De 5 beste PlayStation 4 demo games van dit moment uitgelicht

  Soms weet je gewoon niet zeker welke game je in huis moet halen. Het lezen van een recensie of het horen van goede verhalen kan soms net niet overtuigend genoeg zijn, maar daar hebben gamebedrijven iets op bedacht. Een kortere versie van de game om uit te proberen en dit zijn de beste PlayStation 4 demo games van dit moment.

  5. The Awesome Adventures of Captain Spirit

  Life Is Strange fans werden na de aankondiging van het tweede deel blij verrast met een gratis demo waarin we een voorproefje krijgen over wat we kunnen verwachten. Deze demo heet The Awesome Adventures of Captain Spirit en geeft ons een uniek verhaal in plaats van simpelweg het begin van de game. Met deze demo kun je dus gratis en extra genieten van de unieke verhaalvertelling van DONTNOD.

  In deze demo volgen we een creatieve tienjarige jongen genaamd Chris. Ondanks dat zijn leven met zijn vader niet gemakkelijk is, weet hij er toch het beste van te maken door middel van zijn alter ego Captain Spirit. Deze avonturen beleef je allemaal in en rondom het huis van Chris, dat leuk gemaakt wordt dankzij de uitgebreide fantasie van Chris.

  The Awesome Adventures of Captain Spirit geeft je een uur tot anderhalf uur speeltijd waarin je kunt genieten van een prachtig verhaal, een verbluffende soundtrack en een aantal hints naar Life Is Strange 2. Dankzij deze voordelen is dit een van de beste demo games voor de PlayStation 4 . Mocht je nog niet overtuigd zijn om deze demo te spelen, kun je ook onze The Awesome Adventures of Captain Spirit review lezen.

  4. The Walking Dead: The Final Season

  Na het trieste faillissement van Telltale Games leek er bijna geen hoop meer te zien voor The Walking Dead: The Final Season. De eerste twee afleveringen waren al afgerond, maar de rest moest nog worden gemaakt. Gelukkig is Skybound bezig met het afronden van de gameserie en voor de mensen die de game niet hebben durven kopen bestaat er een demo om de sfeer te proeven.

  Je zult deze demo waarschijnlijk niet spelen als je de voorgaande seizoenen niet hebt gespeeld. Dit is ook niet aan te raden, want ten eerste snap je er dan niets van en ten tweede zijn er dan waarschijnlijk mega spoilers aanwezig. Deze demo is puur om even de sfeer te proeven van het laatste seizoen, waarvan de releasedatum van de laatste afleveringen al bekend is gemaakt. Het is een van de beste demo games op de PlayStation 4.

  In de demo kun je het begin van het einde van het verhaal van Clementine spelen. Deze demo duurt ongeveer twintig minuten en laat zien hoe Clementine nu met AJ omgaat zoals Lee dat voor haar deed (wat onze harten overigens bijna breekt). Wij vonden de eerste episode van de afsluiting geweldig, waarom kun je lezen in onze The Walking Dead: The Final Season episode 1 review.

  3. Detroit: Become Human

  Detroit: Become Human is een game waarin je keuzes echt invloed hebben op het verloop van de game. Dan hebben we het ook over een groot verschil, het kan gewoon klaar zijn met een van je personages na een verkeerde keuzes. In deze game ga je door de levens van drie verschillende androids die langzaam losbreken uit de grip van hun bazen en gaan strijden voor de vrijheid die zij verdienen.

  Het fijne aan de demo is dat je gelijk het intro van de game kunt spelen, waarin je merkt hoe de gameplay is, hoe het verhaal ongeveer gaat en je krijgt een stukje actie mee. Zo merk je precies of deze game een perfecte aankoop voor jou is of niet. Detroit: Become Human is een PlayStation 4 exclusive en een van de beste demo games die je op dit moment op de console kunt spelen.

  Deze game is een visueel oogappeltje met een prachtig verhaal om te beleven, dus het kan geen kwaad om de demo game in ieder geval uit te proberen. Mocht je nog meer details over de game willen weten kun je deze vinden in onze Detroit: Become Human review.

  2. Yakuza 6: The Song of Life

  De Yakuza games zijn op zijn zachts gezegd bijzonder, maar dat maakt ze niet minder goed. Hetzelfde geldt voor Yakuza 6: The Song of Life, die ook nog eens een van de beste PlayStation 4 demo’s van dit moment heeft. Ondanks dat er misschien een stukje emotie die je van de vorige games hebt gekregen zal missen als je Yakuza 6 zijn voorgangers niet hebt gespeeld, is het prima te doen om Yakuza 6 alsnog te spelen.

  De demo van de game brengt je naar het begin van de officiële game en wanneer je besluit de game na de demo te kopen, kun je vanaf dat punt verder spelen. De demo bevat veel cutscenes, iets wat voor en nadelen bevat. Je kunt aan de ene kant fijn in het verhaal kruipen maar aan de andere kant is het op die manier lastig om de gameplay te ondervinden.

  Mocht je door dit kleine nadeel nog net niet overtuigd zijn om deze spectaculaire game in huis te halen, kun je nog altijd onze Yakuza 6: The Song of Life review lezen waarin je kunt lezen of deze game een must-buy is of niet.

  1. Shadow of the Tomb Raider

  Ieder gamebedrijf heeft een andere manier van werken, maar deze was eigenlijk wat apart. Meestal wordt de demo van een game uitgebracht voor de game uitkomt of tegelijkertijd met de game, zodat mensen gelijk een impressie kunnen krijgen. Square Enix heeft de demo game pas op 6 december uitgebracht, ongeveer drie maanden na de release van de game.

  Waarom is Shadow of the Tomb Raider dan een van de beste demo games voor de PlayStation 4? Dat komt omdat je de game ook daadwerkelijk aan het spelen bent en je daarna eigenlijk meer wilt. In de demoversie zie je namelijk eerst het intro van de game en speel je daarna tot je de eerste tombe hebt verkend. Daarna krijg je de keuze, wil je het spel kopen of niet? Zo wel, kun je gelijk verder spelen van waar je gebleven bent in de demo.

  De bedoeling van een demo game is om je aan te trekken tot een game en dat is iets wat Square Enix is gelukt door deze demo uit te brengen. Mocht je nog niet overtuigd zijn, wij hebben een Shadow of the Tomb Raider review geschreven waarin we de details met jullie bespreken.

  De beste demo games voor PlayStation 4

  Dat zijn de beste demo games voor de PlayStation 4 op een rijtje gezet. Voor welke game zouden jullie graag een demo versie willen zien op de PlayStation 4?

  The Awesome Adventures of Captain Spirit

  Verkijgbaar vanaf 26 june 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.