Top 10 beste films 2016 - Een jaar vol avontuur

  Het einde van 2016 komt steeds dichterbij. En dat betekent dat het moment is aangebroken dat we gaan bepalen welke films dit jaar het beste uit de verf zijn gekomen. Check hier onze top 10 beste films 2016!

  Het jaar 2016 is een druk jaar geweest voor de filmliefhebbers, maar nu het einde van 2016 nadert is het toch echt tijd om te bepalen welke films onze top 10 behalen. We hebben ons best gedaan om de lijst zo gevarieerd mogelijk te houden. Als je films uit deze lijst nog niet hebt gezien, dan weet je in ieder geval wat je te doen staat!

  10. The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist

  The Conjuring 2 is goed ontvangen door het grote publiek. Dat is goed om te zien, omdat horrorfilms al een langere tijd moeite hebben om goede beoordelingen te ontvangen. Het goede aan The Conjuring 2 is dat hij netjes aansluit op het vorige deel.

  Ed en Lorraine Warren reizen af naar Noord-Londen om een alleenstaande moeder met vier kinderen te helpen in een huis waar blijkbaar nog een vijfde verschijning huishoudt. Dus als je al even geen goede horrorfilm gezien hebt, dan moet je je maar eens wagen aan The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist. Alleen niet voordat je het eerste deel gezien hebt natuurlijk!

  Deze doodenge horrorfilm krijgt van ons een 8.0. Check de The Conjuring 2 Review voor meer over de film!

  9. 10 Cloverfield Lane

  10 Cloverfield Lane is onderdeel van de vreemde plannen die producent J.J. Abrams voor ons in petto heeft. 10 Cloverfield Lane is, op basis van kleine details en theorieën, de opvolger van de monsterfilm Cloverfield. En momenteel is er nog een derde film in productie die aan zou moeten sluiten op de twee eerdere delen. Deze film gaat God Particle heten.

  10 Cloverfield Lane is een thriller die je een beetje een claustrofobisch gevoel oplegt. Het verhaal gaat over de jongedame Michelle die slachtoffer is van een auto-ongeluk en vervolgens vastgeketend wakker wordt in een ondergrondse bunkercel. De man die in deze bunker woont, vertelt Michelle dat de wereld ten onder is gegaan en dat als ze naar buiten gaat, ze het niet zal overleven. Maar Michelle vertrouwt het niet...

  Deze benauwende en spannende thriller heeft bij ons een 8.0 gekregen. Check in de 10 Cloverfield Lane review waarom!

  8. Finding Dory

  Finding Dory is misschien niet de hoogst geprezen Disney film van dit jaar, maar laten we heel eerlijk zijn: de film verdient een bepaalde meerwaarde dankzij ongelooflijk nostalgische gevoelens. Want het is inmiddels alweer elf jaar geleden dat de kleine clownfish Nemo werd meegenomen door meneer de tandarts.

  In Finding Dory zijn wij niet de enigen die last hebben van nostalgische gevoelens, want de vergeetachtige Dory bedenkt zich dat ook zij natuurlijk ouders heeft en dat ze die verschrikkelijk mist. Maar een zoektocht in deze uitgestrekte oceaan gaat natuurlijk gepaard met een flinke hoeveelheid obstakels.

  Deze lange zoektocht door de grote oceaan heeft bij ons een 8.5 gekregen. Check in de Finding Dory Review waarom!

  7. Captain America: Civil War

  Captain America, Iron Man, Spiderman en zelfs Ant-man... In Captain America: Civil War ontbreekt het niet aan superhelden. De verhalen van deze superhelden worden door Marvel stukje bij beetje aan elkaar geknoopt, maar naast verhaallijnen en drama is er één ding dat we zeker weten: superhelden in actie betekent totale chaos.

  Er heerst verdeeldheid en onenigheid tussen de Avengers, de reden hiertoe is dat een Avengers operatie in Afrika volledig in de soep is gelopen. En dat is de laatste druppel voor de VN: superhelden kunnen niet zomaar doen en laten wat ze willen.

  Dit alles vernietigende superhelden drama heeft bij ons een 8.5 gekregen. Check in de Captain America: Civil War Review waarom!

  6. Doctor Strange

  Hij is de eerste superheld die magie introduceert in het Marvel Cinematic Universe. Stephen Strange is een dokter en gelooft daarom ook in de wetenschap, maar blijkbaar gaat het allemaal nog een stapje verder wanneer hij een verborgen mystieke wereld ontdekt.

  Doctor Stephen Strange heeft al snel te maken met alternatieve dimensies en andere onverklaarbare dingen en dan wordt hij ook nog eens opgescheept met de taak om de wereld van zijn ondergang te beschermen.

  De film waarin de wereld op zijn kop staat heeft bij ons een 8.0 gekregen. Check in de Doctor Strange Review waarom!

  5. Arrival

  Wanneer UFO's de aarde bereiken slaat de mensheid een beetje op hol. De sirenes gaan loeien en iedereen is bang: ze zijn gearriveerd.

  Dit is geen doorsnee alien film. Het lijkt in ieder geval niet op de "Alien" franchise, in deze film draait het niet alleen om het wegjagen van het onbekende. Het draait hier juist om het contact leggen met elkaar, dit geldt voor zowel de aliens als voor de gehele mensheid. Als je een fan van Prometheus bent, dan is Arrival wel wat voor jou!

  Daarnaast is de CGI in deze film echt geweldig: de voertuigen, vliegtuigen en ruimteschepen lijken van een totaal andere wereld en dat maakt de film des te intenser. Daarnaast zijn de geluidseffecten ook heel goed gedaan.

  4. Fantastic Beasts and Where to Find Them

  De film waar miljoenen Harry Potter liefhebbers op hebben gewacht: een spin-off verhaal op de welbekende franchise die de tovenaarswereld weer tot leven heeft gewekt. En tot ons genoegen is het de film gelukt om zijn fans tevreden te stellen.

  In Fantastic Beasts and Where to Find Them volg je Newt Scamander, een magiezoöloog. Scamander is op weg naar New York met een koffer vol fabeldieren, maar deze fabeldieren zijn minder lief dan het woord 'fabeldieren' ze doen lijken. Wat de tovenaarswereld van New York betreft, die is wat minder blij met de komst van Scamander.

  De hooggeprezen Harry Potter spin-off heeft bij ons een 8.5 gekregen. Check in de Fantastic Beasts Review waarom!

  3. Moonlight

  Miami, de plaats die wij kennen van huizen die grenzen aan de prachtige blauwe zee met palmbomen. In de nacht is de stad kleurrijk en het ziet er op TV allemaal geweldig uit. Maar wanneer je de criminele straten betreedt, is het allemaal ineens niet zo leuk en mooi meer.

  Moonlight is een prachtig uitgewerkt verhaal over een getinte jongeman die opgroeit op de criminele straten van Miami. De jongen verkeert in een beroerde thuissituatie, zijn moeder is verslaafd aan crack en hij wordt gepest op school. Kom erachter hoe de jonge Chiron opgroeit van jong ventje tot een volwassen man en wat voor invloed zijn jeugd op hem heeft gehad.

  Moonlight is een meeslepende dramafilm die voornamelijk inspeelt op je emoties. Als je hier gevoelig voor bent dan zal je daar vanzelf wel achter komen!

  2. Deadpool

  Deadpool is toch wel Marvels verrassing van dit jaar. De film is een combinatie van geweld, duistere humor en een meeslepend verhaal. Als je kan genieten van ongepaste grappen dan verkeer je het overgrote deel van de tijd in de slappe lach.

  In Deadpool volg je Wade Wilson, ex-special forces huurling die slachtoffer gevallen is van een illegaal experiment. Dit experiment geeft hem bepaalde superkrachten. Degene die het experiment op hem heeft uitgevoerd, heeft geen idee waar hij aan begonnen is.

  Het levensverhaal van deze genadeloze anti-held heeft bij ons een 8.5 gekregen. Check in de Deadpool Review waarom!

  1. Rogue One: A Star Wars Story

  Star Wars heeft al zo'n ontzettend lange historie, krijgen de filmmakers het voor elkaar om het grote publiek tevreden te stellen? Het lijkt er op van wel, want Rogue One: A Star Wars Story is goed ontvangen bij de critici.

  Een Rebellion soldaat en crimineel onder de naam Jyn Erso komt lijnrecht tegenover haar lot te staan, wanneer ze op pad wordt gestuurd om de plannen van de Deathstar te stelen. Maar ze staat er niet alleen voor, ze wordt in haar missie ondersteund door onder andere de rebellen en een meester zwaardvechter.

  De meer dan waardige opvolger van de wereldberoemde Star Wars franchise heeft bij ons een 9.0 gekregen. Check de Rogue One: A Star Wars Story Review waarom!

  Als je al klaar bent met al deze toffe films, dan kan je je beter maar voorbereiden op de vakantie en bepalen welke serie je de hele dag vanuit je bed gaat bekijken. Check onze top 10 Netflix series om te bingewatchen tijdens de kerstvakantie.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.