E3 2018 conferenties op een rijtje - Zo hoef je niks te missen!

Article
dinsdag, 05 juni 2018 om 10:07
xgn google image
Nog even en dan kan er weer worden geknald op de E3. Alle grote publishers zullen elkaar in de haren vliegen en als marktverkopers een poging doen om het aandacht van het publiek te bereiken. Er komen flink wat conferenties aan en wij bieden daarom ook een overzicht van de E3 2018 conferenties.
Van vrijwel alle E3 2018 persconferenties zijn de datum en tijd al bekend. De (Nederlandse) tijden zijn als volgt:
  • EA - 9 juni 20:00
  • Microsoft - 10 juni 22:00
  • Bethesda - 11 juni 03:30
  • Square Enix - 11 juni 19:00
  • Ubisoft - 11 juni 22:00
  • PC Gaming Show 12 juni 0:00
  • Sony - 12 juni 03:00
  • Nintendo - 12 juni 18:00

EA (EA Play) bijt spits af met E3 2018 conferenties

Electronic Arts mag vooralsnog het spits afbijten met de E3 2018 conferenties.
EA heeft ook een flink gevulde agenda aangekondigd voor de komende E3. Zo gaan we meer horen over haar nieuwe IP Anthem en is het zeker dat we meer horen over Battlefield en titels van EA Sports. Voor de rest zijn er ook een hoop geruchten rondom dingen die EA nog niet heeft bevestigd voor de komende E3. Star Wars, Unravel 2 en Titanfall 3 zijn maar enkele titels die rondgaan in de huidige geruchtenmolen rondom deze persconferentie.
Het evenement van EA vind plaats op 9 juni om 20:00 Nederlandse tijd. Al het Electronic Arts nieuws zal niet op de beursvloer zelf worden getoond, maar via een zogeheten EA Play evenement. Vorig jaar heeft de uitgever dit ook gedaan, dus als je een indruk wilt krijgen hoe dit in zijn werk gaat loont het om naar het evenement van vorig jaar te kijken.
131288 2

Microsoft

Na EA is het aan Microsoft de beurt om het een en ander te tonen tijdens haar E3 conferentie. Microsoft kan deze E3 goed gebruiken in de eeuwig durende strijd met Sony en Nintendo. Uiteindelijk wil iedereen beter scoren dan de concurrent.
Natuurlijk kan een gigant als Microsoft niet ontbreken in het overzicht met E3 conferenties. Microsoft pakt het groots aan, want ze beschikt zelfs over een eigen theater. In dit theater wordt het mogelijk om verschillende games te spelen. Daarnaast wordt er ook een live persconferentie gehouden waarin vast het één en ander aan nieuws naar buiten zal komen.
De Microsoft persconferentie zal op 10 juni om 10 uur 's avonds Nederlandse tijd te zien zijn. Het is nog onbekend wat Microsoft ons gaat tonen, Microsoft probeert ons in spanning te houden. Om de zenuwen nog wat op te drijven is er ook nog eens een countdown naar de Microsoft presentatie. Kan jij nog wachten als je ziet hoe het steeds dichterbij komt?
131289 2

Bethesda

Ook Bethesda lijkt er geen gras over te laten groeien als het om de E3 gaat. Eerder bracht dit bedrijf al een trailer uit waarmee ze wil teasen ook het één ander in petto te hebben voor haar E3 persconferentie van dit jaar. De trailer is hierboven terug te vinden. Door de trailer komen onbewust lichtelijk herinneringen naar boven aan de onlangs verschenen Nintendo Labo, doordat er bijzonder veel wordt gevouwen en geknipt met stukken papier.
Wat Bethesda dit jaar van plan is, is nog niet bekend. Wel valt er door de trailer te verwachten dat we iets horen over Doom, Fallout, Rage en Skyrim, omdat deze karakters in papierenvorm voorbij komen in de trailer. Hoe het allemaal in elkaar steekt zullen we zien tijdens de Bethesda conferentie van zondag 11 juni. Zet maar een wekker die nacht, omdat je om half 4 's nachts al je energie paraat moet hebben om alles mee te krijgen.
131290 1

Square Enix

Ook Square Enix komt met een E3 2018 persconferentie die een beetje doet denken aan Nintendo Direct-achtige showcase. Deze persconferentie zal op 11 juni 19:00 Nederlandse tijd plaatsvinden. In ieder geval is het aftellen geblazen want net als Microsoft heeft Square Enix een countdown timer op haar website geplaats om af te kunnen tellen naar dit moment.
Wat dit moment in zal gaan houden is vooralsnog niet bekend. Square Enix heeft nog niet geteased wat we tijdens dit evenement kunnen gaan verwachten. Speculaties duiden er wel op dat we meer zouden kunnen horen van de nieuwe Final Fantasy. Deze game-serie heeft in het verleden voor bijzonder veel successen gezorgd en zodoende liggen verwachtingen voor zo een nieuwe game dan ook torenhoog.
Ook behoort een Just Cause 4 tot de mogelijkheden. En natuurlijk kan Shadow of the Tomb Raider niet ontbreken, gezien de game al in september verschijnt.
131291

Ubisoft

Na de vorige E3 wordt het interessant wat Ubisoft gaat tonen tijdens haar de E3 van dit jaar. Vorig jaar maakte ze op veel mensen indruk, dus de lat ligt hoog.
Het beeld van Ubisoft haar vorige E3 conferentie staat bij velen misschien nog in het geheugen gegrift. Shigeru Miyamoto van Nintendo en Ubisoft-baas Yves Guillemot stonden samen op het podium om de cross over tussen Rayman Raving Rabbits en Mario te tonen. Uiteindelijk wist Mario + Rabbits Kingdom Battle bij veel gamers een lach op het gezicht te tonen en zodoende kreeg de game ook een 8,5 in onze Mario + Rabbits review.
11 juni is het voor Ubisoft wederom tijd om een poging te doen zo een zelfde toffe indruk achter te laten. De persconferentie vind deze keer om 10 uur 's avonds Nederlandse tijd plaats. In ieder geval is het zeker dat er meer informatie bekend zal worden gemaakt rondom The Crew 2, The Division 2 en Skull and Bones. Mogelijk volgt er ook nog info over Beyond Good and Evil 2, een titel waar nog vrij weinig over bekend is, en zelfs een nieuwe Splinter Cell.
131292

Nintendo

Vrij laat tijdens de E3 is het de beurt aan Nintendo om ook het één en andere te presenteren tijdens haar eigen E3 conferentie. Nintendo zal dit jaar weer van de partij zijn met haar eigen Nintendo Direct en zeer waarschijnlijk ook weer een lange aflevering van Nintendo's Treehouse. Vorig jaren werd er op deze manier flink wat gameplay getoond.
Ook Nintendo lijkt flinke plannen hebben om uit te pakken met de E3. Zo zullen we tijdens de E3 veel te horen krijgen over games die dit jaar nog uit zullen komen. Nintendo richt zich voornamelijk op de toekomst van de Switch, maar er komen ook nog steeds games voor de Nintendo 3DS uit. Nintendo wil het grootst uitpakken met haar jaarlijkse online E3 presentatie.
Tijdens een Spotlight presentatie op 12 juni om 18:00 wordt een heleboel bekendgemaakt rondom Super Smash Bros. Switch. Ook is het aannemelijk dat we weer een hoop te horen zullen krijgen over de aankomende Yoshi game en de Fire Emblem Switch. Tijdens de E3 hoeven we geen releases uit 2019 te zien, Nintendo geeft aan daarmee al andere plannen te hebben.
131293 1

Sony

Over de Sony E3 2018 conferentie is vooralsnog nog het minst bekend. Sony heeft als laatste namelijk bekend gemaakt wanneer ze iets van zichzelf laat zien op de E3. Mooie is wel dat ze 4 titels laat zien die best wel eens kunnen gaan knallen. Zo gaan we onder andere meer zien van Death Stranding, Ghost of Tsushima, Spider-Man en The Last of Us 2.
Voor Sony is er veel potentie om een hoop te tonen tijdens deze E3. De laatste tijd is er bijzonder veel te doen geweest rondom de nieuwe Spider-Man game die op komst is, en daarom is dit de uitgewezen kans voor Sony om ons nu echt omver te blazen. Naast Spider-Man voor PS4 werkt Sony ook aan een hoop andere games, waaronder Dreams en MediEvil, de remaster van de klassieke PlayStation 1 game.
The Last of Us 2 is ook een titel die veel populariteit kan gaan werven. The Last of Us behaalde recent nog een 9.0 in de The Last of Us: Remastered review. Met deze E3 kunnen we misschien ervaren of we nu te maken gaan krijgen met een game die alle verwachtingen van het eerste deel overtreft. We gaan het zien op de nacht van maandag 11 juni op dinsdag 12 juni zien vanaf 03:00.
132976 1

PC Gaming Show

Uiteindelijk is er ook de nog de PC Gaming Show waarbij, zoals de titel het al doet vermoeden, flink wat nieuws voor PC Gaming bekend zal worden gemaakt. De persconferentie is direct in de nacht van 11 op 12 juni.
De show wordt live gepresenteerd vanuit Los Angeles. Dit jaar krijgt deze vierde show het thema 'Zie de toekomst van PC Gaming' mee en worden er aankondigingen en trailers gedeeld van PC Games en mogelijk ook hardware. Het evenement wordt gehost door de Amerikaanse eSport commentator Sean Day Plott.
De stream is live te volgen via Twitch, Mixer en Facebook.

Populair Nieuws