De 10 slechtste E3 momenten aller tijden

Article
dinsdag, 05 juni 2018 om 9:37
de 10 slechtste e3 momenten aller tijden 132857 1
E3 is een leuke tijd voor gamers. De beurs bestaat al meer dan twintig jaar en dat heeft voor een aantal niet zo spectaculaire momenten gezorgd. Dit zijn de slechtste E3 momenten aller tijden.
Het is weer die magistrale tijd van het jaar. De vogels hebben hun eieren gelegd en E3 staat weer voor de deur. Wij zetten de slechtste E3 momenten aller tijden op een rijtje te beginnen met dit beschamende moment.

10. Het Skyward Sword debakel (E3 2011)

Nintendo toonde in 2011 de nieuwe Legend of Zelda game in de vorm van The Legend of Zelda: Skyward Sword. De game zou flink zijn voordeel trekken uit de Wiimote controller, maar Nintendo wist tijdens de presentatie niet die indruk te wekken. Integendeel zelfs, de Wiimote controller was de reden voor het debakel en is daarom één van de slechtste E3 momenten aller tijden.
De controller reageerde tijdens de demo slecht, waardoor de gameplay er niet goed uitzag en het erop leek alsof The Legend of Zelda: Skyward Sword nog niet in speelbare staat was. Het pijl en boog schieten, zwaardvechten en mikken werkte gewoon niet met de bewegingscontroller. Ondanks dit alles was de uiteindelijke game wel erg goed en dus vergeet Nintendo dit moment het liefst zo snel mogelijk.

9. De Wonderbook demo (E3 2012)

Er is een reden dat we ons Wonderbook al bijna niet meer kunnen herinneren en nee dat is niet omdat de accessoire al zes jaar oud is. Het heeft volledig te maken met hoe belabberd de onthulling was tijdens E3 2012. Het leek erop alsof Sony niet besefte dat Wonderbook niet voor het publiek was dat E3 bekijkt. Wonderbook is eerder bedoeld voor de casual gamer.
Helaas werd de demo van Wonderbook ook nog eens geplaagd door vele technische problemen. Het apparaat wilde maar niet naar behoren werken en dat helpt natuurlijk niet mee als je een nieuw product probeert te verkopen. Het was alles behalve een sprookje zoals je in boeken leest.
132859

8. YouTuber gaat de fout in (E3 2017)

We herinneren ons het debakel van vorig jaar nog als de dag van gisteren. Tijdens de EA Play presentatie mocht YouTuber Jesse Wellens de nieuwe racegame Need for Speed: Payback introduceren. Het werd alleen al vrij snel duidelijk dat hij een beetje last had van plankenkoorts en dat zorgde voor één van de slechtste E3 momenten aller tijden.
Hij komt moeilijk uit zijn woorden terwijl hij de game introduceert. Hij lijkt maar al te blij te zijn dat hij niets meer hoeft te zeggen wanneer één van de gameproducenten hem bij komt te staan. Wat het plaatje helemaal compleet maakt, is dat Wellens niet eens veel met games heeft Zijn YouTube-kanaal gaat namelijk om grappen uithalen en heet PrankvsPrank.
Later legde Wellens uit waarom het zo fout ging met de presentatie. Hij had het script niet vooraf uit zijn hoofd geleerd, waarna de teleprompter niet meewerkte en tot slot ook nog eens verkeerd gecommuniceerd werd wanneer hij moest beginnen met spreken.
132860

7. Xbox One onthulling (E3 2013)

Na de onthulling van de Xbox One tijdens het eigen event in mei waren de meeste mensen niet erg onder de indruk van de console. Tijdens E3 2013 kreeg Microsoft een tweede kans om de Xbox One nu wèl goed te onthullen. Alles behalve dat gebeurde toen de details van het systeem bekend werden gemaakt. De Xbox One zou in Nederland een stuk later uitkomen dan de PlayStation 4 en kostte ook nog eens 100 euro meer.
Het werd nog erger, want een paar van de manieren waarop het systeem zou gaan functioneren vielen niet in de smaak. Zo moest de console altijd online zijn en daar waren gamers niet blij mee. Ook het vooruitzicht dat de Kinect een hoofdfocus leek te worden viel niet in de smaak en na E3 2013 probeerde Microsoft-fans blij te maken door de plannen te wijzigen. Het kwaad was helaas al geschied.
132861 1

6. Aisha Tyler gaat naar het publiek (E3 2015)

Er is altijd een risico verbonden aan het publiek benaderen tijdens een live presentatie. Aisha Tyler, host van de Ubisoft persconferentie in 2015 besloot dat het een goed idee was om een moment te nemen om een Assassin’s Creed cosplayer aan te spreken. Dit bleek een grote fout en één van de slechtste E3 momenten aller tijden.
De man werd overrompeld met vragen en was duidelijk niet voorbereid. Het zorgde voor een ongemakkelijk gesprek dat zijn hoogtepunt bereikte toen Tyler vroeg of de cosplayer een meme wilde pitchen. Hij leek niet geïnteresseerd en sprakeloos rende de presentatrice nog net niet weg.
132862

5. De Wii Music demonstratie (E3 2008)

Er is een reden waarom Wii Music het liefst vergeten wordt en dat heeft mede te danken aan dat het spel nooit helemaal goed leek te functioneren. Dit hadden we natuurlijk al geruime tijd van tevoren moeten zien aankomen. Tijdens E3 2008 had het al duidelijk moeten zijn toen de hele demo van het spel in de soep liep.
Nintendo wilde laten zien hoe leuk Wii Music wel niet is en deed dit door middeljarige mannen het spel te laten spelen. Niet alleen zag het er allemaal wat ongemakkelijk uit, maar het klonk allemaal ook wat houterig. Nintendo wist het zelfs voor elkaar te krijgen om één van de meest iconische stukken game-muziek, wereld 1-1 van Super Mario Bros, te verkwanselen door het met Wii Music na te bootsen. Het klonk alleen totaal niet als zoals bedoeld en deed niet denken aan de klassieke Mario-muziek van Koji Kondo.
132863

4. Jamie Kennedy (E3 2007)

Activision wilde in 2007 met haar E3 presentatie een goede indruk achterlaten en dus werd besloten om cabaretier Jamie Kennedy in te huren. Hij leek tijdens de presentatie alleen een beetje onder invloed te zijn van drank en/of drugs. Hij kwam maar moeilijk uit zijn woorden en de grappen die hij maakte, wisten maar weinig indruk te maken.
Hij gooide er zelfs een schepje bovenop door de mensen in de zaal belachelijk te maken. Hiermee jaag je het publiek natuurlijk tegen je in het harnas en maak je niet echt een goede indruk. Misschien had Kennedy de memo niet gekregen dat je niet moet zeggen dat je denkt dat iemand nooit zijn huis uitkomt, maar het is zeker één van de slechtste E3 momenten aller tijden.
132864

3. Het dieptepunt van Sony’s persconferenties (E3 2006)

Sony heeft een aantal momenten die we als beschamend kunnen bestempelen, maar niets was erger dan de presentatie die in 2006 gegeven werd. Sony domineerde de console-oorlog met de PlayStation 2 die meer dan 100 miljoen keer verkocht was en was zacht gezegd dan ook een beetje arrogant. Dit werd ook in de presentatie duidelijk, want met de aankondiging van de PlayStation 3 werd trotst verkondigd dat de nieuwe generatie pas van start ging nu de PS3 er was.
Na een presentatie vol games werd op het einde de prijs van de nieuwe PlayStation aangekondigd. Een prijs die de wereld schokte, want de goedkoopste variant zou 499 euro kosten. De directe concurrent, de Xbox 360 koste daarentegen maar 309,99 euro tijdens de lancering die anderhalf jaar eerder was. Het was allesbehalve een goed begin van de PlayStation 3.
132865

2. Mr. Caffeine (E3 2011)

Ubisoft is in het verleden vaker dan één keer in de fout gegaan, want Mr. Caffeine is bij E3 liefhebbers nog steeds een beruchte naam, want door hem was de gehele presentatie van Ubisoft één van de slechtste E3 momenten aller tijden. Aaron Priceman is de echte naam van de beruchte presentator die bedoeld was om wat luchtigheid in de presentatie te verwerken. Helaas deed hij allesbehalve dat met een scala aan schunnige grappen die niemand aan het lachen brachten.
Misschien kun je je nog wel herinneren dat dit de presentator is die elke keer een transitie maakte naar het beeldscherm door “Doodly Doodly Doop” te schreeuwen, terwijl hij langzaam door zijn knieën zakte en deed alsof zijn armen van pudding gemaakt waren. Het werd ook pijnlijk duidelijk dat hij niet veel van games afwist op basis van hoe hij Tom Clancy uitsprak. Hij zei namelijk Tom Ca-lancy.
132866

1. Konami’s krankzinnige presentatie (E3 2010)

Er zijn te veel momenten in de Konami persconferentie om het niet te bekronen met de titel van slechtste E3 moment ooit. Van het woord ‘extreem’ herhaaldelijk in de microfoon fluisteren tot de meest ongeïnteresseerde uitleg ooit. De opening van de presentatie zette de toon goed voor wat er nog zou volgen.
Wat volgde was namelijk een game die niet wilde opstarten, Mexicaanse worstelaars die elkaar bleven slaan en een dans-demo waardoor je plaatsvervangende schaamte voelde. Je zou denken dat dit de ergste momenten waren, maar het werd erger. Er is namelijk ook nog de beruchte man die naast een presentator staat en hem met een dodelijke blik aanstaart. Hoe langer je kijkt, hoe ongemakkelijker je ervan wordt.

Dit zijn de 10 slechtste E3 momenten ooit

Dit zijn de slechtste E3 momenten in de geschiedenis van E3. Zijn er andere momenten die je graag in de lijst had zien staan? Laat het ons vooral even weten in de reacties en vergeet niet onze E3 pagina in de gaten te houden voor alles over E3 2018. Zo hebben we de grootste E3 2018 geruchten voor je op een rijtje gezet.

Populair Nieuws