Met deze app heb je altijd LEGO-instructies bij de hand

Article
woensdag, 01 mei 2024 om 21:00
lego 708088 1280
Het is erg vervelend om een LEGO-steentje kwijt te raken, en een verdwenen figuurtje is misschien nog erger. Maar ook zonder instructies zijn de meeste mensen vrij ver van huis. Gelukkig is dat ook juist het makkelijkst op te lossen.
Je hebt natuurlijk niet per se instructies nodig om plezier te beleven aan LEGO. We hebben allemaal wel eens wat steentjes op elkaar gegooid en het een vliegtuig genoemd. Sommige mensen ontpoppen zich zelfs tot modelbouwers die bijna alles van LEGO kunnen maken, soms met hoogstens een voorbeeldfoto.
Maar voor veel liefhebbers blijven de instructies van een set essentieel. Helaas is het ook relatief makkelijk om het vaak dunne boekje ergens kwijt te raken. Je hebt de handleiding van je magnetron al in geen jaren gezien en precies hetzelfde kan je overkomen met een LEGO-boekje.

Groot online archief

Gelukkig heeft LEGO daar al aan gedacht. Bij de online klantenservice kun je onder “bouwinstructies” bijna alles terugvinden wat je zoekt. Van zoveel mogelijk sets zijn de instructies als pdf bewaard en die kun je gratis downloaden.
Dat geldt voor zowel oude sets als nieuwe sets. Als je het nummer van de set hebt of de naam ongeveer weet, kun je hem als het goed is terugvinden op de site. Dat kan ook handig zijn als je bijvoorbeeld een hele grote set hebt gekocht die je met meer mensen wil bouwen. Jij kan aan één deel beginnen met de meegeleverde instructies en een vriend kan de instructies downloaden en verderop beginnen aan een ander deel.

LEGO Builder app maakt instructies nog beter

Als je echt altijd instructies bij de hand wil hebben, kun je ook gaan voor de LEGO Builder app. In deze app kun je ook bijna alle denkbare sets terugvinden. In veel gevallen zijn de instructies hier bovendien zelfs beter.
Want in een traditioneel instructieboekje en de pdf-versies daarvan, wordt elke stap maar onder een beperkt aantal hoeken getoond. Als je er niet helemaal uitkomt hoe dat ene steentje er nu precies in moet, heb je pech.
De LEGO Builder app lost dat probleem op. Van recente sets kun je namelijk 3D-instructies volgen. Die kun je draaien om ze onder elke denkbare hoek te zien. Als het goed is hoef je je zo nooit meer af te vragen of je het doet zoals het hoort.

Je collectie bijhouden

Een andere leuke feature van de app is dat je je collectie bij kan houden. Zo hoef je van sets die je hebt, niet steeds de hele database te doorzoeken, maar kun je ze gewoon aantikken op je eigen profiel. De app houdt ook voor je bij hoeveel steentjes al je sets in totaal tellen. Dat is nutteloze informatie, maar wel leuk om te weten.
Overigens is samen bouwen met de app ook mogelijk. Er is zelfs een functie om te zorgen dat de instructies op meerdere apparaten gelijk lopen, zodat iedereen precies weet hoever je bent.

Populair Nieuws