Dit zijn de top 5 beste third-person shooters van 2017

  Shooters hoeven zich niet altijd in first person af te spelen. Ook dit jaar kwamen er weer enkele pareltjes van shooters uit waarbij je niet zelf door de ogen van het personage kijkt. Dit zijn de beste third-person shooters van 2017!

  Een third-person shooter combineert meestal vlug schietwerk en platformelementen in één game met uiteraard een third-person aanzicht. Dit wil zeggen de camera achter de speler hangt, waardoor het personage zichtbaar is tijdens het spelen. Dit brengt enkele voordelen zoals bijvoorbeeld een beter overzicht met zich mee ten opzichte van first-person shooters.

  Afgelopen jaren konden we al genieten van prachtige third-person shooters zoals bijvoorbeeld The Division en Gears of War 4. Dan is het nu tijd om te kijken naar de beste third-person shooters die dit jaar zijn uitgekomen. Dit zijn de beste third-person shooters van 2017!

  5. Vanquish

  We spelen al gelijk een beetje vals in deze lijst van beste third person shooters van 2017. Vanquish kwam namelijk al in 2010 uit voor Xbox 360 en PlayStation 3. Begin dit jaar werd de game uitgebracht voor PC. Daarom verdient Vanquish toch een plekje in deze lijst.

  De gameplay van Vanquish is erg snel en geeft weinig ruimte om even rustig adem te halen. Een van de belangrijkste punten in het spel is de mogelijkheid om van dekking naar dekking te boosten door je geavanceerde pak en bullet time te activeren. De PC-versie is opgepoetst en heeft onder andere een verbeterde framerate.

  In onze review van Vanquish voor de Xbox 360 en PlayStation 3 gaven wij de game een 8. We noemden het spel destijds een van de verrassingen van het jaar 2010 en één van de beste Japanse shooters ooit.

  4. Sniper Elite 4

  Op nummer vier in deze lijst van beste third person shooters van 2017 vinden we Sniper Elite 4. Deze serie staat natuurlijk bekend om de x-ray kill-cams, waarbij je de kogels letterlijk door je vijanden kunt volgen. Sniper Elite 4 biedt meer dan alleen dat.

  Centraal in de game staat het Italië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je vecht tegen de Italiaanse dictator Mussolini, een setting die we nog niet vaak hebben gezien in een game. Vergeleken met de eerdere games uit de serie zijn de maps ook een stuk groter en gevarieerder. Een ander sterk punt van de game is dat je samen met een vriend of vriendin een co-op campaign kan doorlopen.

  Sniper Elite 4 is beschikbaar voor Xbox One, PlayStation 4 en PC. Wij gaven de game in onze review een 8.

  3. Splatoon 2

  Dan is het nu tijd voor iets meer kleurrijks. We hebben het natuurlijk over Splatoon 2. Deze sequel van het zeer geslaagde Splatoon wist ons positief te verrassen.

  Met een geheel eigen kijk op het shootergenre, weet Nintendo met de game een unieke ervaring neer te zetten. In de team-based shooter gebruik je namelijk geen kogels, maar verf als wapen. Het is duidelijk dat de game veel voortborduurt op het origineel, maar toch is het een uitgebreide shooter voor Nintendo Switch bezitters.

  In onze review kreeg Splatoon 2 een 8. We vonden het vooral een minpunt dat de singleplayer erg kort is. De game is alleen beschikbaar voor de Nintendo Switch.

  2. Mass Effect Andromeda

  De volgende in deze lijst van beste third-person shooters van 2017 is Mass Effect Andromeda. Deze spin-off van de bekende Mass Effect serie bracht een volledig nieuw avontuur in een ander sterrenstelsel. Toch voelt de game vertrouwd aan.

  Bij de lancering van de game werd een groot aantal bugs en glitches gemeld die voor aparte animaties zorgden. Deze bugs werden grotendeels verholpen in een latere update. Toch zorgden deze bugs voor veel kritische reacties van gamers.

  Wij gaven Mass Effect Andromeda in onze review een 9. We vonden dat de game een hoop vernieuwingen bood en je als speler veel vrijheid kreeg. De game is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

  1. Ghost Recon Wildlands

  Er kan altijd maar één de beste zijn en dat is in dit geval Ghost Recon Wildlands. De game is een tactische third person shooter die zich afspeelt in een open-world setting. Daarnaast is het spel ook nog eens volledig in co-op te spelen. Met maar liefst vier personen!

  In Ghost Recon Wildlands ga je op reis naar Bolivia. Het land is overgenomen door een heus drugskartel en aan jou en jouw elite team is het natuurlijk de taak om het land van de onderwereld te bevrijden. De speelwereld is opgedeeld in provincies die elk verschillend zijn en bovendien een andere machthebber aan het roer hebben staan. Naast de hoofdverhalen in de provincies is er ook een groot aantal zijmissies te doen, waardoor er genoeg te beleven valt in Bolivia.

  Ghost Recon Wildlands is beschikbaar voor Xbox One, PlayStation 4 en PC. In onze review gaven we de game een 8. Grafisch en visueel gezien noemden we de game prachtig, net als de personalisering in de game.

  Beste third-person shooters van 2017

  Dit was onze top 5 beste third-person shooters van 2017. Wat is jouw favoriete third-person shooter van dit jaar? Laat het ons weten in de comments!

  Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands

  Verkijgbaar vanaf 7 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.