De grootste geruchten rond de cast van The Mandalorian season 2

  In oktober komt The Mandalorian season 2 naar Disney+. Uiteraard gaan we oude bekenden zoals Din Djarin, Cara Dune en natuurlijk The Child weer terugzien, maar Lucasfilm is opvallend stil geweest als het nieuwe leden van de cast aankomt. Desondanks zijn er enkele geloofwaardige geruchten, waarvan wij de grootste op een rij hebben gezet.

  Disney+

  Michael Biehn als een premiejager

  Michael Biehn heeft al een lange carrière achter de rug, maar zijn bekendste rollen zijn waarschijnlijk die van Corporal Hicks in Aliens en Kyle Reese in The Terminator. Volgens Making Star Wars (later bevestigd door The Hollywood Reporter) zou Biehn deel uitmaken van de cast van The Mandalorian season 2. Zijn personage zou een nieuwkomer worden in de Star Wars canon, maar dat betekent niet dat we helemaal niets over hem weten.

  Biehn zou een premiejager spelen uit het verleden van The Mandalorian. Of hij vriend of vijand is moet nog blijken. Wel is er concept art opgedoken dat mogelijk Biehns personage afbeeldt. Het gaat om een wat oudere man gekleed in verschillende delen van uitrustingen die de keizerlijke troepen droegen tijdens de Original Trilogy. Tot zover zijn er in ieder geval geen redenen om uit te sluiten dat Biehn zich aansluit bij de Mandalorian cast in season 2.

  FX Networks

  Timothy Olyphant als Cobb Vanth

  De naam Cobb Vanth klinkt misschien onbekend. Het personage is een relatief klein onderdeel van de Aftermath-boeken door Chuck Wendig. In die boeken wordt Vanth eigenaar van een Mandalorian-harnas dat door Jawas is gevonden rond het wrak van Jabba’s Sail Barge. Met andere woorden, hij draagt waarschijnlijk het harnas dat ooit van Boba Fett was.

  De reden dat juist Timothy Olyphant wordt gezien als logische acteur voor Cobb Vanth in de Mandalorian season 2 cast is eenvoudig. Kort de eerste berichten dat Olyphant aan de cast van de serie was toegevoegd, beweerde /Film dat hij scènes had gedraaid in het Boba Fett Harnas. Dat kan natuurlijk ook betekenen dat hij eenvoudigweg Boba Fett speelt, maar daarover waren al andere geruchten die de zaak enigszins compliceerden. Wellicht moet Fett zijn harnas terug zien te krijgen van Vanth?

  Lucasfilm Ltd.

  Temuera Morrison als Boba Fett

  Boba Fett behoeft natuurlijk geen uitgebreide introductie. Hij was het eerste personage dat ooit in een Star Wars film een Mandalorian-harnas droeg en in Star Wars Legends overleefde hij zijn val in de Sarlacc Pit. Die twee feiten zijn genoeg voor fans om te speculeren dat Fett ook in The Mandalorian te zien zal zijn.

  Het lijkt erop dat Temuera Morrison, die Jango Fett speelde in Attack of the Clones, de rol van Boba Fett op zich gaat nemen. Tenminste, het lijkt erop dat Morrison onderdeel is van de season 2 cast van de serie en Boba Fett is als kloon van Jango een logische rol. Maar er zijn andere mogelijkheden. Boba is niet Jango’s enige kloon en zeker in een serie waarvan Dave Filoni uitvoerend producent is, is een rol voor een kloonsoldaat op leeftijd nooit uit te sluiten.

  Gage Skidmore

  Katee Sackhoff als Bo-Katan Kryze

  Wie Star Wars: The Clone Wars en Star Wars Rebels gezien heeft weet precies waarom Bo-Katan belangrijk zou kunnen zijn voor The Mandalorian. Voor wie die series niet heeft gezien is hier de korte versie. Bo-Katan is een machtige vrouw op Mandalore en was de laatste persoon die het Darksaber gebruikte voor het in handen viel van Mandalorian-schurk Moff Gideon.

  Hoe Moff Gideon precies aan het Darksaber komt is nog onbekend, maar er is in The Mandalorian al gesproken over een Mandalorian Purge en de Night of a Thousand Tears. Wat die evenementen precies zijn en hoe Bo-Katan en Moff Gideon ermee te maken hebben is iets waarvan we al langer zeggen dat we het graag willen zien in The Mandalorian season 2. De berichten dat Katee Sackhoff, die ook Bo-Katans stem leverde in de animatieseries, onderdeel is van de Mandalorian season 2 cast zijn dan ook zeer welkom.

  Gage Skidmore

  Rosario Dawson als Ahsoka Tano

  Eén van de oudste Mandalorian season 2 cast geruchten is dat Rosario Dawson Ahsoka Tano gaat spelen. De berichten werden gebracht door betrouwbare publicaties en zijn door veel fans al min of meer als feit aangenomen. De betrokkenheid van Dave Filoni, Ahsoka’s bedenker, draagt ook hier bij aan de waarschijnlijkheid van Ahsoka’s verschijnen in de serie.

  Dawson heeft fysiek inderdaad iets weg van een volwassen Ahsoka. Bovendien is een rol voor Ahsoka iets dat ook in het verhaal logisch is. Ze heeft het nodige meegemaakt op Mandalore, wat haar net als Bo-Katan kandidaat maakt om te vertellen wat er met de planeet is gebeurd sinds Rebels. Bovendien was ze lid van de Jedi Orde in de tijd dat Yoda Grand Master was. Wellicht kan ze Din Djarin wat vertellen over het thuis van The Child, waar hij in The Mandalorian season 2 mogelijk naar op zoek gaat?

  The Mandalorian cast geruchten niet officieel bevestigd

  De bovenstaande geruchten zijn geenszins belachelijk en ze komen vaak via publicaties die het vaak bij het juiste eind hebben. Het is dan ook niet onwaarschijnlijk dat we deze acteurs en actrices gaan zien in The Mandalorian season 2. Daar staat tegenover dat Lucasfilm en Disney er nog niets over hebben losgelaten, dus de kans bestaat altijd dat in oktober blijkt dat er één en ander onwaar is, of in de details niet klopt. We hoeven in ieder geval niet lang meer te wachten.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.