10. Warhammer Vermintide 2

Valve heeft niks meer gedaan met de Left 4 Dead-serie sinds 2009 en ontwikkelaar Fatshark is perfect in de markt gesprongen om dat gat te vullen met de Vermintide-serie. Dit jaar is de Zweedse studio gekomen met Warhammer Vermintide 2 dat een sterk vervolg is op het verrassende origineel uit 2015.

In de game kies je één van de vijf karakters, om vervolgens alleen of in een team een weg te banen door hordes aan vijanden. In veel gevallen bestaan die uit Ratmen, ratachtige wezens die maar al te graag aan jouw vlees willen knagen. Met verschillende wapens hak, schiet en vuur je je richting Rasknitt, de antagonist van Warhammer Vermintide 2, om voor eens en voor altijd met hem af te rekenen.

De game is het leukst om te spelen in co-op, zodat je gebruik kan maken van de verschillende wapens en vaardigheden van de verschillende helden. Bovendien kan je de helden deze keer in drie verschillende richtingen specialiseren, wat de replaywaarde nog eens een flinke boost geeft. Zeker een game die het waard is om te spelen in 2019.