De 10 beste remastered games van de afgelopen vijf jaar!

Article
zaterdag, 27 januari 2018 om 11:03
xgn google image
Tijdens de laatste Nintendo Direct Mini werd er bekendgemaakt dat er een remaster voor de originele Dark Souls aankomt voor de Xbox One, PS4, PC en Switch. De laatste jaren is het steeds populairder geworden om een remaster te maken. Tijd om te kijken wat de beste remastered games van de afgelopen vijf jaar zijn!

10. Call of Duty: Modern Warfare Remastered

De eerste game op deze lijst was tot voor kort niet eens een aparte game. De remaster van het in 2007 uitgekomen Call of Duty 4: Modern Warfare werd op 4 november 2016 uitgebracht als onderdeel van van de Call of Duty: Infinite Warfare Legacy Edition. De originele game werd zeer goed beoordeeld en de sfeer en gameplay van de remaster editie houden die standaard goed in stand.
In de bijna negen jaar die tussen de uitgave van de originele versie en de remaster zit, is natuurlijk erg veel mogelijk geworden qua games, vooral op grafisch gebied. Dit is ook zeker terug te zien in de remaster, die er een heel stuk beter uitziet dan het origineel. De animaties en textures zijn sterk verbeterd, maar de kern van de game blijft hetzelfde en dat is precies wat Modern Warfare sterk maakte. Het verhaal en de gameplay voelen in deze editie weer als vanouds.
De tiende plek op de lijst verraadt toch nog een paar problemen. Er wordt vooral verder geborduurd op de basis die bijna tien jaar geleden werd gelegd. Dit werkt met het verhaal en de besturing, maar niet helemaal in het level design. De maps waren specifiek gebouwd voor die tijd, waardoor ze erg linear zijn en enkel op de grond afspelen, in tegenstelling tot Infinite Warfare zelf. Desondanks is deze remaster je tijd en geld waard, zeker als je van de originele game houdt!
124620

9. L.A. Noire

De remaster van Rockstar's detective game L.A. Noire kwam aan het einde van 2017 uit voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. Deze versie is zes jaar na de originele game uitgekomen en is te spelen op een resolutie van 4K. Het spel ziet er door deze aanpassing en andere grafische veranderingen er natuurlijk beter uit dan zijn voorganger en bevat alle DLC om je een complete ervaring te geven.
Het origineel is vooral een verhalende game en deze remaster verandert dat natuurlijk niet. De open wereld is niet zoals je die kent van andere Rockstar-titels als GTA en Red Dead, maar toch een leuke toevoeging. De gameplay en het verhaal zijn geweldig en zullen je lang vasthouden. Grafische verbeteringen die deze versie biedt zijn zeker welkom en zorgen ervoor dat je nog sneller gegrepen wordt door het verhaal. Heb je de game nog niet gespeeld, wacht dan niet langer!
124776

8. The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition

Er zullen maar weinig mensen zijn die Skyrim nog niet hebben gespeeld. De game kwam 2011 uit en werd een zeer groot succes. Ontwikkelaar Bethesda heeft de RPG oorspronkelijk gemaakt voor PC, PS3 en Xbox 360, maar bracht de Special Edition eind 2016 uit voor de PlayStation 4, Xbox One, PC en de Nintendo Switch. Toentertijd kostte de game 60 euro, maar deze prijs is inmiddels heel wat omlaag gegaan.
Skryim wordt veel gezien als één van de beste RPG's aller tijden en deze special edition maakt de game nog beter. Het ziet er zo veel mooier uit dan de originele versie en bevat ook nog eens alle DLC. Ondanks wat bugs, die bijna onvermijdelijk zijn in een game zo groot als deze, biedt Skyrim je een geweldige ervaring en een game waar je makkelijk 100 uur of meer in kan steken.
124805

7. Metro Redux

Een zevende plek die eigenlijk bestaat uit twee games. Metro Redux is een bundel die op 29 augustus 2014 werd uitgebracht. De bundel bevat verbeterde versies van Metro 2033 (uitgekomen in 2010) en Metro: Last Light (uitgekomen in 2013). De games van Deep Silver zijn grauwe en unieke first-person shooters die soms wat weg hebben van een survival horror game. De prijs van de gebundelde versie van deze games mag er ook wezen.
Beide games zijn sterk verbeterd in meerdere opzichten. Grafisch, qua animaties, controls, AI en nog veel meer. Natuurlijk bevat de bundel ook alle DLC én nieuwe spelmodi. Al met al een waardige remaster, een echte ervaring die je niet mag missen. Met de recente onthulling van het nieuwste deel in de serie, Metro Exodus, is dit ook een perfect moment om aan deze gamereeks te beginnen!
124831

6. Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

De geliefde buidelrat Crash Bandicoot maakte afgelopen jaar zijn terugkeer. Aan het einde van juni 2017 was daar de Crash Bandicoot N. Sane Trilogy. Een remaster van de eerste drie games in de Crash Bandicoot serie in één game. Aangezien de originele games eind jaren 90 uitkwamen, waren er ook flinke aanpassingen nodig, zowel op grafisch gebied als op gameplay gebied. De basis is hetzelfde gebleven, maar het ziet er zeker een stuk mooier uit en speelt ook heel erg fijn.
De game speelt zoals de originele uitgaven en heeft ook de vertrouwde Crash Bandicoot sfeer. Dit terwijl het geheel modern is gemaakt. Dat is helemaal knap, aangezien er werd gewerkt zonder de originele broncode. Het moderne jasje maakt de game geschikt voor zowel de oude fans als de spelers die onbekend zijn met de kleine buidelrat. Het is dan ook niet raar dat we in de toekomst wellicht meer games van Crash Bandicoot kunnen verwachten.
124847

5. BioShock: The Collection

De zeer succesvolle BioShock serie, die bij elkaar ruim 25 miljoen keer werd verkocht, kreeg ook een heuze remaster in september 2016. De collectie bevat remasters van BioShock (2007), BioShock 2 (2010) en BioShock Infinite (2013). De games zijn allemaal weer opgepoetst op grafisch gebied, hebben betere framerates en bevatten alle extra content. Een leuke toevoeging zijn filmrollen die je overal kan vinden, die je een kijkje achter de schermen bij 2K Games bieden.
De first-person shooters van 2K zijn nog steeds erg goed. De oudste game, de originele BioShock, heeft wel duidelijk de meeste liefde gehad. De game is sterk verbeterd op grafisch gebied en dit zorgt ervoor dat de sfeer in het spel nog grimmiger is. De multiplayer modus die BioShock 2 bevatte is wel verwijderd, maar hier zullen niet veel mensen rouwig om zijn. Deze remaster collectie geeft je nog steeds drie toffe shooter ervaringen.
124853

4. Grand Theft Auto V

De nummer vier van onze lijst kun je eigenlijk niet een remaster noemen. Toch is het verschil tussen de Xbox 360 & PS3 versies in vergelijking met de PS4, Xbox One & PC versies dusdanig groot dat GTA V deze hoge plek zeker verdient. De originele game van Rockstar was al baanbrekend, maar de vernieuwde versies brachten nóg meer. Het was te merken dat dit de volledige ervaring was die Rockstar in gedachten had.
Alles leeft in GTA V. De game is werkelijk prachtig op de PS4 en Xbox One, en al helemaal op de PC. De introductie van de first-person modus in GTA is ook een hele goede zet geweest. Het geeft de game ineens een hele andere dimensie en geeft spelers in sommige gevallen ook wat extra uitdaging. De nieuwste versies van GTA V geven je de complete GTA ervaring en verbeteren werkelijk alles ten opzichte van hun voorgangers. Dus deze vierde plek is zeer verdiend!
124872

3. The Last of Us: Remastered

The Last of Us kwam in 2013 uit en werd een ware hit en was de snelst verkopende PlayStation 3 game totdat GTA V uitkwam. Het verhaal van de third-person avonturengame draait om Joel en de jonge Ellie die samen moeten overleven in een post-apocalyptische wereld vol met geïnfecteerde wezens. De band die de twee krijgen gaandeweg het verhaal is geweldig, evenals het verhaal zelf. De game won niet voor niets meer dan 200 'Game of the Year' awards!
De remastered versie van de game kwam in 2014 voor de PS4 uit en geeft je de complete ervaring van The Last of Us. Het bevat de Left Behind DLC en acht nieuwe maps. Grafisch heeft de game ook een oppepper gekregen ten opzichte van de PS3-versie. The Last of Us: Remastered is een ontzettend toffe game met een heel erg sterk verhaal. Als je in het bezit bent van een PlayStation 4, dan moet je deze game absoluut gespeeld hebben!
124895

2. Uncharted: The Nathan Drake Collection

Voorafgaand aan de release van Uncharted 4: A Thief's End was daar in 2015 The Nathan Drake Collection. De collectie van ontwikkelaar Naughty Dog bevat remasters van de eerste drie games in de Uncharted serie: Drake's Fortune (2007), Among Thieves (2009) en Drake's Deception (2011). De spellen uit de Uncharted reeks behoren zonder twijfel tot de betere action-adventure games en deze remaster geeft nieuwe PlayStation-gebruikers de kans om ze zelf te ervaren.
Die kans moeten PS4 gebruikers zeker pakken. De games zitten boordevol spanning, sensatie en avontuur. Hoewel de eerste game grafisch wat achter loopt op de twee latere editites, mag dit de pret niet drukken. Alle games die deze collectie biedt zijn je geld én tijd dubbel en dwars waard. Dat waren ze al, maar de grafische en technische verbeteringen, evenals de extra features, zorgen ervoor dat deze collectie een must-have is.
124896

1. The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

Onze nummer één van de beste remastered games van de afgelopen vijf jaar is The Legend of Zelda: The Wind Waker HD. De Zelda-games van Nintendo zijn vrijwel altijd erg goed, zo bleek afgelopen jaar ook weer. The Wind Waker HD remaster is daar geen uitzondering op. In 2013 werd deze game uitgebracht voor de Wii U, meer dan tien jaar na de originele release. Er moest dus flink wat verbeterd worden aan het spel zodat deze mee kon met de moderne tijd.
The Wind Waker HD is niet alleen een remaster voor de moderne tijd. De action-adventure game is simpelweg beter dan het origineel. Het verbetert werkelijk alles aan The Wind Waker, wat al een geweldige game op zichzelf was. Het ziet er prachtig uit, de gameplay is erg verbeterd en de game biedt genoeg extra's. Al heb je The Wind Waker vroeger al gespeeld of niet, als je een Wii U hebt moet je de HD remake van deze game spelen.

Wat zijn volgens jou de beste remastered games?

Dit waren de beste remastered games van de afgelopen vijf jaar volgens ons. Genoeg om te spelen voordat de Dark Souls remaster uitkomt. Moet een bepaalde game hoger op de lijst, of zijn wij er volgens jou één vergeten? Laat het ons weten in de reacties!