Handige PS5 tips & tricks als je net je PlayStation 5 hebt gekocht

Article
maandag, 23 augustus 2021 om 17:30
astros playroom ps5f1603984110
Nu de PlayStation 5 langzaam maar zeker wat meer beschikbaar lijkt te raken in de vrije verkoop, is het logisch dat je misschien nog niet helemaal weet wat je in het begin moet doen met het bakbeest. De aansluiting is gelukt, het instellen van de machine ook, maar wat doe je dan? Met deze handige PS5 tips & tricks helpen we je goed op weg.

Speel Astro’s Playroom

Uiteraard wil je gamen op je nieuwe PlayStation 5 console. Sony weet dit natuurlijk ook en dus staat vooraf al een game voor je geïnstalleerd op de PlayStation 5. Het betreft de kleine platformer Astro’s Playroom, een game die je in drie a vier uur helemaal uit kunt spelen.
De game is gewoon gratis en staat gewoon al op de console geïnstalleerd. Je hebt dus eigenlijk geen reden om de game niet te spelen. Een mooie bijkomstigheid is ook nog eens dat de game niet alleen onwijs leuk is, maar ook een ode naar de geschiedenis van PlayStation. Verder is er geen game die zo goed de features van de DualSense toelicht en er daarmee voor zorgt dat je een magische next-gen ervaring beleefd.
ds5 cosmicred 03f1621236662

Tweede PS5 controller

Gamen in je eentje is natuurlijk prima en in de meeste gevallen een manier om lekker tot rust te komen. Toch zijn er al genoeg games op de PlayStation 5 te vinden die juist heel leuk zijn om samen te spelen. It Takes Two, een van de leukste games van 2021, is daar een goed voorbeeld van.
Je hebt dan alleen wel een tweede controller nodig. Gelukkig zijn er een paar opties die ervoor zorgen dat je die tweede controller krijgt. Via een PS5 bundel die je misschien wel gekocht hebt, heb je direct al een extra controller. Uiteraard is de andere logische optie om een nieuwe controller te kopen. Inmiddels zijn er namelijk drie kleuren om uit te kiezen.
Er is alleen nog een derde optie. Je kunt namelijk ook een PS4-controller gebruiken (zolang het PS4-games betreft). Gezien het leeuwendeel van de games op de PlayStation 5 nog PS4-games zijn met een extra patch die de game op PS5 nog een stukje beter maakt. Alleen voor daadwerkelijke PS5-games kun je geen Dualshock 4-controller gebruiken.
ps5 controllerf1592919068

Verborgen features

Wie de PlayStation 5 net heeft, zal waarschijnlijk niet direct alle geheimen en trucjes achter de console kunnen achterhalen. Dat is dan ook geen probleem, want wij helpen je daarbij. Zo hebben we alvast een fikse lijst met verborgen PS5 features voor je op een rij gezet.
Zo kan je op de PlayStation 5 eindelijk zien hoeveel uur je in games hebt gestoken. Tevens is er een mogelijkheid om je DualSense controller automatisch uit te laten gaan. Zo zorg je ervoor dat je niet onnodig je batterij leeg laat lopen.
ps plus collection como descargarf1605613749

Haal PlayStation Plus als nieuwe gebruiker

Natuurlijk is PlayStation Plus ook een feature waarvan je af moet weten als je met de PS5 aan de slag gaat. De nieuwe console van Sony maakt namelijk ook nog van de service gebruik en heeft een aantal flinke voordelen voor PS5-gebruikers. Naast dat je PlayStation Plus nodig hebt voor online multiplayer, zijn er een aantal daadwerkelijke voordelen die de dienst met zich meebrengt.
Maandelijks krijg je nieuwe games voor zowel PS4 als PS5, maar ook krijg je toegang tot de PlayStation Plus Collection. Deze bestaat uit een scala aan PS4-games die grotendeels gezien worden als de pareltjes van de vorige generatie. Mocht dit je eerste PlayStation console zijn, loont het daarom zeker om PlayStation Plus te gebruiken om deze games allemaal te spelen.
Daarnaast is er nog een extra reden om PlayStation Plus te halen als nieuwe gebruiker. Je kunt dan via PlayStation een abonnement voor een jaar afsluiten voor slechts 30 euro. Dat is de helft van de prijs!

Schrijf je uit!

Als je net een PlayStation 5 hebt gescoord, is de kans groot dat je dit hebt gedaan doordat je een melding hebt gekregen dat de console ergens te koop was. Dit kan natuurlijk via ons overzichtsartikel zijn, maar via een van de vele nieuwsbrieven van de winkelketens is natuurlijk ook een optie.
Het ligt misschien voor de hand, maar vergeet je niet om uit te schrijven voor deze mails. Tevens is het slim om je voor lotingen uit te schrijven als je niet meer op zoek bent naar een console. Dat scheelt je namelijk een hoop digitale archivering op termijn.