E3 2021 Square Enix verwachtingen - Final Fantasy 16, Marvel’s Avengers en meer!

  Het is alweer bijna tijd om te genieten van nieuwe games en hardware tijdens E3 2021. Van de verschillende uitgevers kijken we misschien wel het meeste uit naar die van Square Enix. De Japanse uitgever moest over de jaren haar draai een beetje vinden, maar lijkt inmiddels lekker bezig te zijn. Lees hier alles wat je kunt verwachten van Square Enix tijdens E3 2021.

  Uiteraard is er officieel nog niets bekend over wat Square Enix precies gaat doen tijdens E3 2021. Sterker nog, officieel heeft Square Enix ook nog geen plannen aangekondigd voor een showcase rondom/tijdens E3 2021. De verwachting is alleen wel dat er een evenement gaat komen waar de uitgever haar plannen voor de komende tijd uit de doeken gaat doen. Wij zetten alvast de verwachtingen voor de E3 2021 Square Enix presentatie op een rij.

  Square Enix heeft namelijk wel al via Yosuke Matsuda, president van het bedrijf, laten weten dat er rond E3 2021 aankondigingen op de planning staan. Alleen de vorm is nog niet precies bekend. De verwachtingen voor die aankondigingen zetten we dan ook op een rijtje.

  Final Fantasy 16 toont gameplay

  Final Fantasy 16 is misschien wel het grootste wapen dat Square Enix de komende jaren heeft, maar sinds de aankondigingstrailer in 2020 hebben we de game eigenlijk niet meer gezien. Dit is redelijk logisch gezien de DLC van Final Fantasy VII Remake nog moet verschijnen, maar die is wanneer E3 2021 begint net uit. Daarmee lijkt het pad vrij om de marketingcampagne van de nieuwe game volop af te trappen.

  We verwachten dat de game dan ook tijdens E3 2021 getoond gaat worden. Gameplay is wat we, net als vele fans, willen zien. De presentatie moet duidelijk gaan maken wat spelers kunnen verwachten. Krijgt de game de stijl van Final Fantasy XV of wordt toch meer teruggevallen op de JRPG-vorm van vroeger?

  Een verrassing van Dragon Quest

  Over JRPG’s gesproken, ook verwachten we dat Dragon Quest een opwachting maakt. Hoe de legendarische franchise verschijnt, vragen we ons nog een beetje af, maar daar komt eind mei waarschijnlijk meer duidelijkheid over. Op 26 mei wordt namelijk het 35-jarige jubileum van de reeks gevierd.

  De livestream die Square Enix hierom bouwt richt zich op de Japanse markt, waar de serie het meest populair is. Er wordt dan ook gespeculeerd dat Dragon Quest 12 wel eens uit de doeken kan worden gedaan. Als dat zo is, lijkt het geen gek idee om de game ook tijdens E3 2021 nog een keer te tonen. Dat zou dan ook de verrassing zijn van Dragon Quest, al sluiten we niet uit dat we slechts wat ports van de game zien die naar de Switch komen.

  Nieuwe beelden van Life is Strange: True Colors

  Dat Life is Strange True Colors verwacht wordt rondom E3 2021 zou niet als een verrassing moeten komen. De nieuwe game van Deck Nine staat voor september op de planning en in tegenstelling tot eerdere delen wordt de game niet episodic. Van de game hebben we nu een paar trailers gezien (en spraken we ook met de actrice die Alex tot leven brengt).

  Om de game extra in het zonnetje te zetten in aanloop naar de release op 10 september lijkt het geen slecht idee om meer van de game te tonen tijdens E3 2021. We verwachten dat een nieuwe trailer wat meer gameplay laat zien en misschien nog een betere blik geeft op de stad waarin Alex de dood van haar broer moet onderzoeken. Daar hebben we namelijk nog niet zoveel van gezien.

  Marvel’s Avengers doet Wakanda-uitbreiding uit de doeken

  Ook hebben we nog vrijwel niets gezien van de nieuwe uitbreiding die Marvel’s Avengers later dit jaar krijgt. Het betreft de War for Wakanda-uitbreiding die op de planning staat. De eerste beelden tijdens de Square Enix Presents eerder dit jaar zagen er tof uit, maar het was slechts een kleine teaser.

  De uitbreiding moet tijdens E3 2021 weten te overtuigen en fans weer terughalen naar de game. Of dat gaat lukken is natuurlijk nog de vraag. Een flinke dosis gameplay rondom Black Panther zou een goede stap zijn in combinatie met compleet nieuwe omgevingen en andere soorten vijanden. Dit zou al snel de kritiek als sneeuw in de zon doen verdampen dat er te weinig afwisseling is.

  Geen Final Fantasy VII Remake Part 2

  Als laatste is er ook nog de vraag naar het volgende deel in de Final Fantasy VII Remake. Het eerste deel kwam een jaar geleden uit en vlak voor E3 2021 staat de Intergrade-DLC op de planning. Deze zou zich kort voor het tweede deel van de remake afspelen, maar toch denken we niet dat Part 2 al tijdens E3 2021 onthuld wordt.

  De DLC release is simpelweg te dichtbij E3 2021. We zien het wel gebeuren dat er nog een trailer van de uitbreiding komt en misschien de aankondiging van wanneer de game naar andere platformen komt, want dat is ook nog niet gebeurd. Pas wanneer de game daadwerkelijk multiplatform is verschenen achten we de kans groot op de onthulling van Final Fantasy VII Remake Part 2.

  Onze E3 2021 verwachtingen op een rij

  Dit zijn onze verwachtingen voor E3 2021 rondom Square Enix. Toch zijn er nog vele andere uitgevers die plannen hebben voor de beurs dit jaar. Check hieronder de verwachtingen van de andere uitgevers en luister ook XGN Cast #10 waarin we samen met Jan Meijroos een uitgebreide preview geven van E3 2021.

  Laat ons in de reacties weten waar jij enorm naar uitkijkt tijdens E3 dit jaar!

  Final Fantasy XVI

  Verkijgbaar vanaf 2021

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.