Beste Android apps van 2018 - Staat jouw favoriet ertussen?

Article
dinsdag, 01 januari 2019 om 13:00
beste android apps 2018 143606
Er zijn veel apps bijgekomen dit jaar; van Fortnite tot Readly. Verder zijn er een aantal apps die zichzelf hebben overtroffen en het nog even verdienen om een eerbetoon te krijgen. Er zijn namelijk een aantal Android apps die dat verdienen. Deze bekronen wij tot de beste Android apps van 2018.

10. Koning Pinguïn - Greenpeace AR

Deze leerzame game is het beste te omschrijven als een soort Pokémon Go met pinguïns. Door middel van lopen kan je acht verschillende pinguïns vinden. Wanneer jij je bevindt binnen twee kilometer afstand van een pinguïn zal je een melding op je telefoon krijgen. Wanneer jij de pinguïn vindt, moet je een foto maken en wordt de volgende zoektocht ontgrendeld.
De game is ontwikkeld om extra aandacht te krijgen voor het beschermen van de Zuidpoolzee. In opdracht van Greenpeace heeft DTT daarvoor een game ontwikkeld. Wanneer je een pinguïn vangt, ontgrendel je niet alleen de volgende zoektocht, maar krijg je ook een aantal leerzame weetjes over de zojuist door jou gevangen pinguïn.
De game vestigt niet alleen aandacht op het beschermen van de Zuidpoolzee, maar leert je ook nog wat en zorgt dat je nog een vermakelijke game kunt spelen. Het enige wat jammer is, is dat na het vangen van die acht pinguïns het spel wel echt afgelopen is. Als dat veranderd zou worden, dan zou het de perfecte game voor onderweg zijn. Het is op zijn minst al één van de beste Android apps van 2018.
143607 1

9. Tweet2Pic

De app Tweet2Pic is een simpele app die een aantal kleine functies toevoegt, maar alsnog handiger kan zijn dan dat je verwacht. Je gebruikt Tweet2Pic namelijk om Twitterberichten om te zetten naar afbeeldingen. Dankzij deze app hoef je dus niet meer de moeite te doen van screenshotten en bijsnijden. Je kunt dit gebruiken voor tweets die tekst bevatten, maar ook tweets met afbeeldingen.
Naast het exporteren van de afbeelding is het ook mogelijk om een paar aspecten aan te passen. Denk dan bijvoorbeeld aan de achtergrond. Deze kan donker, licht of je exporteert de tekst transparant, zodat je zelf een achtergrond kan kiezen. Het enige wat je moet doen om deze app te kunnen gebruiken is een link kopiëren en plakken en je bent klaar!
De app is simpel, voegt iets handigs toe en doet het in goede kwaliteit. Hij verdient het zeker om tussen de beste apps van 2018 te staan voor Android-toestellen.
143608 1

8. Meme Stickers

Deze app is dan misschien niet heel serieus of heel oud, maar hij verdient het zeker om tussen de beste apps van 2018 te staan. Sinds oktober is het mogelijk om stickers te sturen via WhatsApp. Dit zijn kleine plaatjes die niet bewegen en je op elk moment kunt sturen. Je zoekt gewoon het stickerpakket met het plaatje op, klikt erop en verstuurd het.
Het is een kunst om een leuk plaatje te vinden om te sturen. Met de app Meme Stickers krijg je verschillende pakketten met een aantal bekende karakters en plaatjes van memes. Deze app is ontzettend veelzijdig en biedt je de mogelijkheid om uit veel verschillende plaatjes te kiezen. En de app is bovendien gratis! Dat maakt het een van de beste Android apps van 2018.
143609 1

7. Unfold

Sociale media is een groot onderdeel in onze maatschappij tegenwoordig; iedereen gebruikt het wel. Denk aan kanalen als Snapchat, Facebook of Instagram. Op Instagram komen er dan ook steeds meer functies. Je hebt aspecten als directe berichten, je berichten bewerken of stories maken. Stories komen dan 24 uur op je tijdlijn en zijn vergelijkbaar met Snapchat stories.
Stories zijn al een tijdje te gebruiken, waardoor het moeilijk kan worden om ze interessant te houden. Unfold is een app die verschillende sjablonen biedt om te gebruiken in je Instagram story. De sjablonen zijn geïnspireerd door verschillende aspecten als analoge fotografie en internet culturen uit het verleden. Unfold biedt veel keuze en zorgt dat je de kans krijgt om je stories interessant te maken.
Dit is waardoor Unfold een van de beste apps van het jaar 2018 is voor Android.
143610

6. Readly

Readly kun je zien als een soort Spotify voor tijdschriften. Voor 9,99 euro per maand kun je namelijk in deze applicatie onbeperkt tijdschriften lezen. Niet alleen Nederlandse tijdschriften zijn te lezen wanneer je een abonnement hebt, maar ook tijdschriften uit bijvoorbeeld Amerika en Engeland. Denk aan Rolling Stone en Vogue.
Het lezen van tijdschriften wordt een stuk goedkoper als je deze app gebruikt. Normaal betaal je namelijk tegen de vijf euro voor een tijdschrift en voor buitenlandse bladen zelfs meer. Met Readly krijg je niet alleen je vermaak, maar ben je goedkoper uit. Voor deze nieuwe app, en de manier van besparen, verdient Readly een plak tussen de beste Android apps van 2018.
143611

5. Opera Touch

Opera is al bekend van haar eerdere webbrowsers, maar heeft dit jaar nog een webbrowser uitgebracht die te downloaden is op telefoons. Opera Touch is het beste te omschrijven als snel en gemakkelijk. Hiermee probeert de Opera Touch app zich dan ook te onderscheiden van de andere apps.
We moeten dan ook wel nageven dat Opera Touch inderdaad snel is. Dat is het eerste wat opvalt tijdens het gebruiken van de applicatie. Je scrolt met gemak door pagina’s heen zonder haperingen. Daarnaast kun je ook instellen dat reclames worden geblokkeerd samen met gevaarlijke websites. Deze extra veiligheid, plus het beste willen voor de gebruiker, maakt de app beter en daardoor verdient het zeker een plekje in deze lijst.
143614

4. Die With Me

Kom in contact met mensen die door dezelfde pijn moeten gaan als jij. Die With Me is ontworpen voor de mensen waarvan hun telefoon ieder moment uit kan vallen, maar hier niet alleen doorheen wilt. In deze app is het mogelijk om te praten met andere gebruikers waarvan ook de accu bijna leeg is. Al heeft je telefoon nog maar vijf procent of lager, het is mogelijk om deze app te gebruiken.
Het concept voor de app is ronduit top. Hoe jammer is het niet wanneer je je telefoongesprek moet afkappen, omdat je telefoon bijna leeg is? Bij deze app begin je juist te hopen dat je telefoon wat sneller leegloopt. Het is alleen wel een beetje jammer als de telefoon van de ander sneller uitvalt dan die van jou. Dan blijf je namelijk alsnog alleen achter.
Toch verdient Die With Me zeker een plek tussen de beste Android apps van 2018. Dit vooral door het tof bedachte concept.
143615 1

3. 1.1.1.1

Veiligheid gaat voorop, dat is logisch. Hoe beveilig je je telefoon eigenlijk? Er zijn namelijk een heleboel apps met allemaal andere functies. Je hebt antivirus apps voor je smartphone, je hebt apps om je telefoon schoon en veilig te houden en je hebt ook apps om te zorgen dat internetten geheel veilig wordt. De app 1.1.1.1 zorgt dat surfen op het internet niet alleen sneller gaat, maar focust ook op je privacy.
Tegenwoordig wordt alles wat je zoekt op het internet geregistreerd en iedere website die je bezoekt wordt genoteerd. Niet alleen alle websites worden genoteerd, maar ook alle apps die je gebruikt worden bijgehouden. Soms heb je de kans dat deze geregistreerde data wordt verkocht, zodat er specifieke advertenties op jou worden gegooid.
De app 1.1.1.1 zorgt ervoor dat dit niet kan gebeuren. Als je deze android app download, zorgt zij ervoor dat niemand jouw informatie kan gebruiken, zelfs de app niet. Het is een makkelijk te gebruiken app met goede functies die niet eens jouw informatie steelt. Zeker een van de beste Android apps van 2018 dus.
143616 1

2. Otter Voice Notes

Deze app is bedoeld voor spraaknotities. Otter Voice Notes is vooral erg handig voor mensen die in een bedrijf werken, journalistieke wegen volgen of eventueel studenten zijn die liever notities maken via spraak. Deze app is namelijk vooral erg handig zodra je een lezing, vergadering of een interview wilt opnemen.
Wat deze spraaknotitie app onderscheid van andere apps is dat je de audio kan combineren met sleutelzinnen, inline-foto’s en transcriptie. Zo zijn er nog meer onderdelen samen te voegen met de audio; als een goed recept met de juiste ingrediënten. Het eindproduct wordt door al deze functies handig en goed te gebruiken, wat het een van de beste Android apps uit 2018 maakt.
143617

1. Lastpass

Niet alleen games zijn te downloaden op je smartphone, maar ook een aantal andere handige apps. Apps als wachtwoordmanagers. Er zijn veel wachtwoordmanagers gemaakt voor smartphones en dat maakt het wel moeilijker om echt een goede te vinden tussen al die apps. LastPass is een goed voorbeeld van één van de betere wachtwoordmanagers voor op je smartphone.
Het beste aan deze app is dat LastPass niet alleen jouw wachtwoorden onthoudt voor je, maar je ook helpt met het bedenken van moeilijke wachtwoorden. Hierdoor weet je zeker dat je goed beveiligd wordt. Met alle oplichting van tegenwoordig via het internet is dat wel heel fijn. De app heeft nog veel meer mogelijkheden en is zeker een van de beste apps voor android uit 2018.
LastPass heeft helaas wel een paar kuren, want voor sommige gebruikers kan het voorkomen dat de app je automatisch blijft uitloggen. Gelukkig gebeurt dit niet voor iedere gebruiker.

Jouw beste Android apps van 2018?

Wij hebben je een hele lijst gegeven met wat wij de beste apps van 2018 voor Android vinden, maar wat vind jij? Laat het ons weten in een reactie hieronder!