Black Ops Cold War niet enige game op PS5 met verkeerde versie

  Spelers in het bezit van Call of Duty Black Ops Cold War zijn op een opmerkelijk probleem gestuit: de PS5 installeert automatisch de PS4 versie. En de nieuwe Call of Duty lijkt nu niet de enige game te zijn met de verkeerde versie op de next-gen console.

  Het zal een opmerkelijk gezicht zijn geweest. Je hebt net je gloednieuwe PS5 aangesloten, je installeert een next-gen game en… je zien geen enkele grafische verbetering ten opzichte van de vorige generatie. Dat gebeurde meerdere spelers toen ze hun cross-gen of Ultimate bundel van Call of Duty Black Ops Cold War hadden gestart op de PlayStation 5 en de PS4 versie werd getoond.

  De nieuwe titel van Activision krijgt daarom begrijpelijk de wind van voren, maar het is niet de enige cross-gen game die met dit opmerkelijke probleem zit. Volgens gebruikers van het PlayStation 4 subforum op Reddit defaulten de cross-gen titels van Ubisoft ook naar de PS4 versie op de PS5. Het gaat daarbij om Assassin’s Creed Valhalla en Watch Dogs Legion.

  Hoe los ik dit probleem op?

  De verschillende uitgevers zullen ondertussen hard aan de bak zijn om het probleem op te lossen, maar is de tussentijd kan je het zelf ook gewoon aanpassen. Het Twitter-account van Activision Support heeft een simpel stappenplan online gezet waarmee je de PS5 versie kan starten en dit werkt precies hetzelfde voor de games van Ubisoft.

  1. Ga op het dashboard op de game in kwestie staan
  2. Scroll naar beneden en ga op de Play-knop staan
  3. Selecteer de drie puntjes en open het menu
  4. Selecteer de PS5 versie van de game desbetreffende game
  5. Lanceer de juiste versie

  Het is ook mogelijk dat het probleem aan de kant van Sony zit. In dat geval is het mogelijk dat het probleem is één klap kan worden opgelost. Het zou in ieder geval fijn zijn dat het probleem zit niet meer voordoet wanneer de PS5 in Nederland lanceert op 19 november.

  Assassin's Creed Valhalla

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.