De beste aankomende games van 2017 volgens jullie!

  Het najaar van 2017 brengt een hoop toffe releases met zich mee. Met onder andere een nieuwe Call of Duty, Assassin's Creed en Formule 1 game voor ieder wat wils. Wij vroegen jullie wat de beste aankomende games van 2017 waren in de poll en dit is de uitslag!

  10. Forza Motorsport 7

  Wij mochten op de E3 al onze tanden in het stuur zetten met Forza Motorsport 7 en aan jullie reacties te zien waren wij niet de enigen die onder de indruk waren. Studio Turn 10 laat zien dat racegames absoluut niet in de herhaling hoeven te vallen en het nieuwe deel fris en fruitig aanvoelt.

  Een gigantisch aanbod aan bolide's, graphics om je vingers bij af te likken en de mogelijkheid om je eigen muziek tijdens de race uit je speakers te knallen, maakt Forza Motorsport 7 een van de beste aankomende games van 2017. Voorganger Forza Motorsport 6 kwam er in ieder geval goed vanaf in onze review.

  Jullie stemmen zorgen ervoor dat het spel in de lijst met beste aankomende games van 2017 de rode lantaarn draagt. De game komt op 3 oktober uit voor Playstation 4, Xbox One en pc.

  9. Middle Earth: Shadow of War

  Het vervolg op de game Middle Earth: Shadow of Mordor komt begin oktober uit. Dan kunnen we eindelijk weer in een gigantische wereld alles kort en klein meppen terwijl we genieten van de prachtige omgeving. Niet gek dan ook dat deze game flink wat stemmen kreeg van jullie in de poll voor de beste aankomende games van 2017.

  Shadow of Mordor was niet alleen een toffe game (dat een prima 8 kreeg in onze review), het was ook nog eens een flinke: inclusief DLC tikte de Steamversie net de 100gb niet aan. Daar kreeg je dan wel een onvergetelijke ervaring voor terug.

  Het vervolg, Shadow of War, komt dus later dit jaar uit. Wij mochten in mei al even rondwandelen in de nieuwe omgeving en weten dus al het een en ander. Stealth is een betere mogelijkheid geworden, maar wie gewoon om zich heen wil meppen kan ook opgelucht ademhalen.

  Of de game ook net zo veel ruimte op de harde schijf in zal nemen is nog niet bekend.

  8. South Park: The Fractured But Whole

  Alle bekende personages van de gelijknamige tv-serie kwamen in South Park: The Stick of Truth al langs. Jezus, de crab-people en Al Gore. In het vervolg op de succesvolle game zullen die uiteraard ook weer hun intrede doen, maar ook een aantal nieuwe aspecten en personages.

  De voornaamste veranderingen zullen zitten in het combatsysteem, het nieuwe craftsysteem en het aanmoedigen om op onderzoek uit te gaan en items te vinden. Wij mochten op de E3 al eventjes een kijkje nemen in South Park en waren aangenaam verrast.

  Voor fans van de serie is het nog even wachten tot 17 oktober. Dan komt de game uit voor Playstation 4, Xbox One en pc.

  7. Fifa 18

  Nieuw seizoen, nieuwe kansen. De eredivisie is inmiddels weer losgebarsten en ook elders in Europa is de strijd voor de kampioenstitel weer aangebroken. Ook op het gebied van Europees voetbal zijn de eerste wedstrijden al gespeeld, wat maar één ding kan betekenen: tijd voor een nieuwe Fifa!

  Eind september staat de release van Fifa 18 gepland met nog betere graphics, meer gevoel en vooral meer realisme. Wij mochten al eerder een kijkje nemen en proeven van wat ons te wachten staat. Of de volledige game echt zo goed zal zijn als dat wij wij van de preview hopen en verwachten, moet nog blijken.

  Fifa 18 mag in ieder geval niet ontbreken in de lijst met beste aankomende games van 2017. De releasedatum ligt in de laatste week van september.

  6. Super Mario Odyssey

  De release van Super Mario Odyssey ligt ruim een maand eerder dan verwacht. In plaats van rond de kerst zal Mario al eind oktober in New Donk City rondbanjeren.

  De eerste indruk die wij kregen tijdens de E3 was bijzonder positief. De Switch is echt een aanrader voor gamers die tijdens hun dagelijkse uurtjes in de trein een leuke game willen spelen. Super Mario Odyssey hoort echt wel in het rijtje met beste aankomende games van 2017, in ieder geval als reden om een Switch aan te schaffen!

  5. Star Wars Battlefront 2

  Star Wars Battlefront 2 was in 2005 een van de heetste games om te spelen op de pc. Het toffe van de Battlefield series als het ging om knallen, het geweldige van de Star Wars verhalen rondom personages en omgevingen. Niet gek dan ook dat de fans in de rij stonden voor opvolger Star wars Battlefront in 2015. Dat dat niet heel geweldig uitpakte is inmiddels bekend.

  Maar DICE heeft niet stil gezeten. Voor Battlefront 2 zijn alle remmen losgegooid en belooft DICE te missende puzzelstukjes van het eerste deel ruimschoots in te vullen. De meeste verandering zal zitten in de iconische gevechten en dogfights in de ruimte boven planeten: toch wel de tofste feature uit de originele Battlefront 2.

  De nieuwe game zal ook, na flink aandringen door fans, een campaign hebben. Aangezien de voornaamste actie plaatsvindt in de multiplayer van Battlefield- en Battlefrontgames ligt daar de focus op, maar even tot rust komen na een spacebattle is dus ook mogelijk.

  Star Wars Battlefront 2 is zeker een game waar veel van jullie (en ook wij) naar uit kijken. Niet vreemd dan ook dat jullie er massaal op hebben gestemd in de poll voor de beste aankomende games van 2017. Battlefront 2 zal 17 november verschijnen voor Playstation 4, Xbox One en pc. De beta voor de game begint op 6 oktober.

  4. Call of Duty: World War 2

  Flink wat jaren geleden kwam de eerste Call of Duty uit. Dat deel en het vervolg namen de speler terug naar de oorlog der oorlogen. Daarna nam de serie een aantal bochten en kwam via het moderne tijdperk en de toekomst weer terug uit bij zijn roots. En als wij de fans mogen geloven was dat hard nodig.

  Net als de meesten van jullie konden wij de afgelopen dagen alvast genieten van de beta van de nieuwe Call of Duty. De vertrouwde elementen uit voorgaande delen zijn terug (wapentuig met genoeg aanpassingsmogelijkheden, Duitsers met superieur materiaal) maar met een aantal aanpassingen.

  Spelers worden geacht meer keuzes te maken en speelstijlen aan te passen op mogelijkheden. Met een zwaar machinegeweer de map rondrennen en iedereen knifen is er niet meer bij. Afhankelijk van je class zijn bepaalde attachements en combinaties wel of niet mogelijk.

  Afgezien daarvan is het vertrouwd knallen op anderen nog steeds zo goed als vanouds. En in tegenstelling tot voorgaande delen kent Call of Duty World War 2 een campaign waar meer aandacht in is gestoken.

  De nieuwe Call of Duty komt 3 november uit.

  3. Destiny 2

  De top 3 met de beste aankomende games van 2017 volgens jullie wordt aangevoerd door het vervolg op de knaller Destiny. Dit keer mogen ook pc-eigenaren samenwerken om de eindbazen van het spel af te knallen en proberen de beste loot te verzamelen.

  Tijdens de E3 mochten we al even aan de gang met de PvP modus van Destiny 2 en konden alvast enkele aanpassingen in kaart brengen. Niet langer een verdeling tussen wapens gebaseerd op grootte, maar op vuurstijl. En binnen de bestaande User Interface is het ook makkelijker om te zien wie er in jouw team nog leeft en hoeveel tegenstanders er nog rondlopen.

  De campaign van Destiny 2 zit in ieder geval volgepropt met nieuwe content, personages en missies. Ook binnen die missies is het mogelijk om ervaring op te doen en je personage wat te levelen. Daarnaast is het verhaal van Destiny flink op de schop gegaan en kan je in Destiny 2 flink wat lore en interessante verhaallijnen verwachten.

  Voor consolegamers is het spel vanaf 6 september al te spelen. Pc-gamers moeten wachten tot 24 oktober.

  2. Gran Turismo: Sport

  De tweede racegame in deze lijst met beste aankomende games van 2017 is wederom een grafisch pareltje. Playstation 4 eigenaren kunnen vanaf 18 oktober in de meest wilde bolides rondscheuren op tal van circuits.

  Onze eerste indruk tijdens de beta en op de E3 waren dat er duidelijk is gekozen voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Eerdere Gran Turismo games wilden nog wel eens te hard losgaan als het ging om bestuurbare auto's toevoegen. Gran Turismo 6 kende een whopping 1200 wagens. Dat aantal is teruggebracht naar 140.

  De nadruk van het nieuwste Gran Turismo spel ligt in de multiplayer, dus doe je gordel maar vast om: wij zijn er klaar voor!

  1. Assassin's Creed Origins

  Voorafgaand aan de release van een spel doen studio's vaak uitspraken over elementen in een spel. Of die ook allemaal waar blijken te zijn is altijd de vraag, maar het zorgt wel voor hype rondom een nieuw spel. Assassin's Creed Origins heeft jullie aandacht in ieder geval.

  Het nieuwste deel in de Assassin's Creed reeks brengt ons terug naar het oude Egypte. Afgezien van de taak om mensen om te brengen is het vooral uitzien naar nieuwe features die het spel met zich meebrengt. Een daarvan is de innovatieve AI voor elk personage. Niet alleen doelwitten, maar elke voorbijganger in Origins heeft een dagelijkse routine gekregen.

  Als dat nog niet voor genoeg variatie zorgt kan je ook je eigen vogel gebruiken om een omgeving vanuit de lucht te verkennen. Geen reden (vooralsnog) meer om elke hoge toren in de stad te moeten beklimmen om nieuwe missies te vinden.

  Net als jullie kunnen wij niet wachten om met de game aan de slag te gaan. De aanvoerder in deze lijst met de beste aankomende games van 2017 volgens jullie komt27 oktober uit.

  Middle Earth: Shadow of War

  Verkijgbaar vanaf 10 october 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.