Vorig jaar stonden Mario bedenker Shigeru Miyamoto en Ubisoft-baas Yves Guillemot samen op het podium. De jaren daarvoor deed actrice Aisha Tyler de presentatie. En wie herinnert zich mr. Caffeine nog? Wat Ubisoft op E3 2018 voor ons in petto heeft is wel nog even afwachten.

Hoe laat en wanneer de persconferentie is, is nog niet aangekondigd. Eén ding is zeker: Guillemot zal waarschijnlijk nog vrolijker op het podium staan dan anders. Voor zijn bedrijf is 2018 goed begonnen, omdat een overname van mediagigant Vivendi voorkomen is.

Ubisoft op E3 2018 - Wat weten we zeker

The Crew 2
Dit open world racespel zal waarschijnlijk uitgebreid de aandacht krijgen op E3. Dat The Crew 2 bestaat is al bijzonder, want het eerste deel werd namelijk niet bijster goed ontvangen. Ubisoft lijkt te hopen dat ze met deel 2 het genre van MMO racespel kunnen perfectioneren.

The Crew 2 is bovendien ook nog eens flink uitgebreid ten opzichte van deel 1. Nu zijn ook motoren, vliegtuigen en boten beschikbaar om mee te spelen. Hier lees je wat wij daar van vinden in onze The Crew 2 Preview.

The Division 2
Van de nieuwe open world online action game van Ubisoft is nog niks bekend. Het enige wat we weten is dat het een vervolg is op de eerste game. Waar het spel zich afspeelt is nog niet bekend.

Wel kunnen spelers van deel 1 nu al extra’s verdienen die ze kunnen gebruiken in het vervolg. Dat kan met speciale achievements genaamd Shields. Die kun je in-game verdienen tot september.

Skull and Bones
Een meer realistische versie van Sea of Thieves; Dat lijkt Skull and Bones te gaan worden. Het spel wordt het eerste product van Ubisoft Singapore. De makers zeggen dat Assassins Creed Black Flag de inspiratie vormde voor het spel.

In het spel speel je als piraat en kun je solo zeilen en op avontuur gaan, of in bepaalde gebieden samen met anderen op avontuur gaan. De voorlopige releasedatum van Skull and Bones is herfst/winter van 2018. Op E3 zal Ubisoft waarschijnlijk een definitieve datum aankondigen.

Wat dacht XGN van Skull and Bones, dat kan je lezen in deze preview.

Starlink: Battle for Atlas
Hoewel volgens velen het toys-to-life genre dood is, bewijst Ubioft het tegendeel. Starlink: Batle for Atlas is namelijk zo'n toys-to-life spel. Bij dit action-adventure spel kan de speler speelgoed kopen waarmee het schip van de speler in-game aangepast kan worden.

Dat speelgoed kopen is niet verplicht. Onderdelen voor het schip kunnen ook verdiend worden door het spel te spelen. Starlink is een avonturengame waarbij de speler door de ruimte reist en planeten bezoekt. Op die planeten zijn er aliens die lid kunnen worden van de bemanning.

Mogelijk kondigt Ubisoft op E3 2018 een releasedatum voor dit spel aan.

Beyond Good and Evil 2
Na jarenlange geruchten werd Beyond Good and Evil 2 vorig jaar eindelijk aangekondigd. Het spel zou daarvoor volgens alle geruchten al jaren in ontwikkeling zijn geweest.

Net als het origineel zal Beyond Good and Evil 2 een avonturenspel worden. Wel is deel 2, meer open en bevat het meer rpg-elementen. Het spel bevat co-op en zelfs bepaalde acties van spelers tijdens hun verhaal kunnen de universa van andere spelers beïnvloeden.