Call of Duty Infinite Warfare Multiplayer Beta - Een eerste indruk

Article
maandag, 17 oktober 2016 om 17:13
xgn google image
In navolging van de singleplayer van de remake van Call of Duty 4 Modern Warfare, die sinds kort speelbaar is, is het tot morgenvanavond de beurt aan de multiplayer van het nieuwste deel van de CoD franchise. Wij speelden het gehele weekend de Call of Duty Infinite Warfare Multiplayer Beta en kregen zo een eerste indruk.
Sinds vrijdag is de Call of Duty Infinite Warfare Multiplayer Beta speelbaar voor de mensen die het spel op voorhand hebben besteld voor de PlayStation 4. Het eerste beta weekend is verlengd en zal morgenvanavond ten einde komen, als veel liefhebbers enkele dagen kennis hebben kunnen maken met de game.
Komend weekend zal er nog een beta weekend zijn waarbij ook Xbox spelers met de shooter aan de slag kunnen. Waarna de game op 4 november uit zal komen voor beide consoles en de PC. Wij speelden de beta uiteraard ook en delen de meest opvallende zaken hier met jullie.
Call of Duty Infinite Warfare Multiplayer beta

Combat RIGS

Het eerste wat opvalt als je de multiplayer opstart, is dat je moet kiezen uit een van de drie beschikbare RIGS die bij de start beschikbaar zijn. Dit zijn de soldaten, mens of robot, die in een speciaal pak gehezen zijn en waarmee jij zult spelen.
In totaal zijn er zes verschillende RIGS, die te vergelijken zijn met de specialists uit Black Ops 3. Warfighter, Merc, Synaptic, FTL, Stryker en Phantom. Allemaal hebben ze twee keer drie unieke abilities, de 'payload' en de 'trait', die ook te vergelijken zijn met die uit het laatste deel. Voor sommigen betekent dit dat ze een woest geweer tevoorschijn kunnen toveren, voor anderen geldt dat ze extra perks krijgen zoals een ping rondom vermoorde tegenstanders, of een tijdelijk boost na een kill.
Natuurlijk zijn de namen anders en werken de vaardigheden heel iets anders, toch is er niet heel veel veranderd en maken veel onderdelen een terugkeer. De 'equalizer' van de Synaptic doet je toch wel denken aan de 'scythe' van de Reaper en de 'annihilator' schiet geen kogels, maar laat vijanden met één schot in rook opgaan.
Nadat je gekozen hebt welke RIG het best bij jou past, kan je zoals altijd je classes aan gaan maken. Dit werkt, zoals je gewend bent, met het pick-10 systeem. Ook de drie verschillende perks zijn terug met de zes keuzes die je eigenlijk altijd terugziet in Call of Duty games.
Call of Duty Infinite Warfare Multiplayer beta 2

Mission Teams

Als je ook dit hebt voltooid, is er nog een ding dat je moet doen en dat is je aansluiten bij een 'mission team'. In totaal zijn er vier mission teams, waarvan twee speelbaar in de beta, namelijk de JTF Wolveringes en Orion Initiative. Ze staa allemaal voor een planeet en bepaald soort speelstijl. Door je bij een dergelijk team aan te sluiten, strijd je niet alleen online voor dit team, ook verdien je er extra XP mee wanneer je teamgebonden missies tot een succes weet te brengen.
Zo moet je bijvoorbeeld een X-aantal headshots schieten, of een X-aantal kills met je speciale RIG wapen maken. Hoe beter je dit doet, des te hoger je waardering, beginnend bij brons en eindigend met goud. Vanzelfsprekend betekent dit ook dat hoe beter je het doet, des te meer XP en andere attributen je ervoor terug krijgt.
Natuurlijk kan je alle RIGS naar eigen smaak aanpassen met de cosmetische dingen die je vrijspeelt. Ook de dansjes en taunts zitten weer in de game, dus het is zaak om de missies zo goed mogelijk uit te voeren en het level van je mission team te blijven opwerken. Er zijn nog altijd carepackages die je kunt openen door sleutels te verdienen in je matches. Met heel veel nieuwe calling cards en embleempjes om te showen in de lobby's.
Call of Duty Infinite Warfare Multiplayer beta 3

Prototypes van guns

Alle guns hebben nu verschillende prototypes die net een variatie zijn op de basis gun en die iets meer punten hebben in bijvoorbeeld de accuraatheid, stabiliteit of snelheid waarmee de gun schiet. Ze hebben verschillende niveaus van 'common' tot 'epic', een beetje te vergelijken met de guns in Advanced Warfare. Ook krijgen ze extra 'perks' waarmee je bijvoorbeeld een 'nuke' kunt halen wanneer je 25 kills onafgebroken aaneenreigt.
De guns zijn te 'craften' door te levelen met de mission teams, uit care packages te verkrijgen of vrij te spelen door 'salvage' te verdienen. Een soort moeren die je kan beschouwen als in-game geld en krijgt door te spelen.

Speelbare maps

Tijdens de beta waren drie maps speelbaar, waarna er gisteren een vierde map is toegevoegd. Throwback is een kleurrijk stadje vol met schuren, andere gebouwen en enkele treinen. Precinct is een stad die getroffen is door een aanval. Frost is op de maan van Jupiter waar sneeuw en ijs ligt. De laatste, Frontier, speelt zich af in een ruimtestation waarbij veel kleine korte gangetjes voor snelle actie zorgen.

Futuristisch jasje

Heel veel onderdelen van Infinite Warfare komen overeen met voorgaande delen, alleen hebben enkele scorestreaks bijvoorbeeld een futuristisch sausje gekregen. Zo is de RC-XD, het rijdende autootje dat kan ontploffen, vervangen door een drone. Brengt niet een helikopter, maar een grote drone je care package en schiet je sentry gun geen kogels, maar laserstralen.
Call of Duty Infinite Warfare Multiplayer beta 4

Nieuwe toevoegingen en game mode

Toch zijn er ook wat nieuwe onderdelen in de game. Zo heb je bijvoorbeeld als tactical een bal die je neer kan gooien, die vervolgens uit elkaar klapt en als een koepel om je heen tijdelijk bescherming biedt. Ook is er voor het eerst zichtbaar hoeveel levens de tegenstander nog heeft als je op ze schiet. Een rode balk onder de naam zie je leeglopen wanneer je hem weet te raken, ontzettend handig als je twijfelt of je het gevecht zult winnen en misschien wel de benen moet nemen.
Daarnaast is er ook een nieuwe game mode in Infinite Warfare; Defender. Een drone wordt geplaatst in het midden van de map en het is aan beide teams taak om deze in bezit te krijgen. Vervolgens hoef je niet te scoren, zoals we dat van Uplink kennen, maar moet je de bal gewoon in je team houden om data te uploaden. Voor iedere seconde dat het lukt, verdien je een punt.
Nu zul je denken; lekker campen in een hoekje van de map terwijl de rest van het team je verdedigt, maar dit gaat zo makkelijk niet. Bovendien wordt de drone na enkele tientallen seconden automatisch gereset en kan je je voorbereiden op een nieuw samenkomen van de beide teams rondom het gebied van de drone.

Call of Duty Infinite Warfare Multiplayer Beta - Conclusie

Call of Duty Infinite Warfare biedt met deze beta een eerste kijk op wat we kunnen verwachten van de multiplayer. Dit is in hoofdlijnen wat je gewend bent van de Call of Duty franchise. Met een nieuwe game mode, enkele nieuwe attributen en 'oude bekende' items die een futuristisch sausje hebben gekregen, wordt er toch wat verandering aangebracht. En de game lijkt zo op het eerste gezicht lang niet zo gek, als aanvankelijk werd gedacht en geschreven.
Call of Duty Infinite Warfare komt op 4 november uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.