10 toekomstige Disney films - Waar kijken we het meest naar uit?

Article
maandag, 14 augustus 2017 om 10:57
xgn google image
We werpen een blik op 10 toekomstige Disney films. Welke films zijn het populairst, en naar welke van deze nieuwe verhalen (of oude verhalen die in een nieuw jasje zijn gegoten) kijken we het meeste uit?
Elk jaar mogen we weer genieten van nieuwe Disney films. Niet elke film op deze lijst beschikt al over een releasedatum, maar alle films zijn wel officieel aangekondigd en in de maak. Dit zijn de 10 toekomstige Disney films waar wij het meest naar uitkijken en er wordt geen onderscheid gemaakt tussen live-action of animatie. Zolang het een Disney logo bevat, is het een optie voor de lijst!

10. Toy Story 4

We beginnen deze lijst met 10 toekomstige Disney films met een franchise die bij iedereen bekend is: Toy Story. Laten we eerlijk zijn, de Toy Story trilogie is de beste animatie-trilogie die er is. Het derde deel eindigde op de perfecte emotionele noot, daarom zijn we toch een beetje sceptisch over dit vierde deel.
De personages van de Toy Story reeks zijn fantastisch, dit maakt dat we de film graag willen zien. Maar kan dit vierde deel de verwachtingen wel waarmaken? Toy Story 4 wordt omschreven als een liefdesverhaal, waarin Woody op zoek gaat naar Bo Peep, die absent was in het derde deel. De originele cast keert gelukkig terug, waaronder Tom Hanks als Woody en Tim Allen als Buzz Lightyear.
De originele releasedatum stond op 16 juni 2017, maar de film heeft deze datum gegeven aan Cars 3. Toy Story 4 staat nu gepland voor een release op 21 juni 2019. Wij kunnen niet wachten om ons favoriete speelgoed terug te zien op het grote scherm, al blijft het spannend of de verwachtingen waargemaakt worden.
111714

9. Ralph Breaks the Internet

Wreck it Ralph was een grote verrassing toen deze uitkwam in 2012. Een origineel verhaal binnen de videogame wereld, want Wreck it Ralph is een arcade game met Ralph als slechterik. Het probleem is dat Ralph geen slechterik wil zijn, en voor de verandering een keer de held wil zijn. De film werd goed ontvangen en bracht ons een unieke kijk binnen de gamewereld.
Nu komt Disney met Ralph Breaks the Internet. Disney gaat mee met haar tijd, waardoor deze film over Ralph’s avonturen in de internet database gaan. De film zal zich zes jaar na deel 1 afspelen. Ralph Breaks the Internet draait vanaf 12 december 2018 in de Nederlandse bioscopen.
De mogelijkheden zijn enorm met een project als deze, zo ging eerder al rond dat de makers personages als Mario in het vervolg willen terugzien. Wreck it Ralph bevat een hoop knipoogjes naar de game community, met verschijningen van Sonic, Bowser en Bison (Street Fighter). Van de 10 toekomstige Disney films is dit de enige met zulke gameconnecties. We kunnen niet wachten op de gameverwijzingen die we zullen zien in Ralph Breaks the Internet.
111720

8. Mary Poppins Returns

Mary Poppins is een icoon geworden. Toen Mary Poppins uitkwam in 1964, veroverde de film de harten van iedereen, met geweldige musicalnummers en een super performance van Julie Andrew als Mary Poppins. Mary Poppins werd uiteindelijk genomineerd voor 13 Oscars, en won prijzen in belangrijke categorieën als: beste actrice voor Julie Andrews en beste originele muziek.
Musicalfilms zijn weer helemaal in tegenwoordig, neem het bekroonde La La Land of de recente live-action versie van Beauty and the Beast. Nu komt Rob Marshall, regisseur van de musical Chicago (bekroond met vele Oscars waaronder beste film), met een vervolg: Mary Poppins Returns.
Emily Blunt zal de titelrol op zich nemen, met een releasedatum voor 25 december 2018. Van alle toekomstige Disney films is dit het vervolg dat het langst op zich liet wachten. Dat we enthousiast zijn, is een understatement. Emily Blunt als Poppins in combinatie met een bekroonde musicalregisseur? Wij zijn binnen.
Wat vinden jullie, is de casting van Emily Blunt een goede keus?
111731 1

7. Christopher Robin

In onze lijst van toekomstige Disney films wordt de kijker getrakteerd op een stukje nostalgie. Christoper Robin moet namelijk op 3 augustus 2018 in de bioscopen draaien.
De naam, Christoper Robin, kan bekend in de oren klinken. Dit is namelijk het kleine jongetje dat veel avonturen heeft beleeft met Winnie de Poeh en zijn vrolijke dierenvrienden. In de aankomende film zal Robin volwassen zijn en gespeeld worden door Ewan McGregor. Het is aan Winnie de Poeh en zijn vrienden om het leven van Robin weer wat magie in te blazen.
De eerste trailer van de film is al uitgebracht en hierboven te aanschouwen. Dit stukje nostalgie mag niemand missen!
111740

6. Mulan (live-action)

Mulan is de eerste live-action vertaling die je tegenkomt in deze lijst met 10 toekomstige Disney films, maar niet de laatste. Disney haalt de oude animatieklassiekers uit de kast om hier nieuwe live-action films van te maken. Dit heeft enorme successen opgeleverd met Alice in Wonderland, Cinderella, The Jungle Book en Beauty and the Beast.
Mulan stond al een tijdje op de planning en is zeker een film die kan profiteren van een live-action remake. De setting in China, een buitenlandse cast, epische gevechten en een sterk vrouwelijk hoofdpersonage maken dit een film om niet te missen. Vrouwelijke regisseur Niki Carlo staat aan het hoofd en de studio is al aan het zoeken naar een Chinese actrice voor de rol van Mulan. De potentie is er om Mulan uniek te maken in zijn stijl, setting en visuals.
Mulan moet ergens in 2020 op het witte doek verschijnen. Laten we hopen dat elke live-action Disney film de unieke charme van het origineel behoudt. Wat vinden jullie van het idee van een live-action Mulan?
111742

5. Frozen 2

Niemand had verwacht dat de film Frozen zo'n hit zou worden. Frozen is namelijk de best verkochte animatiefilm aller tijden, met een opbrengst van 1,2 miljard dollar! Met deze cijfers werd het al snel duidelijk dat Frozen een vervolg zou krijgen.
De muzikale sfeer in Frozen ligt hoog, met hits als "Do You Want to Build a Snowman" en "Let it Go". Nummers die nog dagen in je hoofd zullen spoken nadat je de film hebt gekeken. Frozen heeft niet stilgezeten, zo kwam er een korte short uit van 8 minuten genaamd Frozen Fever, die zich afspeelt na de film.
Het idee voor een vervolg bestaat dus al een tijdje, maar Frozen 2 heeft alle ingrediënten om weer een hit te worden. Met de terugkeer van dezelfde cast en regisseur zit ons vertrouwen hoog. Geef ons meer muziek van dezelfde kwaliteit als deel 1, en het moet helemaal goed komen met Frozen 2.
Frozen 2 draait vanaf 27 november 2019 in de bioscoop, willen jullie meer zien van Frozen? Of denken jullie ondertussen “Let it Go”?
111744

4. The Little Mermaid (live-action)

De tweede live-action film in deze lijst met 10 toekomstige Disney films is The Little Mermaid. Deze film heeft één van de bekendste soundtracks, met muziek en deuntjes die je nooit meer vergeet, zoals het geweldige "Under the Sea".
De live-action versie van The Little Mermaid heeft nog geen releasedatum, maar toch zijn we enorm enthousiast. Waarom? Het enige wat we weten is dat originele componist Alan Menken terugkeert voor de soundtrack. Dit zou inhouden dat alle muziek van de animatiefilm wordt overgedragen naar de nieuwe verfilming, dit was ook het geval met Beauty and the Beast.
Maar Alan Menken staat er niet alleen voor, hij zal samenwerken met Lin-Manuel Miranda. Deze naam zegt je misschien niet veel, maar dit is de componist van alle Vaiana liedjes. Menken en Miranda gaan samen nieuwe liedjes creëren, naast de originele muziek uit de animatiefilm.
Een live-action versie van The Little Mermaid zou er enorm gaaf uitzien volgens ons, de onderwaterwereld kan op een creatieve wijze worden getoond. Voor nu is het afwachten tot de releasedatum officieel wordt aangekondigd.
111749

3. The Incredibles 2

The Incredibles is een familie een superhelden. Het concept alleen al is geweldig. We hebben Disney Pixar vervolgen zien maken voor Toy Story, Cars, Monsters Inc en Finding Nemo. Maar de film die het meest een vervolg verdiende, bleef helaas achter. Na zo veel jaar is de film eindelijk in ontwikkeling, met originele regisseur Brad Bird terug aan het hoofd.
Een grote stempel van The Incredibles was de onwijs goede soundtrack. Er is nog niet veel bekend over het vervolg, maar The Incredibles 2 ziet wel de terugkeer van originele componist Michael Giacchino. Het superheldengenre is ondertussen enorm veranderd sinds 2004, met Marvel en DC films in volle toeren.
Regisseur Brad Bird heeft gezegd dat hij niet de traditionele kant wilt opgaan in een groter vervolg, maar het familie aspect wil uitbreiden, wat volgens hem het meest interessant is. We spreken voor bijna iedereen als we zeggen: we kunnen niet wachten tot de leden van de familie Incredible op 15 juni 2018 weer in hun rode pakjes te zien zijn op het grote scherm.
111755

2. Aladdin (live-action)

De live-action versie van Aladdin kan misschien wel de meest unieke film worden van alle toekomstige Disney films. De grootste reden hiervoor is regisseur Guy Ritchie, bekend van de Sherlock Holmes films en de recente King Arthur film. Zijn visuele stijl is enorm uniek en laat een diepe indruk achter. Precies wat een Aladdin film nodig moet hebben.
Met een regisseur als Guy Ritchie vroegen mensen zich af wat voor film dit zou worden. Maar het is bevestigd dat deze live-action versie de muzikale elementen van de animatiefilm zal behouden. Dit maakt het nog interessanter: Guy Ritchie die een musical regisseert? Kom maar op!
In de originele animatiefilm wordt de stem van de Genie ingesproken door Robin Williams, die helaas is overleden. Het is nu de taak van Will Smith om de stem van de Genie in te spreken. Aladdin moet op 24 mei 2019 op het witte doek verschijnen.
We hadden niet gedacht dat Guy Ritchie zich zou vastmaken aan een musical, of dat Will Smith de rol van Genie op zich neemt. Wat vinden jullie van Guy Ritchie als regisseur? En Will Smith als Genie, doen of links laten liggen?
111763

1. The Lion King (live-action)

We sluiten onze 10 toekomstige Disney films af met een andere oude bekende: The Lion King. Vaak gezien als de koning onder animatiefilms en een gouden standaard binnen Disney zelf. The Lion King is de best verkochte handgetekende animatiefilm, met geprezen muziek. Neem de tijdloze opening van Elton Johns "Circle of Life" of meezingnummers als "Hakuna Matata".
De live-action Jungle Book was een enorm succes, met prachtige realistische animaties. Op dezelfde manier wordt de live-action versie van The Lion King gerealiseerd, met dezelfde regisseur aan boord: John Favreau. Hij heeft al wat hits op zijn naam staan, zoals Iron Man 1 & 2 en de vernieuwde Jungle Book. Dat Disney koos voor een regisseur met zulke ervaring is logisch, want als The Lion King zou falen, zou Disney een grote menigte boze fans achter zich aan hebben.
James Earl Jones (de stemacteur van Darth Vader en Mufasa in de The Lion King animatie), keert opnieuw terug als Mufasa, de vader van Simba. Verder wordt de cast versterkt door Donald Glover als Simba en is Beyoncé de eerste keus van regisseur Favreau voor Nala.
The Lion King is ongetwijfeld de Disney film waar we het meest naar uitkijken. We hopen op een visueel spektakel met al onze favoriete liedjes. De live-action The Lion King is vanaf 19 juli, 2019 te aanschouwen.

Wat zijn de toekomstige Disney films waar jullie het meest naar uitkijken?

Disney heeft nog veel meer live-action remakes in de maak, denk aan The Second Jungle Book, Dumbo, Snow White and the Seven Dwarfs en ga zo maar door. Ook Maleficent 2 en een nieuwe Tinkerbell film zijn in aantocht. Er is keus genoeg, naar welke toekomstige Disney films kijken jullie het meest uit?