Alles wat je moet weten over de Nederlandse Netflix serie Undercover

  Het tweede seizoen van de Belgisch-Nederlandse serie Undercover staat al weken op één in Nederland in de top tien van best bekeken films/series. Bij onze zuiderburen is de serie ook enorm populair, maar ook in veel andere taalgebieden heeft de serie succes. En als kers op de taart is er ook nog een derde seizoen aangekondigd.

  Er komt nog veel moois aan voor de liefhebbers

  Acteur Frank Lammers liet via Instagram dinsdag weten dat de opnames van seizoen drie gestart is en dat de opnames van de film zijn afgerond:

  “Nieuwe coupe, nieuwe serie. Dus als je een beetje geduld hebt krijg je zoveel Ferry als je wilt”.

  Misschien is het bijna niet voor te stellen, maar er zijn nog steeds veel mensen die Undercover nog niet gezien hebben. Daarom blikken we nog één keer terug, maar kijken we ook wat voor moois ons nog te wachten staat.

  Waar waren we gebleven?

  Het verhaal begint wanneer de federale politie van België op één van de grootste drugszaken ooit zitten. De Belgen zitten achter de criminele drugsorganisatie van de Nederlandse Ferry Bouman aan (gespeeld door Frank Lammers). Bouman handelt op grote schaal in XTC en besteedt zijn meeste tijd ondanks zijn grote rijkdom in een klein camping chaletje. Bouman weet alleen steeds voor de politie te ontkomen waarna de Belgen besluiten een aantal undercover agenten op Bouman te zetten.

  De serie heeft een leuke en voor Nederlandse begrippen grootste cast, in de serie zijn der andere Frank Lammers (bekend van Michiel de Ruyter, Groeten van Gerri, de Marathon en Jumbo reclames), Tom Waes, Manou Kersting, Anna Drijver, Elise Schaap te zien en ook kickbokser Rico Verhoeven heeft een rolletje in het tweede seizoen

  Ferry de film

  Hoewel de opnames voor de film deze week al is afgerond is helaas nog niet bekend wanneer die in de cinema komt. Wel is bekend dat de film qua verhaal zich afspeelt voor de serie, dit liet Lammers weten op z’n Instagram door middel van een ‘strakke’ vakantiefoto. Het verhaal speelt zich af in Amsterdam, in 2006. Bouman werkt dan nog voor z’n criminele mentor en hasjbaron Ralph Brink. Wanneer er op een dag een overval is en de zoon van Ralph ernstig gewond raakt wijst alles erop dat dit de schuld is van een groep kampers uit het zuiden des lands. Vervolgens wordt Bouman naar Noord-Brabant gestuurd om deze gasten te pakken.

  De echte Ferry Bouwman is niet blij met de serie

  Opvallend punt aan deze bizarre serie is dat het ook grotendeels echt gebeurd is, althans het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De ‘drugsbaas’ Ferry Bouman gaat in het echt door het leven met de naam Janus van Weesenbeeck. Van Weesenbeeck is zelf alleen niet zo heel blij met deze serie. Janus beweert dat de serie vol zit met onwaarheden.

  Daarnaast kwam recent ook naar buiten dat Ferry betrokken zou zijn bij een matchfixing schandaal, bekijk hieronder de beelden.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.