Wacht je op een Nintendo-sale? Op deze manier krijg je meteen korting

Article
woensdag, 01 mei 2024 om 19:00
20211005 switcholed8f1633465772
Nintendo is niet bekend om zijn lage of snel zakkende game-prijzen. Fysieke games kun je vaak voor wat minder geld vinden dan Nintendo ervoor vraagt, maar voor je digitale collectie moet je geluk hebben met een sale. Op deze manier kun je altijd korting krijgen.
Van sommige games weet je meteen dat je ze wil spelen en maakt het niet uit wat de prijs is. Maar dat geldt lang niet voor alle games die je interessant vindt. Als je minder geeft om een game, of hem toch iets te duur vindt, kan de aanschaf toch vaak wachten op een sale.
Maar als je Nintendo Switch Online-abonnee bent, hoef je helemaal niet te wachten op een sale. Eén van de voordelen van het abonnement is namelijk dat je game vouchers kunt kopen om zo als het ware korting te krijgen op een game naar keuze wanneer je maar wil. Maar hoe werken die vouchers precies?
paper mario thousand year door

Vouchers kopen per twee

Switch Online-abonnees kunnen de vouchers kopen per paar. Voor twee vouchers betaal je eenmalig 99 euro. Dat is natuurlijk geen kleine uitgave, maar elke voucher staat gelijk aan een hele game in de eShop en niet aan het bedrag dat je voor de vouchers betaalt.
Als je ervan uitgaat dat je met beide vouchers een game van 60 euro koopt, bespaar je op die twee games een tientje per stuk, samen 20 euro. Het geld dat je bespaart kan ets lager uitvallen als je een game koopt die wat minder kost dan 60 euro, maar ook hoger als je een voucher gebruikt voor een duurdere game als Tears of the Kingdom.

Welke games kun je kopen met Switch Game Vouchers?

Welke games je zoal kunt krijgen met de vouchers staat niet helemaal vast. Er worden regelmatig games toegevoegd. Die zijn meestal van Nintendo zelf, maar soms doet een andere uitgever ook mee.
Vaak mag je een voucher ook uitgeven aan een game die nog niet uit is. Als je de actuele lijst wil van games die je kunt kopen met een voucher, kun je het beste op de website van Nintendo kijken.

Gebruik je voucher op tijd

Hoewel je vouchers per twee koopt, hoef je ze niet per twee te gebruiken en kun je er ook meer dan twee tegelijk op je naam hebben (maximaal acht). Maar het is niet bijzonder handig om teveel vouchers te kopen, zeker als je nog niet weet aan welke games je ze wil besteden. Ze zijn namelijk niet onbeperkt geldig.
Na aankoop heb je precies een jaar om je voucher te gebruiken. Er zit dus geen enorme haast achter, maar zorg dat je je voucher niet vergeet en houd in de gaten hoe lang je nog hebt. Een vergeten voucher verandert namelijk in een aardig geldbedrag dat je niet terug kan krijgen. De verloopdatum van een voucher kun je zien in je profiel in de Nintendo eShop.
Overigens moet je niet alleen Switch Online-lid zijn om een voucher te kopen. Ook om hem in te wisselen moet je een actief lidmaatschap hebben. Als je tussentijds niet altijd lid bent geweest is dat niet erg, maar ook zonder lidmaatschap telt de tijd dat je voucher geldig is gewoon af.
Afhankelijk van de leeftijd van de games die je graag wil hebben, kan het natuurlijk zijn dat er goedkopere opties zijn dan Game Vouchers. Zeker als je er geen probleem mee hebt om een game fysiek te kopen, kan dat voordeliger zijn. Maar als er twee recente games zijn die je wil hebben, maar nog niet echt vaak in de aanbieding zijn, is een set vouchers een handige manier om te besparen.

Populair Nieuws