Er is natuurlijk altijd de kans dat Sony het tapijt onder Microsoft vandaan wil trekken, maar dat zou dan de grootste verrassing van de show zijn.

De kans is groter dat Sony op E3 2018 dit jaar draait om games. Zowel Microsoft als Sony willen klanten overtuigen dat je op hun platform de beste games kunt spelen en dat games er op hun platform het beste uitzien.

Sony op E3 2018 - De aanwezigen

Veel over de inhoud van de Sony persconferentie is nog niet bekend. Voorlopig is er slechts een spel waarvan het zeker is dat het tijdens de presentatie getoond zal worden, namelijk The Last of Us part 2. Neil Drucker, een van de schrijvers van het spel, heeft al verteld dat op E3 meer van het spel te zien zal zijn.

De volgende games komen volgens de planning dit jaar uit en zullen dus waarschijnlijk wel op E3 verschijnen.

Dreams
Deze nieuwste game van LittleBigPlanet ontwikkelaar Media Molecule werd 5 jaar geleden onthuld. Net als LittleBigPlanet is ook Dreams een game en creatieve tool ineen, maar dan een stuk uitgebreider. Zo lijkt het althans.

De levels/games die je in dit spel maakt heten Dreams, vandaar ook de naam van het spel. Het spel bevat naast een super uitgebreide levelbouwer ook een uitgebreide story modus.

Een beta van het spel stond gepland voor 2016, maar is toentertijd verschoven naar 2018. Dreams kreeg tijdens de Game Awards vorig jaar al een lange trailer. Als je benieuwd bent naar Dreams dan is deze zeer lange demo van het spel erg de moeite waard.

Spider-Man
Van de Spider-Man game is het meeste eigenlijk al bekend. Toch zal het spel vermoedelijk niet ontbreken op het Sony podium. Het is immers een van de grootste PlayStation games van dit najaar.

In Spider-Man speel je als de spinachtige superheld en kun je vrij door de straten van een digitale versie van New York City slingeren. In het verhaal neem je het op tegen een aantal slechteriken uit de strips. Hier lees je meer details over het spel.

MediEvil
Deze remaster van een PlayStation 1 game uit 1998 verschijnt volgens de officiële PlayStation Blog dit jaar. Het spel zal niet de show stelen. Het is voor fans van de originele PlayStation te hopen dat Sony op E3 2018 meer van dit soort projecten aankondigt.