Assassin's Creed Mirage komt snel naar nieuwe platformen toe

News
woensdag, 01 mei 2024 om 20:00
assassins creed mirage rooftop battlef1662996413
De main line Assassin’s Creed games zijn normaal alleen te spelen op consoles en PC. Maar het nieuwste deel is de franchise, Assassin’s Creed Mirage, kan je binnenkort ook spelen op je iPhone.
Toen de iPhone 15 Pro werd aangekondigd door Apple werd er veel nadruk gelegd op de pure kracht van de nieuwste chipset, de A17 Pro. De vlaggenschepen van Apple’s smartphone-lijn zijn normaal al enorm snel en goed geoptimaliseerd, maar volgens de Amerikaanse techgigant zou het zelfs mogelijk zijn om games erop te spelen die normaal gemaakt zijn voor de consoles.
Daar werd nog eens kracht bijgezet door alvast een aantal titels voor de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max aan te kondigen, waaronder Resident Evil Village en Assassin’s Creed Mirage. Resident Evil Village is vervolgens eind oktober uitgekomen, maar voor de Assassin’s Creed game was het nog even afwachten wanneer hij speelbaar zou zijn op de apparaten van Apple.
Daar is nu duidelijkheid over gekomen. Ubisoft heeft namelijk aangekondigd dat Assassin’s Creed Mirage vanaf 6 juni te spelen zal zijn op de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max. Niet alleen dat, de game zal ook verschijnen op de iPad Air en iPad Pro die uitgerust zijn met een M1 chip en nieuwere versies.

“De iPhone- en iPad-versies van de game zijn ontwikkeld door Ubisoft Sofia en bieden dezelfde ervaring als de consoleversie. De besturing van de game is aangepast aan de touchscreens van de iPhone en iPad, wat zorgt voor een intuïtieve, comfortabele en boeiende game-ervaring. Cross-progressie en cross-save zijn ook beschikbaar via Ubisoft Connect, zodat spelers hun voortgang op alle beschikbare platforms overdragen.”

- Ubisoft

Gratis Assassin’s Creed uitproberen

Spelers die niet helemaal overtuigd zijn of de touch-controls fijn werken voor Assassin’s Creed Mirage kunnen dat zelf testen. Volgens Ubisoft wordt het namelijk ook mogelijk om de game gratis te spelen voor 90 minuten via de App Store.

Populair Nieuws