Top 7 beste PS4 platform games volgens jullie

  De PlayStation 4 kent veel toffe platformers, maar wat zijn nu echt de beste titels voor ultiem speelplezier? Afgelopen week vroegen we jullie wat de beste platform game voor de PlayStation 4 is. Jullie hebben vol enthousiasme geantwoord en in deze special vind je daarom jullie top 7 beste PS4 platform games!

  7. Shovel Knight

  We trappen deze top 7 beste PS4 platform games af met Shovel Knight, een 2D sidescrolling platformer. De game verscheen in 2015 voor onder andere de PlayStation 4 en werd zeer goed ontvangen door zowel fans als critici: in onze review verdiende de game een prachtige 9.0 en op metacritic haalt de platformer een score van 90 binnen.

  Shovel Knight grijpt terug naar de stijl van platformers uit het tijdperk van de NES, wat terug te zien is in zowel de gameplay als in de graphics. Afgelopen maart verscheen de meest recente DLC voor de game, genaamd Specter of Torment, die in de review een dikke 8.5 binnen haalde. Ook bij jullie valt deze platformer goed in de smaak en daarom staat Shovel Knight op de zevende plaats in deze lijst met beste platformers voor de PlayStation 4!

  6. Knack

  Op de zesde plaats vinden we Knack, een game die een mix vormt tussen platformer en beat 'm up. De game verscheen eind 2013 voor de PlayStation 4. Spelers kruipen in de huid van Knack en moeten zich een weg banen door de kleurrijke levels die de game rijk is. Dit wordt onder andere gedaan door te springen, ontwijken, slaan en het gebruik van stealth. Bovendien moeten de nodige vijanden een kopje kleiner gemaakt worden.

  Knack werd matig ontvangen, maar jullie blijken toch vrij enthousiast over deze platformer te zijn. Daarom staat Knack op de zesde plaats in deze top 7 beste PS4 platform games!

  5. Yooka-Laylee

  Op de vijfde plaats in deze top 7 beste PS4 platform games vinden we Yooka-Laylee, een platformer die begin dit jaar verscheen. De game is ontwikkeld door Playtonic Games, een studio waarbij veel oud-medewerkers van Rare werkzaam zijn. Deze ontwikkelaars hebben eerder aan games als Banjo-Kazooie en Donkey Kong Country gewerkt. Yooka-Laylee is dan ook een spirituele opvolger van games als Banjo-Kazooie.

  In deze platformer ga je aan de slag met twee personages, Yooka en Laylee, die al samenwerkend de wereld verkennen, items verzamelen, puzzels oplossen en natuurlijk vijanden verslaan. Dit gecombineerd met een dikke dosis nostalgie en een knipoog naar de oude bekende 3D platformers zorgt voor gegarandeerd platformplezier.

  4. LEGO Jurassic World

  Liefhebbers van LEGO en Jurassic World kunnen hun hart ophalen met deze combinatie. De game kwam in 2015 uit en schotelt spelers een verhaal voor dat gebaseerd is op de vier Jurassic Park films. De game laat spelers in twintig levels door de verhalen van alle vier de films heen spelen, waardoor je eigenlijk vier verschillende games in één hebt.

  De gameplay is vrij gelijk aan die in voorgaande LEGO games, waarbij de speler vooral puzzels op moet lossen. Je krijgt hierbij zelfs de mogelijkheid voorgeschoteld om zelf in de huid van een dino te kruipen: wat wil je nog meer? Wij waren enthousiast over de game in onze review en beoordeelden LEGO Jurassic World met een prachtige 9.0, en ook jullie blijken dit enthousiasme te delen. Een welverdiende vierde plaats in deze top 7 beste PS4 platform games dus!

  3. LittleBigPlanet 3

  Op de derde plaats in deze top 7 vinden we onze eerste Sony exclusive franchise, namelijk LittleBigPlanet. De eerste game uit deze puzzel-platform reeks verscheen in 2008 voor de PlayStation 3 en in 2014 konden we aan de slag met het meest recente deel in de serie, namelijk LittleBigPlanet 3.

  De inmiddels enorm bekende Sackboy krijgt in dit deel hulp van een aantal nieuwe vrienden; Oddsock, Toggle en Swoop. Samen moeten ze de planeet Bunkum redden. Net als in voorgaande LittleBigPlanet games wordt dit gedaan door lekker te platformen: door te springen, klimmen en te klauteren kan de speler bijvoorbeeld verder komen in het level. Verder legt de game een grote nadruk op content die door de speler zelf gecreërd wordt; zo heb je de mogelijkheid om zelf levels, karakters, objecten en nog veel meer te maken en deze met andere spelers te delen.

  Volgens jullie in ieder geval redenen genoeg om LittleBigPlanet 3 op de derde plaats in deze top 7 te laten eindigen!

  2. Rayman Legends

  Wie kent Rayman niet? De gamereeks loopt al sinds de jaren '90 en kent tientallen titels. Op de tweede plaats in deze lijst vinden we Rayman Legends, een platformer die in 2014 voor de PlayStation 4 verscheen. Legends is een vervolg op Rayman Origins uit 2011 en werd zowel door fans als critici enorm goed ontvangen; de game heeft een gemiddelde metascore van 90 en ook in onze review beoordeelden wij 'm met een 9.0!

  Jullie waren het er hier blijkbaar mee eens, want Rayman Legends haalde een hoop stemmen binnen. Maar er is één game die er met het merendeel van de stemmen vandoor gaat. Benieuwd welke platformer dat is? Lees dan snel verder op de volgende pagina om daar achter te komen!

  1. Crash Bandicoot N Sane Trilogy

  Deze game is nog maar net iets langer dan een maand uit, maar weet al wel een dikke eerste plaats in de wacht te slepen. Met verreweg het grootste aantal stemmen steekt Crash Bandicoot N Sane Trilogy met kop en schouders boven de concurrentie uit. In deze geremasterde bundel van de eerste drie Crash Bandicoot klassiekers krijgen spelers wederom de mogelijkheid om in de (opgepoetste) huid van hun favoriete Bandicoot te kruipen.

  De game biedt spelers volledig herontworpen levels op de PlayStation 4, waarbij het speelplezier naar een nog hoger niveau getild wordt. Nog steeds dezelfde toffe levels die je van je vroegere speelsessies gewend bent en alle nostalgie van dien, maar dan in een visueel strak jasje. Bovendien heb je drie games voor de prijs van één; een welverdiende eerste plaats in deze top 7 beste PS4 platform games volgens jullie, dus!

  Knack

  Verkijgbaar vanaf 29 november 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.