'Mercedes heeft gigantisch bedrag over voor Max Verstappen'

News
woensdag, 01 mei 2024 om 22:00
max verstappen gp australie 2024 blijf1711008934
Toto Wolff heeft er geen geheim van gemaakt dat hij Max Verstappen aan zijn team wil toevoegen. En naar verluidt heeft Mercedes daar een gigantisch recordbedrag voor over.
Sinds het begin van dit seizoen is een overstap van Max Verstappen naar Mercedes plotseling een optie geworden. Nadat er een gerucht opdook dat teambaas Christian Horner zich mogelijk schuldig heeft gemaakt aan overschrijdend gedrag, kwam het tot een clash met Jos Verstappen en de Nederlander ging vervolgens naar Toto Wolff toe. Naar verluidt om te praten over een overstap voor Max Verstappen.
En daar heeft Wolff sindsdien veel op ingespeeld. De Oostenrijker staat klaar met complimenten voor de drievoudig wereldkampioen en wil Verstappen dolgraag aan zijn team toevoegen. Zelfs als hij daar een handstand voor moet doen. En dat is niet het enige wat Mercedes over zou hebben voor de diensten van de Nederlander.
Volgens The Sun heeft het team namelijk een recordbedrag klaar staan voor Verstappen. Het Britse tabloid spreekt van een jaarlijks salaris van maar liefst 128 miljoen pond. Dat zou bijna neerkomen op 150 miljoen euro.

Enorme salarisverhoging voor Verstappen

De stercoureur van Red Bull Racing is momenteel niet op een houtje aan het bijten. Sterker nog, momenteel is Verstappen de best verdienende coureur in de Formule 1, met een salaris van 55 miljoen dollar per jaar. En dat is dan nog zonder bonussen en sponsorinkomsten.
Naar verluidt zal het salaris van Lewis Hamilton hoger zijn bij Ferrari, wanneer hij volgend jaar de overstap maakt. Maar als Mercedes daadwerkelijk zoveel geld overheeft voor Verstappen en hij het aanneemt, dan gaat hij ruimschoots over zijn rivaal heen. En met het directe vertrek van Adrian Newey bij Red Bull Racing zou het ineens niet meer zo vreemd zijn als Verstappen zijn geluk elders beproeft. Komt de wens van Wolff dan toch uit?

Populair Nieuws