De beste PS4 games in 2021 tot nu toe

Article
maandag, 24 mei 2021 om 14:00
top 10 beste ps4 games 2021f1621439984
Het jaar is alweer bijna halverwege en dat betekent het tijd is om alvast een beetje terug te blikken. Er zijn immers tal van games verschenen op de PlayStation 4 sinds 2021 begonnen is. De beste PS4 games in 2021 tot nu toe zetten we voor jou op een rijtje.

10. Outriders

We trappen deze lijst af met de Outriders, de nieuwe game van People Can Fly. De co-op shooter kwam op 1 april uit en schoot niet al te best uit de startblokken. Veel serverproblemen en een lading bugs verpestten het speelplezier van velen, maar inmiddels is de game al in een wat betere staat en weet de game de lijst met beste PS4 games in 2021 maar net te halen.
De gameplay zelf is namelijk wel erg lekker. Deze doet denken aan een mengelmoes tussen shared world shooters en Gears of War. Daarnaast biedt het World Level-systeem lekker veel uitdaging en kun je best diepe builds maken dankzij een flinke rits aan vaardigheden. Het verhaal mag dan niet al te memorabel zijn, maar de game is nog steeds als een lekkere portie junkfood: een lekkere hap die je snel weer vergeet.
cyber shadowf1611588417

9. Cyber Shadow

Misschien heb je nog niet van Cyber Shadow gehoord, maar deze lastige sidescroller heeft zeker een plekje verdiend in de lijst met beste PS4 games van 2021 tot nu toe. De titel komt van uitgever Yacht Club, de makers achter Shovel Knight. De game zelf bevat dan ook muziek van de Shovel Knight-makers, terwijl de game zelf uit de stal van Mechanical Head Studios komt.
Cyber Shadow is een 8-bit titel die qua gameplay vergelijkbaar is met Ninja Gaiden en Mega Man. De moeilijkheidsgraad van laatstgenoemde is dan ook zeker aanwezig, wat de acht uur-durende game voor sommigen nog wel wat langer maakt. Het verhaal zelf is, net als dat van Shovel Knight, niet zo memorabel, maar de liefdesletter naar games uit den ouden doosch raakt de juiste raakvlakken voor nostalgische gamers en iedereen die een goede uitdaging zoekt.
little nightmares 2 guiaf1613127676

8. Little Nightmares II

Dit spannende avontuur neemt je voor een tweede keer mee op een reis door een afzichtelijke wereld vol enge vijanden waar je als kleine held doorheen klimt en klautert. Spanning gaat dan ook gepaard met toffe puzzels, terwijl de atmosfeer telkens weer de nekharen overeind doen laten staan. Het is daarmee ook een waardig vervolg op Little Nightmares dat eigenlijk in ieder opzicht een beetje beter is dan het origineel.
Dit keer is het Mono die je onder de knoppen hebt die op zijn reis door de Pale City het personage Six tegenkomt. Als duo moeten ze de verlaten stad zien te overleven en het geheim achter de mysterieuze Thin Man ontrafelen. Dit doe je in een prachtig vormgegeven wereld, ondanks het feit dat deze wereld ontworpen is om er lelijk uit te zien.
2021011120240100 1ed6a785ade38f04450c188ff9531338f1610628572

7. Persona 5 Strikers

Een spin-off kan soms onwijs veel nieuwe kansen bieden en een grote nieuwe spelersgroep aantrekken en dat is precies wat Persona 5 Strikers weet te doen. Deze musou-titel is namelijk een direct vervolg op Persona 5, maar draait veel minder om de sociale Sims-gameplay en veel meer om de actie. Dit keer is het ook geen turn-based combat, maar zijn het tientallen vijanden die je steeds een kopje kleiner moet maken met de Phantom Thieves.
De game wordt bekroond wegens het doorzetten van het oorspronkelijke verhaal, de charme en natuurlijk de welbekende stijl die Persona 5 droeg. Hoewel de gameplay wat wennen is voor wie een traditionele JRPG gewend is, kan niet ontkend worden dat de game je bijna doet vergeten dat je een musou-game speelt. Het is de kracht van de Phantom Thieves en de kleurrijke personages die ook in deze vorm weer helder stralen. Persona 5-fans mogen deze titel dan ook niet missen.
nier replicantf1621016328

6. NieR Replicant ver. 1.22474487139...

Deze remake van NieR weet op bijzondere wijze een goede balans te slaan. Hoewel de game al vrij oud is, weet de remake erg goed de grafische stijl in een modern jasje te steken, terwijl ook de combat een stuk beter voelt om te spelen. Dat is toch knap voor een game die uit 2010 stamt.
Toch is er één aspect van de game dat geen update nodig heeft gehad. Het verhaal staat namelijk nog steeds als een huis en dat is waarom NieR-fans niet konden wachten om de game te spelen. Deze versie van de game is voor het Westerse publiek überhaupt compleet nieuw, dus is het absoluut een game die niet gemist mag worden.
mass effect legendary editionf1619649110

5. Mass Effect Legendary Edition

Wie het over remakes heeft, mag in 2021 natuurlijk de langverwachte collectie van Mass Effect niet vergeten. De Mass Effect Legendary Edition brengt namelijk de klassieke trilogie van BioWare naar de PlayStation 4 en doet dit op wonderbaarlijk toffe wijze. Vooral het eerste deel is van enorm veel updates voorzien, wat vooral aan de grafische kant te zien is.
Ook qua gameplay is het een en ander verbeterd, al is nog wel steeds te merken dat de eerste games uit een ander tijdperk stammen. Uiteraard doet dat niks af aan het verhaal van de trilogie die nog steeds als één van de betere aller tijden wordt gezien. De collectie maakt dan ook enorm veel oude fans blij, terwijl nieuwe fans de games voor het eerst ontdekken.
hitman 3 dificultad recomendada cambiarf1611229851

4. Hitman 3

2021 zag het slotstuk van de Hitman World of Assassins-trilogie. Gelukkig voor veel fans wist de reeks met een prachtige vuurpijl af te sluiten die niet alleen gewoon op de PS4 beschikbaar is, maar ook nog eens PS VR ondersteunt. Toch is de normale PS4-versie waarschijnlijk de manier waarop de meeste mensen de game spelen en dat is helemaal prima natuurlijk.
Minpuntje is wel dat de game niet al te lang is, maar daar draaien de Hitman-games dan ook niet om. Het draait om de verfijnde gameplay waarbij je constant opnieuw door het level gaat om de perfecte moord te plegen. Agent 47 kan dit dan ook naar hartenlust doen met de nieuwe, verbazingwekkende levels die de game lekker divers maken.
disco elysiumf1575301897

3. Disco Elysium: The Final Cut

PlayStation-fans hebben Disco Elysium nog niet kunnen ervaren en daarom is The Final Cut die eerder dit jaar verscheen voor PS4- en PS5-gebruikers direct een must-play. Het betreft hier een typische point-en-click RPG waar je talloze uren in kunt verliezen dankzij de uitgebreide dialoog-opties en de verschillende manieren waarop je iedere situatie kunt tackelen.
Daarbij heeft The Final Cut een aantal voordelen ten opzichte van het origineel. Zo is een groot deel van de dialogen namelijk op meesterlijke wijze ingesproken. Tevens zijn er flink wat quality of life upgrades te vinden die de ervaring simpelweg een stukje lekkerder maken.
resident evil villagef1611649683

2. Resident Evil Village

Het zilver gaat toepasselijk genoeg naar Resident Evil Village, het nieuwste deel in de bekende horrorreeks. Het FPS-avontuur van Ethan Winters gaat verder en bezorgt spelers wederom enge momenten alom, maar richt zich daarnaast ook wat meer op actie. Zonder kogels raak je dan ook niet zo snel, wat de game voor sommige spelers wat toegankelijker maakt.
Wel moet je even door het eerste uur heen als je de game op een hogere moeilijkheidsgraad wil spelen, iets wat aan te raden is als je meer voor de horrorsfeer wil gaan. Dan ervaar je de gruwelen van Lady Dimitrescu en de rest van de kleurrijke (en vooral ook bijzondere) cast van Resident Evil Village optimaal. Het is alleen al waard om te checken hoe mooi de game oogt, ongeacht de console (of PC) waarop je speelt.
it takes twof1614606438

1. It Takes Two

Het goud gaat op dit moment naar It Takes Two. De nieuwe co-op titel van Hazelight Studios wist vriend en vijand begin dit jaar te verbazen dankzij de onwijs veelzijdige en afwisselende gameplay. Ieder gebied schotelde een nieuwe manier van vechten of platformen voor, terwijl de creatieve werelden elke keer weer deden verbazen.
Het mooiste van de titel is misschien wel de creativiteit die van het scherm afspat. De creativiteit zet zich namelijk ook in de gameplay door waarbij je natuurlijk ieder gebied samen met een partner moet doorkruisen. Dit is dan ook de game om samen met een vriend of vriendin te spelen als je op zoek bent naar één van de beste PS4 games!

De beste PS4 games van 2021 op een rij

Dit zijn de beste PS4 games die je in 2021 niet mag missen. Denk jij dat er andere games in deze lijst horen? Laat het ons weten in de reacties. Iedere drie maanden werken we waar nodig dit artikel bij met nieuwe games, mits die de huidige selectie overtreffen.