De grootste game flops van 2021

Article
zaterdag, 18 december 2021 om 11:00
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685
Er zijn een hoop games uitgekomen in 2021, maar helaas was niet elke game even goed. Hier zijn tien game flops uit 2021.

Battlefield 2042

Laten we maar meteen met het slechte beginnen, Battlefield 2042. Deze game beloofde enorm veel goeds, en veel gamers keken dan ook met smacht uit naar de release van deze nieuwste Battlefield versie. Helaas viel de game bij zo'n beetje niemand goed in de smaak, en dat was goed terug te zien in de reviews. Het spel werd behoorlijk afgekraakt en op Reddit zijn Battlefield fans een lijst begonnen met allemaal features die zij missen.
Battlefield deed simpelweg niet aan de standaard die wij in 2021 van een game verwachten. Er waren ontzettend veel bugs, de game had slechte prestaties als het aankwam op graphics en FPS, had weinig wapens en ontzettend veel gemiste functies. Inmiddels is DICE enorm hard aan het werk om alles recht te zetten. Het bedrijf heeft drie grote updates uitgebracht zodat het spel beter presteert. Helaas voor DICE is het al te laat, en heeft de game een prachtig plekje gekregen in deze lijst. Onze review is hier te lezen.
balan wonderworldf1614607172

Balan Wonderworld

Balan Wonderworld is simpel gezegd een echt spel voor kinderen, en dus niet voor de die-hard gamers onder ons. Het spel is ontzettend laag drempelig en heeft eigenlijk ook geen duidelijke verhaallijn. Daarnaast heeft het spel een multiplayer die voor geen meter werkt en word je gedwongen om levels opnieuw te spelen. Voor een kind van 9 kan hier best veel lol in zitten. Je kan namelijk zelf bepalen hoe het verhaal eruit ziet. Bovendien ziet het spel er enorm schattig uit. Voor een echte gamer daarentegen is het spel traag en saai.
Bij ons scoorde deze game dan ook erg slecht, een 5.5 is door ons uitgedeeld. In het spel kan je allerlei pakken verzamelen die speciale krachten geven, maar veel van deze krachten lijken op elkaar. De co-op werkt ook niet echt lekker, aangezien speler één altijd in de spotlight staat. Je voelt je een beetje als Private uit de Pinguïns van Madagascar. Onze review over deze game lees je hier.
diablo 2 resurrected andarielf1628668188

Diablo 2: Resurrected

Diablo is misschien wel Blizzards meest geliefde gamefranchise ooit. Helaas hield dit op nadat Blizzard Diablo 2: Resurrected uitbracht. De game zou een makkelijke goudmijn moeten zijn, je pakt een oudere game en doet er wat modernere tech in. Alhoewel dat plan kan werken, is het wel handig om servers te hebben die zo'n grote game aankunnen. Helaas heeft Blizzard deze servers niet en al vanaf launch was het spel letterlijk niet te spelen omdat geen één gamer het spel in kwam.
Degene die het spel wel inkwamen, zoals console spelers, kregen te maken met belachelijk lange laadtijden. Je zou denken dat je veilig bent zodra je in de game zit, maar niets is minder waar aangezien spelers die al in het spel zaten ook last kregen van de slechte servers. Eén speler ging zelfs dood omdat hij naar een bepaalde waypoint probeerde te gaan.
werewolf the apocalypse earthblood review creatieve bloedarmoede 1612449633205f1613726989

Werewolf the Apocalypse Earth Blood

Ook dit spel scoorde niet al te best in onze review. Wij gaven het spel een zes. Werewolf the Apocalypse Earth Blood heeft misschien zo hier en daar zijn unieke en grappige kanten, maar die maken het saaie verhaal en slechte graphics bij lange na niet goed. In onze review staat: “Het voelt aan als een oud spel”.
Er zit ook niet echt veel afwisseling in deze game. Het is vechten, en de puzzels zijn voor de rest allemaal nagenoeg hetzelfde. Misschien dat een co-op optie de game iets had kunnen verbeteren, maar helaas heeft de game deze optie niet. Zo blijkt maar weer hoe belangrijk een verhaal eigenlijk kan zijn.
gta trilogy definitive editionf1636730260

GTA: The Trilogy

Het idee was zo leuk, en eigenlijk zo simpel: Pak de drie beste GTA games die ooit hebben bestaan, en voeg ze samen tot één grote game. Het idee pakte alleen iets anders uit, wat ervoor zorgde dat deze trilogie nu een plekje heeft gekregen in deze lijst. Het spel zat namelijk vol met bugs en glitches. Het was zelfs zo erg dat modders niet eens wachtten voor een nieuwe update en zelf maar aan de slag gingen om de game te verbeteren.
Kennen we allemaal nog hoe de cyberpunk launch in 2020 ging? Dat is eigenlijk precies hoe het ook met deze GTA trilogie gegaan is. Veel spelers refereren nu naar Cyberpunk. De slechte visuals en alle andere vreselijk slechte ervaringen met de GTA trilogie zorgden voor de nodige boosheid. Veel gamers willen eigenlijk het liefst hun geld terug. Wij hebben op dit spel geen review losgelaten...
destruction allstarsf1612205303

Destruction AllStars

Vermakelijke gameplay is in een game het halve werk, maar aangezien de ontwikkelaar van Destruction AllStars half werk heeft geleverd, krijg het spel van ons maar een half cijfer: Een 5. Het spel zat eigenlijk vol met potentie, de gameplay is goed, maar na een uur gaat het toch behoorlijk vervelen. Dit is mede mogelijk gemaakt doordat er maar weinig gamemodi zijn. Daarnaast is duidelijk te merken dat sommige helden aanzienlijk beter zijn dan andere, en als kers op de taart maakt de game op een belachelijke manier gebruik van microtransacties.
Veel van de content van dit spel verschool zich achter een paywall, en aangezien het spel zelf ook nog eens een vet prijskaartje heeft is dit alles behalve terecht. De content die je uiteindelijk ontvangt is ook nog eens matig, en wanneer de plussen en minnen bij elkaar worden opgeteld hou je een enorm slechte game over. Het spel gaat bij de meeste ook niet langer dan een week mee, aangezien het daarna gewoon enorm verveelt. Onze review is hier te lezen.
biomutantf1613401276

Biomutant

De game Biomutant is meerdere keren uitgesteld, en de verwachtingen voor dit spel waren dan ook redelijk hoog. Helaas leverde de makers van Bio Mutant niet genoeg, en bleek het eerder een flop te zijn dan een succesvolle game. Het spel is niet per se slecht, maar heeft vanwege de hoge verwachtingen wel slecht gescoord.
Het spel zelf is namelijk best goed. Het ziet er mooi uit en de kleuren spatten van je beeldscherm. De actie voelt enorm vloeiend, en je voelt gewoon aan dat het spel goed gepolijst is. Helaas zijn er op veel punten steekjes laten vallen, zoals de vertaler die de woorden van de wezens in Bio Mutant moet omzetten van rare babbel taal naar normaal Engels. Het verhaal gaat gelukkig nergens over, dus als je iets mist is er niks aan de hand.
dungeons dragons dark alliancef1622474419

Dungeons & Dragons: Dark Alliance

Zoals in onze review staat geschreven heeft dit spel echt wel potentie, het is dan ook jammer om te zien dat de kantjes er afgelopen zijn. De gevechten zijn misselijkmakend, en de moeilijkheidsgraad ligt te ver uit elkaar. In het spel krijg je vaker te maken met honderden zwakker monsters in plaats van één groot sterk monster. In eerste instantie lijkt hier niks mis mee, maar tijdens het vechten in het spel word je in een bepaalde animatie geplaatst waar je niet uit kunt. Wanneer je dus op je linker flank aangevallen wordt moet je maar hopen dat de animatie op tijd afgelopen is.
Het spel heeft ook een reuzenhand vol aan bugs, waardoor het soms gewoon niet speelbaar is. De moeilijkheidsgraad die in het spel zit is ook opmerkelijk. De makkelijkste versie is nog net geen verhaalmodus en makkelijk in je eentje te doen, maar de moeilijkheidsgraad daarop is in je eentje geen doen en moet dus met meerdere mensen gedaan worden.
Wat er nog meer misgaat in het spel lees je in onze review.
fifa 22 vs efootballf1632404898

eFootball

Dan een kijkje in de gaming voetbalwereld. eFootball 22 is de concurrent van het bekende spel FIFA, en deed het een paar jaar geleden enorm goed. Het was als het ware dé voetbalgame, nu is het FIFA die de voetbalgames domineert. Maar waar is het dan zo fout gegaan voor eFootball? Het komt er eigenlijk op neer dat eFootball niet meer op kan vechten tegen de concurrenten zoals FIFA, en zeker het nieuwste spel eFootball 22 is letterlijk een groot drama als het aankomt op gameplay, graphics, details en ga zo maar door.
Om te beginnen zijn de graphics vreselijk. De grasmat is groen, zonder enig details die zijn toegevoegd. Nadat je een heel voetbalspel achter de kiezen hebt ziet de grasmat er precies hetzelfde uit als toen de wedstrijd begon. Ook is duidelijk aan het publiek te zien dat dit vier poppetjes zijn die steeds op willekeurige plekken geplakt zijn. Ook is de gameplay enorm stroef en het voelt allemaal zwaar aan. Ook als je met spelers als Messi en Ronaldo speelt die eigenlijk licht moeten voelen.
fifa 22f1644930393

FIFA 22

En we blijven nog eventjes in de voetbal stemming. Ondanks dat eFootball leeft in de schaduw van FIFA, betekent het niet meteen dat de FIFA games die EA uitbrengt top notch zijn. FIFA 22 past namelijk ook perfect in het lijstje thuis met game flops. Menig gamer is het ermee eens dat EA eigenlijk elk jaar dezelfde FIFA game uitbrengt, maar dan zijn de spelers naar hun huidige team gewisseld. Ook was FUT onspeelbaar en zaten er allerlei bugs in het spel.

FUT is bij FIFA 22 toch wel het grootste probleem. Eigenlijk is FUT pay-to-win geworden, en als je niet bereid bent geld uit te geven aan het spel verlies je dus eigenlijk automatisch. Helaas is ook de carrièremodus vanwege allerlei bugs niet te spelen. FIFA 22 scoort bij ons een 6. Ben je benieuwd of je nou FIFA 22 of eFootball 22 moet halen? Check het hier!

Populair Nieuws