LEGO Jurassic World Review - Een van de beste LEGO games!

  Het is aan met de Jurassic hype. Onlangs verscheen de Jurassic Park trilogie opnieuw op DVD en Blu-ray, sinds donderdag draait de nieuwe Jurassic World in de bios én daarom is ook LEGO Jurassic World verschenen. Een enorm leuke titel!

  LEGO Jurassic World doet niet zuinig. Anders dan de titel doet vermoeden is de complete wereld nagebouwd van alle vier de Jurassic films, dus ook 1, 2 en 3! En wat is het dan genieten om de welbekende hoofdrolspelers terug te zien als LEGO poppetjes. Om Dr. Alan Grant, Dr. Ellie Slater en zoveel andere bekende personages terug te zien in miniatuurvorm is geweldig.

  Een feestje voor de fan!

  Voor de Jurassic Park fans is LEGO Jurassic World dan ook een feest van herkenning. Enorm veel locaties zijn nagebouwd in LEGO-stijl en zien er prachtig uit op de Xbox One. Het is voor de fan een complete Walhalla om te zien hoe ontwikkelaar TT Games ontzettend creatief is geweest met de films.

  Voor het complete verhaal dat verteld wordt, lees dan vooral onze Jurassic Park recap en de Jurassic World review. De games volgen hetzelfde verhaal als de films en complete dialogen en scenes zijn dan ook terug te vinden in de vier verschillende werelden.

  Maar TT Games zou TT games niet zijn als alles niet aangepast is naar kinderstijl. Waar de Jurassic Park films een leeftijdslabel van 12+ hanteren, heeft de LEGO game een leeftijdslabel van 6+.

  LEGO Jurassic World Review

  Sommige leuke filmscenes missen

  Dat betekent dat niet elke billen knijpende scene terug te vinden is. Jammer voor de volwassen gamer. Af en toe mis je iets en denk je: ‘Hé waar is die en die scene?’ In The Lost World: Jurassic Park missen we bijvoorbeeld het geniale moment dat de T-Rex in iemands tuin staat en een jongetje zijn ouders middenin de nacht wakker maakt om te vertellen dat er een dino in hun achtertuin staat.

  En sommige andere actiescènes waarbij mensen verpulverd worden schitteren bij afwezigheid. Enerzijds jammer, anderzijds zit LEGO Jurassic World boordevol andere kwalitatieve momenten. Bovendien zitten de meest epische scenes er wel in verwerkt en hoe?! In LEGO-stijl vol met humor.

  Ha ha ha!

  Donald Gennaro kon zijn angst niet meer houden in deel één en moest uit de broek. Iedereen weet wat volgende: hij stormde naar de w.c. Verkeerd gekozen, want de T-Rex verbrokkelde in één klap het huisje waar hij in zat om met één dikke hap Gennaro op te eten.

  In LEGO Jurassic World eet de T-Rex Gennaro ook op, maar die twee seconden die volgen zijn te grappig. (Let op: spoiler volgt!) Welke gamer moet er niet hardop lachen als Gennaro nog even snel in de bek van de T-Rex een tandenborstel tevoorschijn tovert om de Rex’ tanden te schrobben?

  LEGO Jurassic World kent meer van dit soort hilarische momenten. Zoals personages die compleet in de poep duiken om iets op te zoeken (dit terwijl Dr. Ellie Sattler in het origineel enkel haar arm in zo'n vieze hoop stopte). Maar meer over dit soort grappige momenten binnenkort in een aparte special hier op XGN.nl.

  LEGO Jurassic World Review

  Wel echt bedoeld voor co-op

  Het belangrijkste is de vraag hoe het plezier van de gameplay en de co-op uitpakt. Het antwoord is: erg goed! Voor het eerst in jaren speelden we een LEGO game zonder ook maar één bug tegen te komen. Applausje voor TT Games. Daarnaast is de gameplay gebalanceerder dan ooit. Je hebt niet te maken met ellenlange gevechten van mannetjes die je in vuistgevechten aan moet gaan, zoals in sommige andere LEGO games.

  Ook heb je niet de vervelende LEGO stukken die je als een handleiding in elkaar moet zetten zoals in bijvoorbeeld The LEGO Movie Video Game. En ook is er niet de gameplay waarin je drie stukken voor een puzzel moet selecteren en die dan automatisch in elkaar worden gezet. Na twee eerdere delen hebben we dat wel weer gezien.

  Vertrouwde LEGO elementen

  De gameplay draait zoals altijd om van alles stuk te staan en weer op te bouwen. Daarnaast heb je puzzels die je op moet lossen waarbij je bepaalde onderdelen moet zoeken om bijvoorbeeld een auto in Jurassic World aan de praat te krijgen. En verder is het een kwestie van veel samenwerken.

  Dat is precies de reden waarom LEGO Jurassic World enorm leuk is als co-op titel. Je kunt de titel op de bank, dus offline, spelen met nog iemand. Dat is aan te raden, want alleen merk je dat de A.I. wat achterloopt. Geregeld als jij met je poppetje loopt, blijft een ander poppetje achter omdat er dus eigenlijk vanuit gegaan wordt dat een tweede bestuurder meedoet. Een simpel drop in en out systeem is aanwezig.

  LEGO Jurassic World Review

  Kleine vernieuwingen in gameplay

  Voor de rest kent de gameplay, ondanks dat dit niet eens nodig was geweest, ook een paar kleine vernieuwingen. Niet eerder zagen we een LEGO mannetje met een parachute springen. Omdat dit redelijk essentieel is in een scene in Jurassic Park III, kan Billy Brennan nu door de lucht slingeren. Het is enorm leuk! Ook is het grappig dat bepaalde personages moeten gillen om glas kapot te maken.

  Om de game kindvriendelijk te maken zijn er diverse stukken waarbij je foto’s kunt nemen om zo een dino te verblinden. Het resultaat is best grappig, want de foto’s zijn gewoon geinig om te zien. Bovendien als je alle foto’s maakt, krijg je een achievement.

  Zelf in de huid van een dino kruipen

  De belangrijkste toevoeging is dat je geregeld een dino bestuurt. Het zijn maar korte stukjes gameplay waarbij dit moet, maar voor de afwisseling is het fijn. Een dino kan stukken kapot maken waar een mens te slap voor is. En af ten toe help je een dino tijdens een gevecht zoals ze in de films zitten. Door middel van een paar simpele quick-time events geef je een andere dino een pak rammel.

  Het mag duidelijk zijn dat LEGO Jurassic World énorm goed uitpakt. Hoe vaak wordt er niet gezegd dat LEGO games worden uitgemolken, iets wat ook wel ten dele klopt. Maar in dit geval kunnen we niet anders dan concluderen dat dit een van de beste LEGO games ooit is, die de kwaliteit weet te evenaren van LEGO Marvel Super Heroes.

  Jammer is dat de game geen online co-op ondersteunt en dat bepaalde filmmomenten ontbreken. En ook is het jammer dat de tweede LEGO game op het einde wat afgeraffeld aanvoelt en we in deel drie te lang moeten wachten voordat Eric Kirby in beeld komt. (Overigens wordt zijn verhaal in de game ook niet goed geïntroduceerd, enkel degene die de film kent, snapt het begin van de game)

  LEGO Jurassic World Review

  Alles valt op z'n plek, enorm sterke game

  Maar het totale plaatje is compleet. Als je net Jurassic World hebt gezien is het tof om nu de hoofdrolspelers in LEGO-stijl te zien. De twee kindjes zijn geniaal en TT Games heeft een eigen draai gegeven aan de manier waarop ze samenwerken: niet allebei in die sci-fi bol, maar één erin, en de ander die rondloopt.

  Woorden komen te kort om elk aspect van deze LEGO game uit te lichten. Maar met 0 bugs, een speelduur van pak ‘m beet minstens 10 uur, gebalanceerde gameplay, humor en onwijs veel herinneringen die aangesproken worden, mag deze LEGO game trots zijn op zichzelf. Let vooral ook op de E.T. Easter egg aan het begin van de tweede game. LEGO Jurassic World is een van de beste LEGO games in jaren, zo niet de beste!

  9

  De plus- en minpunten

  • Alant Grant als LEGO poppetje = +1!
  • Hilarische taferelen
  • 0 bugs
  • Gebalanceerde gameplay
  • 4 games ineen in 20 hoofdstukken
  • E.T. easter egg
  • Sommige leuke filmscenes missen
  • Soms vervelend alleen
  • Weer geen online co-op
  • Deel 2 afgeraffeld einde

  LEGO Jurassic World

  Verkijgbaar vanaf 11 june 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.