PS5 backwards compatible met bijna alle PS4 games

  Al een hele lange tijd hingen de geruchten in de lucht dat alle PS4 games te spelen zouden zijn op de PS5. Nu is eindelijk de kogel door de kerk. De PS5 is namelijk echt backwards compatible met bijna alle PS4 games.

  Jim Ryan, de directeur van Sony Interactive Entertainment, heeft dat bevestigd aan de Washington Post. Tijdens de PS5 presentatie van afgelopen woensdag, kwam dit nog niet aan de orde. Om welke games het precies gaat, is nog niet duidelijk. Wel heeft Ryan onthuld dat er meer dan duizenden PS4 games zijn getest voor de PS5. Het zou gaan om 99 procent van alle games.

  In juni van dit jaar melde wij al dat, volgens een Turkse retailer, al meer dan 4000 titels backwards compatible zouden zijn voor de PS5. Toen zou het ook gaan om titels van de PS1, PS2 en PS3, maar deze vallen nu af.

  PlayStation Plus Collection op PS5

  Woensdag kondigde Sony ook aan dat het met een PlayStation Plus Collection komt. Alle PlayStation Plus leden met een PS5 krijgen op de nieuwe console naast de gratis maandelijkse PlayStation Plus een extra voordeel: de PlayStation Plus Collection. Dit is het antwoord van Sony op de Xbox Game Pass en biedt een wisselende collectie aan titels die gratis speelbaar zullen zijn.

  De PlayStation Plus Collection zal in eerste instantie met een aantal van de beste games die op de PS4 zijn verschenen uitkomen. Op deze manier zorgt Sony ervoor dat toekomstige PS5-bezitters die de huidige generatie niet hebben meegemaakt, of simpelweg een aantal toppers hebben gemist, alsnog de kans krijgen om direct ermee aan de slag te gaan wanneer de nieuwe console in november verschijnt.

  De PS4 games zijn straks gewoon digitaal te downloaden op de PlayStation 5 - waarvan nu naast de releasedatum ook de prijs officieel bekend is - en ze direct kunt spelen. De PlayStation Plus Collection zal beschikbaar zijn op de releasedatum van de PS5 op 19 november 2020.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.