Rechtszaak tegen PlayStation wegens seksisme afgewezen door rechtbank

News
vrijdag, 22 april 2022 om 16:30
playstation communities app aangekondigd 101601f1646930927
Eind vorig jaar klaagde een voormalig werknemer van PlayStation het bedrijf aan wegens loonverschillen, onrechtmatige beëindiging van contracten en andere gevallen van discriminatie op grond van geslacht. Deze rechtszaak is volgens Axios nu afgewezen door de Amerikaanse rechtbank in Californië.
De rechtbank kwam tot deze beslissing omdat de voormalige PlayStation-werknemer, Emma Majo, volgens de rechter in de meeste gevallen haar beschuldigingen niet volledig zou hebben uitgelegd. In één geval zou ‘de eiser slechts de elementen van de claim hebben gereciteerd en geen specifieke feiten hebben aangevoerd'. In een ander geval zouden haar beweringen niet ‘aannemelijk zijn’.
Hoewel de meeste van de dertien ingediende klachten tegen PlayStation zijn verwerpt, erkent de rechtbank dat er drie - die allemaal onder de staatswet vallen - gegrond waren en dat de toegevoegde getuigenissen van acht vrouwen betekenen dat ‘de beschuldigingen van de eiser nog steeds in beweging zijn’.

Rechtszaak kan tweede kans krijgen

Afgelopen maand stapten acht vrouwen naar voren nadat Sony als reactie op Majo’s rechtszaak zei ‘geen enkel beleid, praktijk of procedure bij PlayStation te identificeren die naar verluidt de basis vormde van enige wijdverbreide opzettelijke discriminatie of een discriminerend effect op vrouwen had'. De acht vrouwen deelden daarop hun eigen ervaringen die deze bewering tegenspreken.
‘’Deze verklaringen kunnen nieuwe beschuldigen opleveren,’’ voegt de uitspraak toe, alvorens te concluderen dat ‘de eiser binnen 28 dagen een tweede gewijzigde klacht mag indienen’, wat betekent dat hoewel de rechtbank deze specifieke rechtszaak verwierp op basis van Majo’s beweringen, de rechtbank nog een keer naar de zaak zal kijken als er een tweede klacht wordt ingediend die meteen de acht andere getuigenissen bevat, zodat ze volledig kunnen worden onderzocht.

Populair Nieuws