Norskov seizoen 2 Review - Onderhoudend, maar te kort

  Als jouw beste vriend in de gevangenis zit, waar jij notabene zelf voor gezorgd hebt, en je je aangetrokken voelt tot diens vrouw. Wat doe je dan? Welkom in het leven van Tom Noack en alle identiteitscrisissen die Norskov seizoen 2 rijk is! Lees alles over dit nieuwe seizoen in de Norskov seizoen 2 review.

  In Norskov seizoen 1 maakten we vorig jaar maart kennis met heel wat mensen die leefden rondom de Deense havenstad Norskov. We leerden het jonge schaatstalent Oliver (Mathias Käki Jorgensen) kennen, van wie de moeder plotseling overlijdt. Een vrouw met een drugsverleden. Olivers wereld stort in en ook is onduidelijk wie zijn vader is. . Detective Tom Noack (Thomas Levin) probeert de jongen te helpen.

  Ondertussen is er drugs in omloop en moet hij dat uitzoeken. En ook leerden we Martin Kierkegaard (Claus Riis Ostergaard) kennen die allerlei projecten in de haven voor elkaar probeert te krijgen.

  Seizoen 1 is een must

  [let op spoiler volgt over seizoen 1]. Plots blijkt hij de vader van Oliver te zijn wat zijn hele wereld op de kop zet. En twee werelden ver van elkaar verwijderd, moeten ineens samenkomen. Martin komt uit een goede sociale omgeving, en Oliver allesbehalve. Norskov seizoen 2 zoomt verder in op deze moeilijke verhouding tussen vader en zoon, maar bovenal Casper Bondeson (Jakob Lohmann) die opgepakt werd voor de drugshandel! En het was Noack, zijn beste vriend, die hem zelf in de gevangenis liet belanden.

  Ga Norskov seizoen 2 vooral niet kijken als je het eerste seizoen niet hebt gezien, want deze serie borduurt duidelijk voort op alle personages, hun problemen en onderlinge relaties. Dat is anders dan met Modus waarin je wel dezelfde hoofdpersonen hebt, maar seizoen 2 een compleet nieuw verhaal vertelde. In zes afleveringen van minder dan 40 minuten per stuk leren we onze personages beter kennen, waarbij misschien het interessantst de rol is van Noack. Waar hij in het eerste seizoen nog niet opvallend goed uit de verf kwam en af en toe misschien zelfs een tikkeltje braaf leek te zijn voor politieagenten, is zijn rol nu een stuk interessanter.

  Norskov seizoen 2 Review

  Het gaat om de emoties

  Je ziet hem worstelen met zijn vriendschap met Casper. Hij heeft hem opgesloten, maar bezoekt hem regelmatig in de gevangenis. Een lastige situatie. Ondertussen wordt de situatie nog complexer als Noack opeens gevoelens krijgt voor Caspers vrouw, Claudia (Marijana Jankovic). Voor haar is het ook niet makkelijk, want opeens moet ze het bedrijf van haar man runnen dat helemaal naar de filistijnen lijkt te gaan. Norksov seizoen 2 is een interessant drama, waarin meerdere mensen en diens problemen centraal staan, maar wel op een realistische manier.

  Nergens heb je het gevoel dat iets vergezocht is of als een cliché gebracht wordt. Dus dat doet Norskov goed. Er zit een mooie opbouw in alles en er wordt degelijk geacteerd. Wat dat betreft zijn de zes afleveringen dan ook zo voorbij. En dat is het grootste nadeel van alles. Want waarom beslaat Norskov seizoen 2 zo weinig afleveringen? Eén van de afleveringen duurt slechts 36 minuten en na zes afleveringen weet je al dat er toegewerkt wordt naar een derde seizoen.

  Voor de consument voelt het een beetje goedkoop aan om dit zo in de winkels te leggen, terwijl er makkelijk nog 6 afleveringen uitgestampt hadden kunnen worden. Toegegeven: de serie ligt voor minder dan 20 euro in de winkels, maar toch voelt het allemaal een tikkeltje goedkoop aan.

  Norskov seizoen 2 Review

  Norskov seizoen 2 Review - Te kort maar toch goed

  Dat neemt niet weg dat het verhaal zelf wel interessant is en iedereen boeiend is om te volgen: Tom, Oliver, Casper, Claudia en Martin. Sowieso worstelt Olivier ook met de nodige dingen en op het einde is het geweldig om te zien wat voor karakterontwikkeling hij doormaakt. Hij is niet per se slecht of goed. En dat maakt Norskov een realistisch drama dat de moeite waard is.

  Meer Scandinavische series om te zien

  Ben je na Norskov nog niet uitgekeken, dan hebben we goed nieuws voor je. We hebben ook geschreven over de spannende Scandinavische serie Ride Upon the Storm, die je zeker een keer kunt proberen. Ook heeft Netflix een goed aanbod van Scandinavische series die je kunt kijken!

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Beter dan seizoen 1
  • Geloofwaardig
  • Genoeg interessante mensen om te volgen
  • Slechts 6 afleveringen
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.