Indies onder de loep: King of Seas, Poker Pretty Girls Battle, 0 Degrees, Rabisco+

Article
maandag, 24 mei 2021 om 17:00
king of seasf1621839137
Bij XGN spelen we graag Indie games. In deze rubriek lees je wat wij de laatste weken zoal gespeeld hebben.

King of Seas

Sinds Assassin's Creed Black Flag staat het piratenleven weer flink in de belangstelling. Xbox-gamers kunnen via Game Pass Sea of Thieves spelen, en Ubisoft heeft al tijden Skull & Bones in ontwikkeling. King of Seas past naadloos in het genre en levert een uitstekende piraten-ervaring. Je speelt als een prinses die van haar troon gestoten is nog voordat ze die heeft kunnen beklimmen, waarna blijkt dat het piratenleven haar als gegoten zit.
Langzamerhand helpt ze de laatst overgebleven piraten om hun domein weer uit te breiden en wraak te nemen op wie haar zo bruut het paleis uit geschopt heeft. Je zal veel tijd doorbrengen op je piratenschip, al rovend en menige gevecht op de zeeën uitvechtend, waarbij je al snel de mores van het piratenleven bijgebracht wordt.

King of Seas ziet er grafisch uitstekend uit, het verhaal is interessant, hoewel er wel hier en daar een loopje met de logica genomen wordt. Het speelt lekker weg, de zeeslagen zijn zeker niet altijd makkelijk, zeker niet in het begin als je over niet meer dan een opgewaardeerde sloep beschikt, maar dat mag de pret niet drukken. De spelwereld zit vol verborgen schatten, onontdekte eilanden en legio vijandige schepen om te plunderen.
King of Seas verschijnt op 25 mei op Steam, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

Poker Pretty Girls Battle: Fantasy World Edition

Van een heel ander genre is Poker Pretty Girls Battle. In deze game ga je pokeren tegen een heel regiment anime-geinspireerde dames. De game biedt een standaard klassiek potje Texas Hold’em poker, waarbij je het tegen 16 verschillende dames op kan nemen. De dames zijn typisch anime: opvallende vormen en weinig kleding. De game biedt helaas maar één type kaartspel, het Texas Hold'em poker en dat is wel jammer. We hadden graad de keuze gehad uit meer soorten poker of andere kaartspellen. Nu blijft het spel toch niet heel lang boeien, hoewel de diverse dames natuurlijk een leuke troef zijn om je te verleiden hogere levels te unlocken.
Poker Pretty Girls Battle: Fantasy World Edition is nu uit voor PlayStation 4 en Nintendo Switch.

0 Degrees

Het bedroevende weer buiten inspireerde ons om deze game op te pakken: 0 Degrees van Eastasiasoft. 0 Degrees is een puzzel platformer waarbij je vijf extra ijsblokken kan maken waarmee je de layout van elk level uit kan breiden. 0 Degrees biedt veertig levels waarbij de mogelijkheden gaandeweg wel iets uitgebreid worden, maar minder dan we graag zouden willen. De variëteit valt daardoor wat tegen, maar je kan wel lekker creatief worden met je ijsblokken. De veertig levels zijn niet bijzonder moeilijk en na een uurtje heb je ze allemaal wel doorspeeld.
0 Degrees zal geen prijzen winnen, maar is leuk als tussendoortje, in afwachting van warmere tijden buiten. 0 Degrees is nu verkrijgbaar op PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One.

Rabisco+

Rabisco is een leuke arcade game die zo'n 100 levels biedt vol gevaren en te verzamelen sterren, op zoek naar de maan aan het einde van elk level. De levels zijn handgetekend en zien er daardoor schattig uit, maar onderschat alle gevaren niet! Regelmatig moet je tussen stekelige blokken door laveren, muren verpulveren en ballen of laserstraal schietende vijanden zien te ontwijken. De levels zijn goed te doen, maar vergen soms wel enig denkwerk en snelle reacties. De uitdaging is prima in balans: niet frustrerend moeilijk maar ook geen 'walk in the park'.
Rabisco is een typische Ratalaika game, wat betekent dat de game goed betaalbaar is en je op de PlayStation zowel ene PS4 als een PS5 versie ontvangt, die elk een Platinum trophy opleveren nog voor je de helft van de levels uitgespeeld hebt.
Rabisco was al uitgekomen op Steam, nu verschijnt deze Plus versie op Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, en Xbox Series X.