als je dit met je koptelefoon of headset op speelt is het een bizarre ervaring. In Senua’s Saga: Hellblade II zal je opnieuw spelen als Senua en grote gevaren moeten verslaan in ‘Hellheim’. De game zal in december dit jaar nog uitkomen voor de Xbox Series X en PC.

  Assassin’s Creed: Valhalla

  Natuurlijk konden we de aankomende Assassin’s Creed game niet uit deze lijst laten. Assassin’s Creed: Valhalla is misschien wel de game waar momenteel de meeste hype om is en natuurlijk weten we van Vikings dat hun godsdienst het belangrijkst voor hun was. De Noorse mythologieën kennen een aantal prachtige verhalen, waar we absoluut geen genoeg van kunnen krijgen. Assassin’s Creed: Valhalla zal echt niet alleen maar over de mythologie gaan, maar het zal er absoluut een grote rol in spelen. Kijk alleen al naar de naam van de game. Het is nog heel even wachten totdat wij als de Viking/assassin Eivor de vetste avonturen mogen gaan beleven in deze nieuwe game van Ubisoft.

  Immortals Fenyx Rising

  Volgens ons is er een groot gebrek aan films, series en spellen over de Griekse Mythologie. Daarom waren wij ook zo ontzettend blij toen Immortals Fenyx Rising aangekondigd werd. Niet alleen gaat dit spel over deze mythologie, maar het gaat hoogstwaarschijnlijk ook nog eens een enorm vet spel worden. Je zal spelen als de gevleugelde halfgod Fenyx en je bent volgens een profetie de enige hoop om de Griekse goden te redden van de Titaan Typhon. Op deze tocht krijg je de mooiste verhalen mee en vecht je tegen de ziekste vijanden. Ook Immortals Fenyx Rising zal in 2020 nog uitkomen en zal ongetwijfeld een groot succes worden.

  God of War: Ragnarok

  Ook Kratos zal terugkeren in een nieuwe game genaamd God of War: Ragnarok. Na het grote succes van de terugkeer van God of War in 2018 kon een aankondiging van een nieuw spel over Kratos en zijn zoon Atreus natuurlijk niet uitblijven. Dat dit al in 2021 zou zijn viel alleen niet te voorspellen. Erg vinden we dit zeker niet, want de vorige God of War game was een bizarre ervaring. Alles aan het spel klopte. De combat, gameplay en ook het verhaal waren erg goed en vermakelijk. Het spel eindigde ook met een soort cliffhanger in een geheim einde, dus dat zorgt ervoor dat wij nog meer zin hebben om weer aan de slag te kunnen in deze geweldige wereld. In God of War krijg je ongelofelijk veel vette verhalen over de Noorse mythologie en ook nog eens een geweldig spel.

  Games over mythologieën en godsdienst doen het vaak erg goed. Wat is jullie favoriete spel waar dit een grote rol in speelt? Laat het ons weten!

  Immortals Fenyx Rising

  Verkijgbaar vanaf 3 december 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.