Top 5 beste Smart producten van 2016 - Maak jouw huis slim

  Het afgelopen jaar kregen veel apparaten een slimme versie. Wat wat zijn nou de beste SMART producten van het afgelopen jaar. Je vindt het hier in de Top 5 beste Smart producten van 2016.

  Van slimme thermostaat tot slimme koelkasten, 2016 zat vol met Smart producten. The Internet of Things is nog nooit zo goed te zien geweest. Maar wat waren afgelopen jaar nou de beste Smart producten?

  Je vindt het in de Top 5 beste Smart producten van 2016:

  5. Tesla Powerwall

  Tesla is het afgelopen jaar flink aan het werk gegaan om zijn verschillende producten te verbeteren. Naast zijn elektrische auto’s heeft Tesla dit jaar ook de Tesla Powerwall op de markt gebracht. De eerste Powerwall kwam in het begin van dit jaar beschikbaar in Nederland, maar dat zorgde er niet voor om hem door te blijven ontwikkelen.

  Tesla kwam namelijk met de Tesla Powerwall 2 een verbeterde versie van zijn eerdere Powerwall. Deze versie is makkelijker te installeren en is beter bestendig tegen weer en wind. Hierdoor kun je de Powerwall zowel binnen als buiten gebruiken.

  Maar wat is de Powerwall nou precies? De Tesla Powerwall is een batterij die zelf opgewekte energie opslaat, zodat dit op een later moment gebruikt kan worden. Dit was voorheen namelijk een groot probleem.

  Bij mensen zonder Powerwall wordt namelijk hun opgewekte energie weer teruggestuurd naar het lichtnet. Sommige meters lopen hierbij terug, andere weer niet. Maar wat gebeurt er wanneer de stroom uitvalt en dan specifiek ‘s avonds?

  Bij de meeste huishoudens zal de stroom wegvallen en zit je zelfs met zelf opgewekte stroom in het donker. Wanneer je de Tesla Powerwall in huis hebt, zal de energie uit deze box gehaald worden. Je zit dus nooit meer zonder stroom in het donker.

  4. Samsung Family Hub

  Het komt wel eens voor dat de je boodschappen gaat doen en dan niet meer precies weet wat je wel en niet in huis hebt. De Samsung Family Hub brengt hier verandering in. Deze slimme koelkast zal alles voor je bijhouden, zo weet je altijd wat je in huis hebt.

  Dankzij een ingebouwde camera kun je waar je ook bent zien wat er in de koelkast zit. Hierdoor voorkom je dat je boodschappen vergeet te halen, je ziet immers altijd wat er in de koelkast zit. Ook het touchscreen op de koelkast geeft je nieuwe mogelijkheden.

  Het touchscreen kan namelijk functioneren als een monitor. Het is mogelijk om de beelden van je smart TV af te spelen op de koelkast, hierdoor kun je gelijktijdig met je favoriete kookprogramma koken. Daarnaast is het ook mogelijk om het scherm te gebruiken als mediastreamer, zo kun je luisteren naar de beste nummers terwijl je de afwas doet.

  Je kunt de Samsung Family Hub ook verbinden met een Google agenda. Hierdoor zul je nooit vergeten welke afspraken je nog hebt staan. Het toevoegen van afspraken kan ook via het scherm en dankzij de whiteboard functie zul je alle dokters gesprekken makkelijk kunnen noteren.

  Als je een Samsung Family Hub wilt kopen ben je wel wat geld kwijt. Het goedkoopste model is namelijk voor zo’n 5000 euro te verkrijgen. Helaas zijn de modellen nog niet officieel in Nederland te koop.

  3. Netatmo Presence

  Ons hele huis wordt smart. Van slimme koffiezet apparaten tot slimme muren het is allemaal mogelijk. Maar deze slimme apparaten moeten uiteraard wel beschermd worden. Dat doe je natuurlijk met een slimme beveiligingscamera.

  Er kwamen dit jaar heel wat verschillende SMART beveiligingscamera’s op de markt, toch zijn er maar weinig zo slim als de Netatmo Presence. Deze outdoor beveiligingscamera, die tevens als buitenlamp functioneert, sluit je aan als je dat met elk buitenlicht zou doen. Wanneer je de camera verbindt met een Wi-Fi signaal hangt de Netatmo Presence klaar om je huis te beschermen.

  Waar de Netatmo Presence uitsteekt boven de andere camera’s is zijn herkenningsfunctie. De camera ziet namelijk het verschil tussen een persoon, een auto en een kat. Hierdoor zul je niet van elk bewegend object een melding ontvangen om de bijbehorende app.

  Deze app is daarbij ook nog eens een hoogstandje. Via de app krijg je namelijk volledige controle over de camera. Je kunt live beelden bekijken, maar ook het licht van de camera op verschillende standen zetten.

  Dit zijn allemaal functies die de Netatmo Presence net even beter maakt dan de andere beveiligingscamera’s. Er zit natuurlijk wel een prijs aan. De Netatmo Presence is namelijk voor 300 euro te koop.

  2. Asus Zenbo

  In veel games heb je de beschikking tot een companion. Veel gamers zullen er graag eentje willen hebben, maar tot nu toe was het nooit echt mogelijk. Asus brengt daar verandering in met de Asus Zenbo.

  De Asus Zenbo is een mini Home Robot die je kan helpen met je dagelijkse bezigheden. De Asus Zenbo is handig en leuk voor jong, maar zeker oud. Dit heeft de robot te danken aan de vele functies die hij heeft.

  Het gezicht van Zenbo is namelijk ook een beeldscherm. Hierop zul je de verschillende emoties van Zenbo zien wanneer je tegen hem praat. Ook is het mogelijk om te kijken naar een film via het gezicht van Zenbo.

  De robot is ook handig voor de oudere gebruikers, mede omdat de robot je achtervolgd. Op deze manier is er dus altijd iemand in de buurt als er iets met de grootouders gebeurd. Zenbo heeft ook een noodknop, hiermee zal er iemand gebeld worden wanneer dat nodig mocht zijn.

  De Asus Zenbo is helaas nog niet te verkrijgen, maar zal begin januari voor het eerst in de verkoop gaan. Een officiële releasedatum voor Nederland is er nog niet, maar deze zal waarschijnlijk snel worden aangekondigd.

  1. Amazon Echo

  Amazon staat bekend als een bedrijf dat graag investeert in nieuwe technologieën. Dit jaar was dit niet anders. Het bedrijf kwam namelijk met een zijn digitale assistent die in huis gehaald kan worden met de Amazon Echo.

  De Amazon Echo ziet er op het eerste gezicht uit als een simpele bluetooth speaker, maar dat is niet helemaal waar. De Amazon Echo maakt het namelijk mogelijk veel SMART producten met elkaar te verbinden. Door Alexa kun je al deze producten opdrachten geven om dingen voor je te doen.

  Dat is het mooie van Alexa, ze kan simpele dingen doen als het zetten van een timer. Maar wanneer je huis is voorzien van Philips Hue, kan ze de lichten in het huis aanpassen met maar een simpele opdracht. Dit zijn de dingen waarin Alexa straalt.

  Ook is het mogelijk om te luisteren naar muziek van je favoriete apps, als Spotify en TuneIn. Wil je eten bestellen? Geef het door aan Alexa en zij zal het voor je regelen.

  De Amazon Echo is beschikbaar in verschillende typen: de Amazon Echo en de Echo Dot. Beide hebben gelijkwaardige functionaliteit de Dot is alleen iets kleiner. Dan is er ook nog de Amazon Tap, dit is een mobiele variant.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.