‘Trailer voor Metroid Prime 4 in de maak’

News
maandag, 22 januari 2024 om 14:00
metroid prime 4 verwachtingen vijf typische metroid prime elementen 131789
Al jarenlang is Metroid Prime 4 de grote afwezige bij de meeste Nintendo-presentaties. Maar vroeger of later zal dat toch moeten veranderen. Nu wordt beweerd dat er trailers gemaakt zijn of worden voor de game.
Vorig jaar verscheen rond deze tijd ineens Metroid Prime Remastered. Dat leidde natuurlijk tot de nodige speculatie dat Nintendo spelers eindelijk aan het klaarstomen was voor het langverwachte Metroid Prime 4. YouTuber SuperMetalDave64 heeft enig bewijs boven tafel gehaald dat het misschien bijna tijd is voor een nieuwe trailer (via UniversoNintendo).
Via LinkedIn-profielen zou hij namelijk hebben ontdekt dat er zo’n 10 maanden geleden testers met de game bezig waren. Mogelijk interressanter is dat de Retro Studios, de maker van de Metroid Prime-reeks, een partnerschap zou zijn aangegaan met Next-Gen Dreams 3D. Een specialiteit van dit bedrijf is het maken van uitgebreide onthullingstrailers.
Het is niet de eerste keer dat er in de laatste maanden goede berichten komen over Metroid Prime 4. In december beweerde PapaGenos, die de release van Metroid Prime Remastered lekte, dat de game eigenlijk al klaar was. Er zou nu vooral nog aan cutscenes worden gewerkt.

Wanneer is de release van Metroid Prime 4?

Het zal moeten blijken of Metroid Prime 4 inderdaad snel weer getoond wordt. Nintendo komt meestal in februari met een Nintendo Direct, waarin de game voorbij zou kunnen komen als er inderdaad nu trailers worden gemaakt. Gezien het lange uitstel van de game zijn er ook veel fans die speculeren dat de game voor Switch 2 verschijnt, wat zou kunnen betekenen dat de onthulling pas wat later is.