Vrij onverwacht verscheen er tijdens de E3-persconferentie van Ubisoft een trailer die tot de nok toe gevuld was met snelheid. De actievolle aankondiging luidde een tweede deel van The Crew franchise in. Tijdens dezelfde expo konden wij al aan de slag met een hands-on en daar waren wij vrij lyrisch over. Opgetogen scheurden wij een tweede afspraak met het spel binnen tijdens gamescom, om je te voorzien van de indrukwekkendste The Crew 2 details die wij gezien hebben.

Te land, ter zee en in de lucht

Zonder twijfel de meest baanbrekende feature die je in het spel gaat tegenkomen, is dat je tijdens je rit, vlucht of pleziertocht van voertuig kan wisselen. Scheur je over de straten maar wil je het hogerop zoeken? Met een simpele druk op de knop schakel je naar een sportvliegtuigje waarmee je het luchtruim onveilig maakt. Als je dit na verloop van tijd zat bent, verander je net zo makkelijk naar een boot.

Er is wel een aantal voorwaarden aan dit transformeren gebonden. Een eerste eis is dat je bij het gebied van het geprefereerde voertuig zit. Normaal gesproken kan je hierdoor niet zomaar in een speedboat veranderen als je op of boven het asfalt zit. Na een aantal keer proberen is het wel gelukt om in een klein plasje regenwater over te schakelen naar een boot, maar dit foutje zal er in de uiteindelijke game ongetwijfeld uit gehaald worden.

Een tweede voorwaarde is dat er genoeg vrije ruimte om je heen is. Niemand zit te wachten op een vliegmachine die binnen een paar secondes in een gebouw klem komt te zitten. Mocht je onverhoopt toch in een ongemakkelijke situatie terechtkomen, dan kan je jezelf met een druk op de knoppen herpositioneren.