De 10 beste Call of Duty Zombies maps - Rennen voor je leven!

  De eerste Call of Duty WW2 DLC met een nieuwe zombie map is live! Tijd voor ons om alle oude Call of Duty's uit de kast te halen en de vier jaar verzamelde laag stof af te kloppen en ze in onze oude consoles te stoppen. Maar, welke zijn nou de beste Call of Duty Zombies maps?

  10. Nacht der Untoten

  Dit is een van Call of Duty Zombies maps die onze harten heeft gestolen. Een stukje sentiment voor iedereen die de zombie modus heeft gespeeld, want dit was de eerst zombie map die beschikbaar was en het doel was vrij simpel: overleven.

  Nu is dit natuurlijk bij elke Zombies map de bedoeling, maar bij Nacht der Untoten heb je geen andere keus. De map is klein en binnen een mum van tijd heb je alle barrières uit de weg gehaald. Zombies neerknallen, meer is er niet te doen. Geen pack-a-punch geen niks.

  Als we dit vergelijken met de Call of Duty Zombies maps die zijn uitgekomen na Nacht der Untoten is deze map wel een beetje karig te noemen. Nu valt er zoveel meer te beleven in de nieuwere maps.

  9. Moon

  Moon was niet de beste en ook niet de leukste map die er is, maar zeker een benoemswaardige. Het idee is namelijk gaaf, Call of Duty in de ruimte met zombies. Voor de normale gamer die gewoon even snel een potje wilde is Moon niet aan te raden, er komen namelijk allerlei dingen kijken bij deze map.

  Zo startte je gewoon op de grond en werd je meteen door tientallen zombies en honden aangevallen. Gelukkig kon je ook gelijk lopen naar de teleporter en een trip naar de maan verkrijgen, waar een ondoodbare zombie in een astronauten pak je staat op te wachten.

  Het leuke aan de maan daarnaast is natuurlijk de zwaartekracht. Ook in de game merkte je daar veel van, één sprong teveel en je kon zo van de maan afspringen. Een originele en leuke map.

  8. The Final Reich

  Deze map heeft wel een plekje verdient als het gaat om beste Call of Duty Zombies maps, want als je al het geschut van maps op een rijtje zet dan is het moeilijk om je staande te houden en in de top 10 terecht komen. Toch is het deze eerste Zombies map van Call of Duty WW2 gelukt om een eervolle achtste plek te verkrijgen.

  The Final Reich is angstaanjagend vergeleken met een hoop andere maps en er valt meer dan genoeg te doen. Van de pack-a-punch op een speciale manier unlocken tot duidelijke doelen die je moet voltooien. Het biedt genoeg uitdaging voor de ervaren speler van de zombie modus.

  Mocht je nou een beetje moeite hebben met deze 'nieuwe' map in de Call of Duty Zombies, dan kun je onze Call of Duty WW2 zombies guide lezen! Neem de informatie in je op, ga terug het veld in en slacht die zombies af!

  7. Ascension

  Of je haat deze map, of je houdt ervan. Menig Call of Duty speler heeft zijn hart verloren na het spelen van Ascension, de map die deel uitmaakte van het eerste uitbreidingspakket van Call of Duty Black Ops. Deze map speelt zich af in een verlaten Soviet Cosmodrome in de Sovjet-Unie.

  Ascension introduceerde een aantal nieuwe dingen in de zombies modus, namelijk Space Monkeys, de vervanger van de Hellhounds, de eerste easter egg opdracht en een groot aantal nieuwe wapens en perks. Zo is PhD Flopper (in Black Ops III Widow's Wine) afkomstig van Ascension. De perk zorgde ervoor dat je geen pijn kreeg als je van grote hoogtes viel, als je een explosie te lang vasthield en als je ging dolphin diven ontstond er een kleine explosie.

  Zoals we al zeiden, je haat de map of je houdt ervan, maar voor velen zal dit één van de beste Call of Duty Zombies maps ooit zijn!

  6. Call of the Dead

  Call of the Dead gaf een unieke ervaring zombies zoals nog nooit eerder in alle voorgaande mappen. In deze map kreeg je namelijk een mega grote zombie achter je aan die je niet zo makkelijk kon vermoorden, wel kon je hem in een glitch stoppen zodat hij niet meer achter je aan rende.

  Het leuke aan deze grote zombie was dat het een echt iemand was en geen willekeurig gegenereerde zombie. Niemand minder dan de vader van het zombiegenre kwam achter je aan: George A. Romero. De map wordt dan ook geïntroduceerd als een filmset, waarbij Romero de regisseur is van een zombiefilm. Wanneer er een zombie op de set afkomt die geen acteur blijkt te zijn, gaat het mis.

  Dit is zeker één van de beste Call of Duty Zombies maps die je gespeeld moet hebben, dus stof die oude disc en console af en spelen maar!

  5. Der Eisendrache

  Over visuele aantrekkelijkheid gesproken: Der Eisendrache. The Iron Dragon. In deze map ga je de strijd aan tegen de hordes ondoden in de Oostenrijkse Alpen. Uitkijken dus dat er niet ineens een zombie achter je staat wanneer je van het uitzicht aan het genieten bent.

  En zoals elke map tegenwoordig wel easter eggs heeft in de zombie modus van Call of Duty, heeft Der Eisendrache die ook in overvloed. Eén van de criteria die voor veel Zombies fans geldt, het hebben van genoeg leuke en toffe eater eggs. Der Eisendrache had er genoeg!

  4. Mob of the Dead

  Voor velen zal Mob of the Dead de nummer één zijn in het lijstje van beste Call of Duty Zombies maps. Afspelend in de gevangennis Alcatraz ga je met vier criminele de strijd aan voor leven of dood. Een hele toffe setting.

  Mob of the Dead introduceerde een aantal nieuwe dingen in het zombiegenre, zo is Mob of the Dead de eerste map die je kunt uitspelen. Daarnaast maakte we kennis met het fenomeen Afterlife Mode, hiermee kon je deuren openen en allerlei andere dingen doen om dichterbij het einde te komen.

  3. Der Riese

  In één van de uitbreidingspakketen voor Call of Duty: World at War was deze zombie map te vinden: Der Riese. Alles wat miste in de voorgaande mappen, wist Der Riese wel over te beschikken. Er was meer uitdaging en meer te doen.

  Daarnaast was de map een stuk groter dan de eerste zombie map op World at War, de nummer tien in dit lijstje van beste Call of Duty Zombies maps. Ook heerste er een heerlijk duister sfeertje over de gehele map, iets wat wel noodzakelijk is als je vijanden niets liever dan je hersenen willen!

  2. Origins

  Na een geweldigde modus vol zombies in Call of Duty Black Ops, kon niemand wachten op wat het tweede deel van Black Ops met zich mee ging brengen op het gebied van de ondoden. Helaas trapte Black Ops 2 af met TranZit, een map die door niet iedereen gepruimd werd.

  Hier reed je namelijk rond met een bus, maar alles leek niet helemaal goed doordacht. Mensen waren teleurgesteld, maar het laatste uitbreidingspakket, met Origins inbegrepen, wist de vieze nasmaak die veel mensen hadden helemaal weg te spoelen.

  Origins is één van de moeilijkste maps die er tot nu toe is gemaakt, met nieuwe soorten zombies, verschillende obstakels, kleine ruimtes, een hele rits aan easter eggs en een mega grote robot die jou zomaar tot moes zou kunnen stampen. Gelukkig zijn er genoeg wapens waarmee onze zombie jagende vrienden geen uitdaging uit de weg gaan!

  1. Kino der Toten

  Waar we het bij de nummer zes over de vader van de zombiefilms hadden, praten we bij de nummer één over de vader van alle zombie maps. Kino der Toten is ongetwijfeld de nummer één in het lijstje van beste Call of Duty zombies maps. Een iconische map die veel mensen fan heeft gemaakt van de zombie modus in Call of Duty.

  Kino der Toten heeft niet veel poespas of wat dan ook. Het is een geweldig speelbare map voor iedereen, zo kun je een aantal leuke en kleine easter eggs voltooien maar ook gewoon genieten van al het zombie geweld dat op je af komt. Een mede grondlegger voor waar de zombie modus van Call of Duty nu staat.

  De beste Call of Duty Zombies maps volgens jullie?

  30 januari komt de nieuwste Zombies map uit genaamd The Darkest Shore. Denken jullie dat die map het zou halen in dit lijstje? En hoe ziet jouw lijstje van beste Call of Duty Zombies maps eruit?

  Call of Duty: Black Ops

  Verkijgbaar vanaf 9 november 2010

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.