Hemelsbreed van de ene naar de andere kant van de map reizen in een helikopter, kost je in Ghost Recon Wildlands al snel een minuut of tien. Doe je dit met de auto, dan ben je minstens dubbel zo lang bezig vanwege onbegaanbare landwegen en steile bergpassen. Gedurende je reis door Bolivia zal je elke keer weer met verschillende natuurlijke omstandigheden te maken krijgen, waarbij de schoonheid van het uitzicht je telkens overrompelt. Op de volgende pagina's lees je welke ecosystemen je allemaal tegenkomt.

Verraderlijke tropen

Het eerste aandachtspunt van de Ghost Recon Wildlands map gaat uit naar de rijkelijk begroeide bodem van Bolivia, te vinden in onder andere de provincie Espiritu Santo. Zo beschikt het landschap over een tropische jungle, waar schichtige zonnestralen door het dichte bladerdak schijnen. Dit gebied is adembenemend mooi, maar kent ook een duistere zijde. Tussen de wouden valt het namelijk nooit op wanneer iemand vermist raakt, en laat het Santa Blanca kartel daar nu net gespecialiseerd in zijn.

Aan deze dichtbegroeide schuilplaats voor criminelen liggen de subtropische contreien. Locaties grenzend aan sprankelend water en luxe villa's. Invloeden van de jungle zijn hier nog steeds op te merken, maar het geheel is wat overzichtelijker. De inwoners van deze omgevingen, en met name Parque Nationale de Agua Verde, mogen in ieder geval niet klagen over het klimaat.