Gaat Rosario Dawson Ahsoka spelen in The Mandalorian?

News
maandag, 23 maart 2020 om 12:43
Tot dusver heeft The Mandalorian weinig banden gehad met de rest van het Star Wars-universum. Volgens onder andere /Film en Variety zou Rosario Dawson in het volgende seizoen een opvallende rol vertolken. Het gaat om niemand minder dan Ahsoka Tano.
Ahsoka werd in eerder werk vertolkt door Ashley Eckstein. Zij leverde de stem van het personage in animatieseries en in The Rise of Skywalker. In live-action lijkt de rol dus naar een ander te gaan. Over de mogelijkheid dat Eckstein alsnog de stem zal leveren is niks bekend.
Het nieuws van Rosario Dawsons casting wordt tot dusver nog niet bevestigd door Lucasfilm of Dawson zelf. Het is dus nog niet zeker dat dit klopt, maar onwaarschijnlijk is het niet. Ahsoka is namelijk bedacht door Dave Filoni, die ook uitvoerend producent voor The Mandalorian is.
Daarnaast zagen we aan het einde van het eerste seizoen het Darksaber. Dat wapen was, evenals Ahsoka, tot dusver voornamelijk te zien in The Clone Wars en Rebels. De serie lijkt dus open te staan voor verdere connecties met Star-Wars animatieseries.

Eerdere banden met Mandalore

Hoewel Ahsoka Tano zelf geen Mandalorian is, is ze wel verwikkeld in de nodige verhaallijnen rondom Mandalore. Zo zal binnenkort in The Clone Wars te zien zijn hoe ze betrokken was bij de belegering van Mandalore. Daarnaast zou ze door haar verleden als Jedi-Padawan enige informatie kunnen verstrekken in de zoektocht naar het thuis van The Child (ook bekend als Baby Yoda).