Zo hoeft gamen op je PS5 niet duur te zijn

Article
zondag, 29 augustus 2021 om 9:00
pexels kerde severin 5961235f1632836754
Bij het vallen van de naam PlayStation 5 wordt er vaak gedacht dat dit gelijk veel geld moet gaan kosten. Echter zijn er een aantal features waar je helemaal geen tientallen euro’s voor moet uitgeven. Wij zetten op een rijtje waardoor gamen op je PS5 helemaal niet duur hoeft te zijn.
Mocht je de overstap maken van een PlayStation 4 naar de PS5 scheelt dat gelijk een hoop kosten. Zo zijn de games die je voor je PS4 hebt gekocht, gewoon speelbaar op de PS5. Alleen geldt dit niet voor alle games. Zo’n 99 procent van alle PS4 games zal zonder problemen speelbaar zijn op de PlayStation 5. Sony heeft ruim 4000 titels getest die naar behoren werken op de nieuwe generatie console.

PS4-titels op de PS5

Maar hoe werkt dat dan? Om de PS4-games op je PS5 te spelen is wel het een en ander nodig. Zo moet je met hetzelfde PlayStation-account ingelogd zijn, als het account waarop je de game gekocht hebt. In het geval van een gedownloade game kun je dan die titel simpelweg opnieuw downloaden vanuit de PlayStation Store. Daarna kan deze gespeeld worden zonder enige problemen.
Als je een fysieke PS4-game hebt die je op je PS5 wil spelen, moet je de game opnieuw installeren en moet je de disc altijd in je console hebben, indien je wil spelen. Het werkt dus eigenlijk hetzelfde als op dit moment met de PS4. Voor mensen die de All Digital Edition van de PS5 hebben, betekent dit helaas dat de fysieke games opnieuw via de PlayStation Store gekocht moeten worden.
Een andere handige optie is PlayStation Now. Met deze dienst kunnen abonnees allerlei titels spelen door ze te streamen, in plaats van ze te downloaden op hun PlayStation. PS Now biedt PS2- en PS4-games tegen betaling aan. Een abonnement kost zo’n vijftien euro per maand. Daarmee kan je eenvoudig games proberen en heb je bovendien geen PS4 of PS5 nodig. Je kan alles op PC streamen, mits je een DualShock 4 of DualSense controller hebt. Wil je toch een stabiele verbinding garanderen, dan kan je de titels ook gewoon downloaden. Het voordeel van de games downloaden en lokaal spelen is dus dat je niet altijd een goede internetverbinding nodig hebt. Om de games te kunnen spelen wanneer ze zijn gedownload, heb je namelijk geen internetverbinding meer nodig.
ps5 controllerf1592919068

Goedkope PS5-controller

Het spelen van PS4-games op de PlayStation 5 brengt gelijk een andere goedkope feature met zich mee. Je kan namelijk gewoon met je DualShock 4 de PS4-games spelen op je PS5. Helaas is het niet mogelijk om de PS5-games met een PS4-controller te spelen. Een andere optie om goedkoop te gamen, is een abonnement op PlayStation Plus. Deze dienst biedt gamers elke maand een aantal PlayStation-titels aan om gratis te downloaden.

Gratis PS5-games

Een game die je bij het aanschaffen van de PS5 er gratis bij krijgt is Astro’s Playroom. De game duurt zo’n vier uur om helemaal uit te spelen en staat gelijk al op de geïnstalleerd. Mooi meegenomen is ook nog eens dat de game een ode is naar de geschiedenis van PlayStation. Daarnaast licht de game ook nog eens de features van de DualSense toe en zorgt daarmee direct voor de magische next-gen ervaring. Naast Astro’s Playroom is er nog een groot aanbod aan Free to Play-games op de PS5. Zo zijn daar bijvoorbeeld Fortnite, Apex Legends, Smite, Spellbreak, War Thunder, Destiny 2, Rocket League en Call of Warzone.
Om er voor te zorgen dat je niet de volle prijs voor een game betaald, moet je het goede moment uitkiezen. Kijk voorbeeld naar bundels, feestdagen en Black Friday. Daarnaast hebben retailers vaak ook momenten waarop zij games en accessoires voor een lagere prijs aanbieden. Houd onze site daarom goed in de gaten voor scherpe deals!
astros playroom

Leen PS5-games van vrienden

Mocht je nou vrienden hebben die ook een PlayStation 5 hebben, dan kan je natuurlijk altijd vragen of je een game van hun mag lenen. Dit is misschien wel de leukste en vriendelijkste optie om goedkoop te gamen op je PS5. Een andere optie is natuurlijk om games aan te schaffen waar je veel tijd in kwijt kan. Soms is een mega grote game beter dan twee of drie kleinere titels. Denk bijvoorbeeld aan Persona 5 voor PS4, daar ben ben je wel honderd uur zoet mee. Qua PS5-titel is Ghost of Tsushima een goede optie. Deze game kost in totaal meer dan 70 uur, als je alles uit de game wilt halen. Normaal gesproken ben je met een playthrough zo'n 35 uur zoet.

Populair Nieuws