Zo kan je de F1 GP van Imola gratis kijken dit weekend!

Article
vrijdag, 22 april 2022 om 16:00
max verstappen f1 gp australief1649931642
In Nederland kunnen we helaas geen beroep meer doen om Ziggo om alle Formule 1-races gratis te kunnen kijken. Gelukkig is er nog wel een andere manier om de F1 GP van Imola te kijken zonder te betalen!
De spanning zit er goed in voor de allereerste race in Italië dit seizoen. Op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari wordt namelijk de Grand Prix van Imola verreden en laat dat nu net de thuisbasis zijn van Ferrari, het team dat nu mijlenver voor staat op de concurrentie. Red Bull Racing wil het gat dolgraag dichten en zal er dan ook alles aan doen om een flinke klap uit te delen aan Ferrari op hun home turf.
Daarvoor heeft het team van Max Verstappen nu ook de perfecte mogelijkheid, want de GP van Imola is de eerste race van het seizoen waarbij er een sprintrace wordt gehouden. Dat betekent dat de kwalificatie wordt verplaatst naar vrijdag, gevolgd door een sprintrace op zaterdag en dan uiteindelijk de echte Grand Prix zoals gebruikelijk op zondag.
Maar de FIA heeft voor de sprintrace een aantal nieuwe regels geïntroduceerd, waarbij de puntenverdeling het belangrijkste is. Waar vorig jaar de coureur die als eerste over de streep kwam drie punten kreeg, twee voor P2 en één punt voor de derde coureur, is dat nu drastisch anders. De punten gaat nu namelijk tot en met de achtste positie, wat betekent dat de nummer één maar liefst acht punten kan scoren op zaterdag. In theorie zijn er dus 34 punten te scoren over het hele weekend, waardoor Verstappen dé mogelijkheid heeft om het gat met Charles Leclerc wat kleiner te maken. De Monegask staat nu namelijk mijlenver voor met 71 punten, omdat de Nederlander in twee van de drie races niet is gefinisht door technische problemen.
si202203190303 newsf1647865562

Gratis de GP van Imola kijken

Als je niks van de actie in Italië wil missen, dan ben je in Nederland aangewezen op de diensten van twee betaalde services: Viaplay of F1 TV Pro. Voor Viaplay moet je flink wat geld neerleggen, met een maandelijks bedrag van 13,99 euro. F1 TV Pro is qua abonnement een stuk behapbaarder met 7,99 euro of 5,40 euro (bij een jaarabonnement) per maand, maar ook dat is een prijs die niet voor iedereen betaalbaar zal zijn.
Gelukkig is er een manier om helemaal gratis Formule 1 te kijken dit weekend. Waar we in Nederland vanaf dit seizoen namelijk moeten betalen voor de koningsklasse van de motorsport, zijn er ook landen die F1 gratis uitzenden. Vaak is het alleen niet mogelijk om die uitzendingen te bekijken, omdat ze vanwege de rechten geografische geblokkeerd worden. Dat betekent dat alleen inwoners van het land zelf de uitzending gratis kunnen kijken en kijkers uit andere landen worden buitengesloten.
Met de technologie van tegenwoordig is het alleen mogelijk om websites voor de gek te houden waar je daadwerkelijk zit. Met een VPN kan je namelijk verbinding maken met servers in talloze andere landen, die vervolgens verbinding maken met de website in kwestie. Wil je gratis F1 kijken, dan kan je bijvoorbeeld verbinding maken met een server in Oostenrijk. Ga vervolgens naar de website van ServusTV, dan toevallig in handen is van Red Bull, en je kan zonder iets te betalen de race kijken. En als je op de achtergrond Nederlands commentaar erbij wil hebben, dan kan je altijd de Grand Prix Radio app installeren met het commentaar van Olav Mol!

Populair Nieuws