Top 10 beste series van 2016 - De nieuwe seizoenen

Article
zaterdag, 24 december 2016 om 11:00
xgn google image
Je komt tegenwoordig bijna om in het aanbod aan series en films, maar toch zal iedereen het volgende gevoel wel herkennen. Hoe goed je ook je best doet, je kunt maar niets vinden om te kijken. Wij helpen je, met de beste series van 2016. Deze nieuwe seizoenen moet je gezien hebben!
We konden dit jaar niet alleen rekenen op fantastische nieuwe games, geweldige films en toffe nieuwe series, maar ook de bestaande series zijn in 2016 van enorm vette seizoenen voorzien. Series die al wat langer lopen, kunnen na verloop van tijd te maken krijgen met afdwalende en steeds slechter wordende seizoenen. Bij deze series is dat in ieder geval niet aan de hand, want ze kregen stuk voor stuk een heel tof seizoen in 2016!
De series op deze lijst met beste series van 2016 hadden afgelopen jaar geweldige seizoenen. Lees in deze top 10 beste series van 2016 welke series je absoluut moet gaan checken, als je dat nog niet gedaan hebt. Aangezien ze allemaal wat langer lopen heb je straks in de kerstvakantie nog genoeg tijd om ze eens lekker te bingewatchen!

10. The Fall seizoen 3

We trappen de lijst beste series van 2016 af met het derde seizoen van The Fall. Jamie Dornan, die we allemaal wellicht wat beter kennen van zijn vertolking van Christian Grey in Fifty Shades of Grey, neemt in The Fall de rol van seriemoordenaar op zich. De rol van psycho lijkt hem wat dat betreft dus aardig op zijn lijf geschreven! Deze Brits-Ierse crimeserie is absoluut een verborgen parel die het verhaal vertelt van zowel een seriemoordenaar als de detective die hem moet opsporen.
Je bekijkt het verhaal van The Fall dus vanuit twee perspectieven en dat blijkt in dit derde seizoen ook weer verbazingwekkend goed te werken! Als je diepe en confronterende psychologische thrillers kunt waarderen, dan is The Fall een echte aanrader voor jou. Bovendien zien we in The Fall enorm interessante karakters voorbij komen en zelfs het acteerwerk van Dornan is onberispelijk te noemen, iets wat je niet zou verwachten na zijn tenenkrommende performance als Christian Grey.
In onze review kreeg het derde seizoen van The Fall een mooie 8 en de serie is ook absoluut het kijken waard!

9. Mr. Robot seizoen 2

Rami Malek schittert in het tweede seizoen van deze dramaserie over hacken, de menselijke geest en eigen richting. Het tweede seizoen hoort thuis op deze lijst met beste series van 2016 door het intrigerende verhaal, de duistere sfeer en confronterende vertelling.
Wellicht is het de serie met één van de meest interessante karakters in de hoofdrol en dat wordt allemaal enorm goed weggezet door Malek. We krijgen een kijkje in de psyche van een gebroken genie en dat kan bij tijden enorm confronterend en benauwend werken, maar vaak is het gewoon enorm tof! De serie pakt je vast en laat je niet meer los en is spannend tot het bittere einde.

8. Black Mirror seizoen 3

Black Mirror is een anthologieserie pur sang en weet binnen dit format een fenomenaal stukje televisie neer te zetten. Elk seizoen krijgen we zes nieuwe verhalen die ons de duistere kanten van technologie laten zien. Black Mirror is verreweg de meest confronterende serie op deze lijst met beste series van 2016, maar is dat wel op een enorm intrigerende en sterk uitgevoerde manier.
Hoewel het lastig kan zijn om een serie die elke aflevering een nieuw verhaal vertelt boeiend te houden, heeft Black Mirror daar in ook het derde seizoen absoluut geen moeite mee. Black Mirror laat je als kijker ongemakkelijk voelen en doet dit met een reden: er moet namelijk een punt gemaakt worden. De serie is niet bang om maatschappelijke issues voor te schotelen aan de kijker zoals het effect van social media op onze identiteit, de keerzijden van technologische vooruitgang en het de implicaties van een steeds digitaler wordende wereld. Black Mirror moet je gezien hebben!

7. Narcos seizoen 2

De Netflixseries doen het goed dit jaar en ook seizoen 2 van Narcos heeft zijn weg gevonden naar deze lijst met beste series van 2016. Het verhaal van de grootste drugsbaron aller tijden wordt in Narcos op een geweldige manier verteld en het is dan misschien niet altijd zo historisch accuraat als het zou kunnen zijn, vermakelijk is het zeker. De serie kreeg dan ook niet voor niets een dikke 8,5 in onze review!
De toon van het eerste seizoen wordt ook in het tweede seizoen weer doorgezet en het verhaal, het acteerwerk en de muziek blijven geweldig! Pablo Escobar wordt nog altijd enorm charmant weggezet door de Braziliaanse Wagner Moura en de serie is spannend tot op het bot. Iedereen weet natuurlijk hoe de jacht van de DEA uiteindelijk uit gaat pakken, maar dat maakt helemaal niets uit. Je blijft kijken naar Narcos!

6. Gotham seizoen 2

Waar seizoen 1 van Gotham nog echt een voorproefje was, is seizoen 2 in sneltreinvaart uitgegroeid tot één van de beste series van 2016. Vanaf hier wordt de serie pas echt interessant en wordt de opbouw van het eerste seizoen op een hele toffe manier voortgezet.
We leren in het tweede seizoen interessante nieuwe personages kennen en de personages die we al kennen krijgen allemaal een groot aandeel aan karakterontwikkeling. Het verhaal wordt bovendien ook nog eens een versnelling hoger gezet en in tegenstelling tot het eerste seizoen, dat zo nu en dan saai werd, zit je bij het tweede seizoen continu aan de buis gekluisterd.
Gotham zonder Batman blijkt dus ook enorm tof te zijn!

5. Daredevil seizoen 2

Waar het eerste seizoen van de Netflixserie over Matt Murdock, oftewel Daredevil, al geweldig was, is het tweede seizoen dat al helemaal! Razendsnelle actie, toffe karakterontwikkelingen en een heerlijk duister verhaal maken van het tweede seizoen van Daredevil een rechtmatige toevoeging aan deze lijst met beste series van 2016.
De acteurs in Daredevil tillen het geheel bovendien naar een hoger niveau en de serie zet wat dat betreft meteen de toon voor superheldenseries. Dit niveau wordt zelden bereikt en hoewel de serie wellicht lijdt aan tal van clichés is dat iets dat we kunnen vergeven door toffe karakters als The Punisher, Elektra en natuurlijk de blinde held zelf. Daarbovenop komt ook nog eens dat het geheel prachtig is weergegeven en het cinematografisch allemaal een toepasselijke sfeer heeft gekregen die recht doet aan de comics.

4. Peaky Blinders seizoen 3

Peaky Blinders gaat over de criminele onderwereld van Birmingham in 1919 en is als het ware een soort gangster-epos in een Britse setting. De serie volgt een criminele bende die berucht is voor het verstoppen van scheermesjes in hun hoofddeksels, zodat ze altijd een wapen bij zich hebben. Deze lijst met beste series van 2016 weet Peaky Blinders vooral te halen door de toffe setting en het indringende en verrassende verhaal.
Zoals in zoveel gangsterfilms en -series is familie in Peaky Blinders van groot belang. De familie van gangsterbaas Thomas Shelby speelt dan ook een centrale en belangrijke rol, helemaal in het derde seizoen van de serie. Veel geweld, gevloek en getier en het is allemaal geweldig, Peaky Blinders moet je gezien hebben!

3. House of Cards seizoen 4

House of Cards is niet alleen één van de beste series van 2016, het is misschien ook wel één van de beste series aller tijden. Alles aan deze serie is eigenlijk gewoon geweldig en stoppen met kijken lukt niet. Wanneer je eenmaal in de serie gezogen wordt, is er geen ontsnapping meer mogelijk. House of Cards heeft fantastische muziek, fantastsiche acteurs en bovenal een fantastisch verhaal.
In het vierde seizoen is dat dan ook niet niet anders. Sterker nog, het vierde seizoen is misschien wel meteen één van de beste seizoenen van de serie. Kevin Spacey en Robin Wright spelen de rollen van Frank en Claire Underwood nog steeds fenomenaal en het vierde seizoen is spannender dan ooit. Seizoen vier van House of Cards is dan ook met recht één van de beste series van 2016 te noemen.
Eén ding is zeker, na het zien van House of Cards kun je nooit meer beweren dat politiek maar saai is.

2. Vikings seizoen 4

Wie had gedacht dat History Channel zich ooit nog echt met geschiedenis zou bezighouden? Maar wanneer het kanaal het dan toch doet, doet het dat wel fenomenaal goed en Vikings is daar het ultieme bewijs van. Vikings kan wel omschreven worden als de tofste geschiedenisles ooit en steekt daarmee een boel andere films en series enorm de loef af. Geroemd om de goede mix tussen historische accuratie en mythologie geeft de serie een interessant kijkje in het vaak geromantiseerde verleden van de noormannen.
Bovendien zit de serie bomvol actie en die wordt per seizoen een stuk uitbundiger, het vierde seizoen is wat dat betreft dan ook echt een knaller. Naast al die actie biedt Vikings bovendien nog veel meer, want ook het verhaal zit van begin tot eind goed in elkaar en de acteurs doen hun werk uitstekend. Hoewel de serie misschien niet zo bekend is, is seizoen 4 van Vikings toch wel echt één van de beste series van 2016. Kijken dus!
Ben je op zoek naar brute actie waar je ook nog eens wat van leert? Dan is Vikings de serie voor jou!

1. Game of Thrones seizoen 6

Niet onverwacht natuurlijk dat de koning der series op de eerste plek van de top 10 beste series van 2016 terecht is gekomen. Seizoen 6 van de populaire fantasyserie was dan ook wel echt weer ijzersterk! Je zou verwachten dat het na al die toffe gebeurtenissen in eerdere seizoenen bijna onmogelijk is om nog meer interessante gebeurtenissen te proppen in een serie, maar de makers nemen die uitdaging graag aan.
Het zesde seizoen van dit fantasy-epos heeft de bakermat voor series weer aardig wat trapjes hoger gezet en het is de vraag of daar nog aan te tippen valt. Wanneer we eindelijk kunnen beginnen aan het zevende seizoen zullen we het zien, maar voor nu is het duidelijk: Game of Thrones seizoen 6 staat bovenaan de lijst met beste series van 2016 en lijkt voorlopig ook nog niet van de troon te worden gestoten.
Wat is zijn volgens jou de beste series van 2016? Laat het ons weten met een reactie op dit artikel!

Populair Nieuws