Top 5 beste RPG games van 2018 - Ontdek de magische werelden

  De afgelopen paar maanden hebben we ons kunnen vermaken met een hoop games. Laten we het gamejaar 2018 daarom goed afsluiten, door te kijken naar de games waar we in de huid kruipen van een held op een groots avontuur. Dit zijn de vijf 5 beste RPG games van 2018!

  5. Divinity: Original Sin II Definitive Edition

  We beginnen het lijstje met de beste RPG games van 2018 met Divinity: Original Sin II Definitive Edition. De game is uitgekomen op 31 augustus, maar de naam zal bij PC-gamers al bekend voor komen. De game kwam namelijk vorig jaar voor PC uit, maar nu ook voor de PlayStation 4 en Xbox One.

  In Divinity Original Sin II Definitive Edition heeft het hoofdpersonage - jij dus - een aanleg om magie te voelen (Source). Je bent hierdoor een gevaar voor de mensen om je heen. Monsters uit andere dimensies worden namelijk door jou aangetrokken. Je zou denken: een regelrechte vloek, maar het blijkt dat jij juist uitgekozen bent door een hogere macht om de oorlog tussen goed en kwaad voor altijd te stoppen.

  Wat maakt de game dan zo goed? Je kunt gaan en staan waar je maar wil, maar niet zomaar met een personage. Met welk personage je speelt ligt volledig aan jouw keuze. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit verschillende rassen en unieke eigenschappen. Daarnaast heb je ook je reisgenoten bij je, maximaal vier, met verschillende krachten. Je zult er dus nooit alleen voor staan.

  In onze Divinity: Original Sin II Definitive Edition review benoemde wij enkele pluspunten zoals het klassieke verhaal met interessante karakters. Het belangrijkst is natuurlijk of het ook goed speelt op een console, maar maak je hier maar geen zorgen over. De game is namelijk prima aangepast voor op een console.

  Divinity Original Sin II: Definitive Edition is beschikbaar voor PlayStation 4 en Xbox One.

  4. Pokémon: Let's GO Pikachu/Let's GO Eevee

  Wie is er nou niet opgegroeid met de wereld van Pokémon? Dit jaar zijn er twee nieuwe games rondom de bijzondere wezens uitgekomen, namelijk Pokémon: Let's Go Pikachu en Eevee. Kleurrijke graphics met een uitstekende formule, zo omschreven wij de game in onze Pokémon Let's Go review. Vandaar dat het ook geen verrassing is dat de game tussen de beste RPG games van 2018 staat.

  Twee games die maar één verschil hebben en dat is je starter-Pokémon. Het spreekt voor zich: koop je Let's Go Pikachu dan krijg je populaire Pikachu als je starter. Met Let's Go Eevee krijg je de schattige Eevee. Beide Pokémon zijn alsnog in de game te vangen dus maak je daar geen zorgen over.

  Toch is er een nadeel, want je starter-Pokémon kan niet evolueren. Je bouwt wel echt een band met je partner op door met hem of haar te spelen, aaien of andere dingen te doen. Je Pokémon bijvoorbeeld een ander kapsel of outfit geven is ook geen probleem.

  Dit is dan ook niet weggelaten uit de game. Het systeem is overgenomen van Pokémon GO. Terwijl je rondloopt en geniet van het klassieke verhaal kom je verschillende Pokémon tegen. Je hebt zelfs kans dat je een Shiny tegenkomt. Wil je al je kansen op het tegenkomen van een Shiny vergroten? In onze Pokémon: Let's Go Shiny guide leggen wij uit hoe je dit doet.

  Pokémon: Let's Go is beschikbaar voor de Nintendo Switch.

  3. Octopath Traveler

  Octopath Traveler is een game voor de Nintendo Switch die uitkwam op 13 juli dit jaar. In dit avontuur kun je met verschillende personages urenlang rondlopen en zo de wereld verkennen. Zoals de naam van de game al weggeeft zijn er 8 personages die op de één of andere manier op elkaars pad terechtkomen. Er zijn alleen meer geheimen dan je denkt.

  Het is namelijk niet één groot verhaal, maar een paar kleinere verhalen die stuk voor stuk iets vertellen over de personages. Als je daardoor gokt dat je het spel binnen enkele uurtjes heb doorlopen, denk je niet in de juiste richting. Je hebt genoeg tijd om goed het verhaal te beleven en te genieten van de wereld van Octopath Traveler.

  Het is een avontuur waar je genoeg tijd in kunt steken. Om bijvoorbeeld personages sterker te maken moet je al flink wat voortgang maken zodat ze kunnen levelen. Vanwege een uitgewerkt vechtsysteem verveel je je nooit tijdens een gevecht en wij gaven de game daarom ook een 8 in onze Octopath Traveler review. Dankzij onder andere artstyle met flink wat details en de ondersteunende muziek is Octopath Traveler één van de beste RPG games van 2018.

  Octopath Traveler is beschikbaar voor de Switch.

  2. Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age

  Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age kwam al eerder uit in Japan, maar uiteindelijk op 4 september ook in Europa. Volgens onze Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive review is het een must-have RPG met een goede focus op het verhaal.

  Dus waar gaat de game dan over? Je ontmoet een zestienjarige jongen, die je overigens zelf een naam mag geven. Hij is op reis door de magische wereld van Erdrea. Het blijkt namelijk dat hij de reïncarnatie is van een legendarische held. Met deze held ga je dus zeker genoeg avonturen beleven. In elk dorpje heb je meerdere kleine verhalen die erg interessant zijn, zoals wij aangeven in onze review.

  Het kleurrijke spel kreeg van ons een 8.5 en daarom is het niet gek dat de game hoog in het rijtje met de beste RPG games van 2018 staat. Als je een liefhebber bent van RPG games zal Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age zeker niet teleurstellen.

  De ontwikkelingen voor de Switch zijn nog bezig, maar de game is al beschikbaar voor PlayStation 4 en PC.

  1. Monster Hunter: World

  In de dynamische wereld vol dinosauriërs ben je nergens veilig. Je moet op je hoede zijn voor de grote beesten die jou als prooi zien, terwijl jij de jager bent in deze game. Dankzij Monster Hunter: World kom je middenin een wereld vol dinosaurus-achtige monsters terecht. Op een slimme wijze moet je jezelf over de map bewegen en de beesten die hier rondlopen opjagen.

  Nu moet je er niet vanuit gaan dat je alleen maar kunt doden in Monster Hunter World. In de game moet je namelijk eerst genoeg spullen verzamelen en je prooi opsporen. Helaas kun je het verhaal niet goed coöperatief spelen. Bij de één lukt het wel om elkaar te vinden en het verhaal samen te spelen. De ander heeft iets minder geluk.

  Toch is de wereld van Monster Hunter: World één en al schoonheid. De game doet het niet voor niets zo goed tussen de andere beste RPG games van 2018. De minpunten zijn niet groot genoeg om alle pluspunten naar beneden te halen. Integendeel zelfs, Monster Hunter: World blijft een adembenemende game.

  Als je precies wilt weten wat wij van Monster Hunter: World vinden kun je dat lezen in onze Monster Hunter: World review. De game is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox en PC.

  Beste RPG games van 2018

  Er zijn in 2018 genoeg games uitgekomen om uit te kiezen! Ieder zal daarom zo zijn of haar favoriet hebben. Wat zijn volgens jou de beste RPG games van 2018?

  Ben je benieuwd naar de andere games uit 2018? Naast het RPG-genre hebben we ook meerdere lijstjes met bijvoorbeeld de beste PC games of de beste VR-games.

  Monster Hunter World

  Verkijgbaar vanaf 26 january 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.