5 games die Nintendo nog naar de Switch moet brengen

Article
zaterdag, 20 april 2024 om 14:00
nintendo switch actualizacionf1612886374
De Switch">Nintendo Switch zit in de nabloei van haar levencyclus en heeft de afgelopen zeven jaar met tal van toptitels fans voor zich gewonnen. Toch kwam een aantal daarvan via games die al eens eerder verschenen waren op een ander platform. Een paar blijven nog altijd uit, maar deze vijf games mag Nintendo alsnog naar de Switch brengen via een zogeheten ‘port’.
Een port is niets minder dan een game die oorspronkelijk voor het ene platform ontwikkeld is en vervolgens de overstap maakt naar een andere platform. De grote N gebruikt deze tactiek na de tegenvallende verkoopcijfers Wii U veel om games een tweede leven te geven op de Nintendo Switch.
Donkey Kong: Tropical Freeze, Super Mario 3D World en Mario Kart 8 genieten stuk voor stuk van een tweede leven dankzij een port met een paar extra’s voor de Switch. Ook kwamen al zat games van de Wii over, zoals The Legend of Zelda: Skyward Sword en Xenoblade Chronicles. Ieder van de titels werd uitgebreid met extra toeters en bellen, waaronder extra levels, verbeterde besturing of een mooiere laag verf.
Het neemt niet weg dat het nog steeds ports zijn en daar is niets mis mee. Sterker nog, er zijn nog genoeg games die onder deze noemer nog naar de Nintendo Switch mogen komen. De volgende vijf zien we het liefst zo snel mogelijk op de hybride van de grote N.

1. The Legend of Zelda: Wind Waker/Twilight Princess HD

Het rijtje trappen we af bij de HD-versies van twee geliefde Zelda-games: Wind Waker en Twilight Princess. Beide titels kregen tijdens de Wii U-generatie een vernieuwde versie die de games eindelijk in een HD-jasje stopte. Het nieuwe laagje verf was hard nodig en beide edities waren dan ook pareltjes op een anderzijds dode console.
Nu zijn deze twee Zelda-spellen alleen gestrand op dat platform, terwijl er nooit een grotere fanbase was voor de Zelda-reeks. Daar zorgden Breath of the Wild en Tears of the Kingdom wel voor. Er is dan ook geen beter moment om de twee titels naar de Switch te brengen.
The Legend of Zelda - Tears of the Kingdom - Nintendo Switch Image
The Legend of Zelda - Tears of the Kingdom - Nintendo Switch
EUR49.99
Op voorraad
Koop op bol.
Daar kunnen meer dan honderd miljoen spelers (voor het eerst) met de titels aan de slag en een hele andere kant van Links avonturen proeven. De games staan qua thematiek en sfeer recht tegenover elkaar, dus er is voor ieder wat wils als ze naar de hybride gebracht worden.
metroid prime remastered samus 2f1676553521

2. Metroid Prime 2 (en 3)

Ook de Metroid-reeks beleeft goede tijden op de Nintendo Switch, zelfs als Metroid Prime 4 nog altijd op zich laat wachten. De game die zeven jaar geleden werd onthuld, is nog altijd niet uit. Toch lag vorig jaar een onverwachte zoethouder klaar in de vorm van Metroid Prime Remastered.
Het spel was bijna een remake te noemen van de klassieker op de GameCube en viel enorm in de smaak. Vrij snel vroegen fans om de andere twee delen, maar die zijn nog niet verschenen op de Switch. Als de geruchtenmolen geloofd mag worden, liggen deze wel op de plank klaar bij Nintendo en is het een kwestie van tijd tot deze verschijnen.

3. Xenoblade Chronicles X

Het is duidelijk dat Nintendo verknocht is aan de Xenoblade-reeks. Op de Switch zijn twee compleet nieuwe delen van de JRPG-reeks verschenen, maar daar bleef het niet bij. Ook kwam er een port uit van het origineel voor de Wii, die overigens ook nog eens een extra verhaal bevatte.
Alleen Xenoblade Chronicles X ontbreekt nog de op Switch. De Wii U-game werd goed ontvangen toen deze in 2015 verscheen, maar zit nog altijd gestrand op de op één na slechtst-verkochte console van Nintendo ooit. Een nieuw laagje verf voor dit vaak vergeten spel in de Xenoblade-reeks zou dan ook zeer welkom zijn.

4. Yoshi’s Wooly World

Eén van de geliefde Nintendo-personages die tijdens de Switch-generatie maar weinig liefde heeft gekregen in zijn eigen games is Yoshi. De groene dino die als trouwe compagon van Mario in verschillende games schittert, kreeg op de Switch één eigen game: Yoshi’s Crafted World. Die game is alleen alweer vijf jaar oud.
Een gemakkelijke manier voor Nintendo om het aantal Yoshi-games op de Switch te verdubbelen is door een heruitgave van de Wii U-game: Yoshi’s Crafted World. De Wii U-titel werd beter ontvangen dan de opvolger voor de Switch en, net als met een aantal van de andere Wii U-games die al genoemd zijn, kan flink profiteren van de grote spelersgroep op de hybride-console van Nintendo.

5. Kid Icarus Uprising

Naast games die eerder op console verschenen, zou het de Switch ook sieren om Kid Icarus Uprising een tweede leven te geven. De game kwam oorspronkelijk uit op de Nintendo 3DS en zit daar nog altijd vast. Het is zonde, want de game schotelde een nieuwe speelstijl voor binnen de Kid Icarus-reeks.
Hoewel het een lastigere zaak zal zijn om de 3DS-game naar de Switch te brengen, heeft Nintendo in het verleden al bewezen dat het geen onmogelijke taak is. Zo kwamen remasters uit van Pokémon Diamond & Pearl die de tweede scherm-functies op een andere manier voorschotelden. De vraag is alleen of het ooit gaat gebeuren, want veel exemplaren werden nooit verkocht.

Waarom Nintendo deze games nog niet naar de Switch bracht

Waarom we al deze bovenstaande games nog niet op de Switch hebben gezien, is nog altijd de vraag. Een mogelijk antwoord daarop is dat de grote N juist wacht voor zwaardere tijden waarin het bedrijf minder nieuwe games heeft. Het najaar van 2024 lijkt zo’n periode te worden, gezien de Switch 2 intern is uitgesteld. Is dit dan eindelijk het jaar waarin we ze gaan zien?

Poll