Samsung Galaxy S8 geruchten - Wat kan je verwachten?

  Aan het begin van het nieuwe jaar komt Samsung eigenlijk altijd met een nieuwe Samsung Galaxy S-telefoon uit. De S-serie heeft Samsungs krachtigste telefoons. Dus wat kunnen we gaan verwachten van het nieuwste smartphone pareltje van Samsung? Check de top Samsung Galaxy S8 geruchten.

  De Samsung Galaxy S-serie staat al jaren bekend als een van de beste smartphones die te krijgen is. De strijd gaat ook vaak tussen de nieuwste iPhone van Apple en de nieuwste Samsung Galaxy S, die vaak ongeveer een halfjaar na elkaar uitkomen.

  De nieuwste iPhones kennen we inmiddels. Meer over deze telefoons kan je onder andere lezen in de iPhone 7 review en de iPhone 7 en iPhone 7+ vergelijking. Alleen weten we over de Samsung Galaxy S8 nog niet zoveel, vrijwel niets eigenlijk. Er zijn alleen nog maar geruchten.

  Dus laten we eens een blik gaan werpen op deze geruchten en kijken hoe Samsung wellicht de S-serie gaat veranderen ten opzichte van de Samsung Galaxy S7. Dus we werpen een blik op een aantal Samsung Galaxy S8 geruchten.

  Geen fysieke homeknop

  Samsung zou af willen van de homeknop op hun Samsung Galaxy S toestellen en daar wil ze mee beginnen bij de S8. De homeknop wordt sinds de S5 ook gebruikt voor de vingerprintscan. Over een alternatief daarvoor is nog niets bekend, maar er zijn een paar mogelijkheden.

  Zo is het mogelijk om de de vingerprintscanner te verplaatsen naar de achterkant van de telefoon. Een feature die we veel zien bij telefoons van onder andere Google en Huawei. Een andere oplossing zou te vinden kunnen zijn in een iets futuristischere techniek.

  Want inmiddels komen er ook al telefoons uit met een vingerprint scanner onder het glas. De Xiaomi Mi 5s is een van de eerste telefoons die gebruik maakt van een nieuwe technologie ontwikkeld door Qualcomm. Met Snapdragon Sense ID maakt gebruik van ultrasoon geluid om door oppervlaktes een vingerafdruk te herkennen.

  Door gebruik te maken van deze technologie kan Samsung afstand doen van een knop en toch nog steeds de vingerscanfunctie behouden.

  4K Scherm en geen randjes

  Over het scherm bestaat een aantal verschillende verhalen, eentje daarvan is het verwijderen van de zijkanten bij de Samsung Galaxy S8.

  Onlangs onthulde Sharp een prototype telefoon, de Sharp Corner R, die vrijwel geen zijkanten heeft. Een dus bestaat uit een groot scherm. Samsung levert al scherp werk met de zijkanten van de telefoons met de Edge versies van haar telefoons, maar bij de Samsung Galaxy S8 zou ook de zwarte panelen aan de bovenkant grotendeels kunnen verdwijnen.

  Dit zou goed in lijn staan met het verwijderen van de fysieke homeknop. Door het verwijderen van de knop krijgt Samsung de ruimte om het scherm uit te breiden. Daarbij komt dat Samsung nu voor het eerste in de S-serie twee schermformaten gaat bieden.

  Het zou gaan om een telefoon met een 5,1 inch scherm en grotere versie die een 5,5 inch scherm met zich mee brengt. Ook zouden beide schermen een andere resolutie hebben. Het kleine scherm zou een QHD resolutie krijgen terwijl het grotere scherm 4K zou worden.

  Sterker nog, Samsung heeft tijdens de Display Week in San Francisco gepronkt met een 5,5 inch 4K scherm met 806 pixels per inch. De stap naar 4K zou logisch zijn voor Samsung. Het zou een verbetering zijn ten opzichte van de Samsung Galaxy S7 en zou dankzij de resolutie beter geschikt zijn voor VR.

  Processor

  Om al dit visuele geweld draaiende te houden moet er natuurlijk ook wel wat kracht in de telefoon zitten. Het zou gaan om chips die met een 10 nanometer constructie. Deze chips van Samsung zijn sinds kort in productie genomen en zouden gemaakt worden voor producten die in het begin van het 2017 uit zullen komen.

  Een van deze producten zal waarschijnlijk ook de Samsung Galaxy S8 zijn. Naast de eigen ontwikkelde nieuwe chip krijgt de nieuwe telefoon ook een Qualcomm Snapdragon 830 chip. De nieuwe chips worden gebruikt voor de 4K in het grote scherm om de beleving van VR en AR te verbeteren.

  Dual lens camera

  De vergelijking met iPhone is erg makkelijk gemaakt voor een dual lens camera, maar Apple was ver van de eerste die deze technologie gebruikt om foto's te maken. Bedrijven als Huawei en LG waren al eerder met een telefoon die een dual lens camera systeem had, maar nu de iPhone dit ook heeft kan Samsung natuurlijk niet achterblijven.

  Een dual lens camera in de Samsung Galaxy S8 is dus niet zo verrassend. Samsung zou wel kunnen verrassen met camera's die ze gaat gebruiken voor de S8. Zo gaan er veel verschillende verhalen rond over het soort camera's voor de dual lens.

  Sommige bronnen vermelden 18 megapixel, maar sommige geven aan dat de camera tot wel 30 megapixel. De frontfacing camera zal een flinke sprong maken ten opzichte van de Samsung Galaxy S7. Die zou van 5 megapixel waarschijnlijk naar 9 megapixel gaan.

  Prijs en Release

  Over de prijs van de telefoon kan nu slechts gespeculeerd worden. Om toch een inschatting te kunnen maken kan er gekeken worden naar de prijzen van de vorige telefoons toen die uitkwamen.

  Samsung Galaxy S6€ 700
  Samsung Galaxy S6 Edge€ 850
  Samsung Galaxy S7€ 700
  Samsung Galaxy S7 Edge€ 800

  De inschatting is moeilijker te maken omdat er waarschijnlijk twee verschillende maten uitkomen die beide een Edge scherm hebben. Duidelijk is wel dat de prijs voor het goedkopere model rond de 700 euro ligt. Het duurdere model zal dan dus waarschijnlijk voor ongeveer 850 euro in de schappen komen te liggen.

  Wanneer de nieuwe Samsung Galaxy S8 daadwerkelijk in de schappen komt te liggen is nog niet duidelijk. Volgens verschillende bronnen komt de Samsung Galaxy S8 uit op 27 februari. Dit zou kunnen kloppen als er wordt gekeken naar de releasedata van de vorige Samsung Galaxy S-telefoons. Al sinds de Samsung Galaxy S4 is de release in februari of in maart.

  Het fiasco van de Samsung Galaxy Note 7 zal in ieder geval flink wat druk zetten op Samsung om zo spoedig mogelijk met een nieuwe telefoon te komen. Als de nieuwe telefoon een groot deel van de geruchten waar kan maken, dan is Samsung goed op weg naar ereherstel.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.