De beste PC games in 2020 om een oogje op te houden

Article
zondag, 12 januari 2020 om 16:00
mount and blade ii bannerlordf1578408698
2020 is begonnen en dat betekent ook weer dat we kunnen gaan uitkijken naar een nieuw jaar vol met toppers. PC-gamers hebben weer een hoop moois om naar uit te kijken, met deze pareltjes om vooral je ogen op te houden.
Voor deze lijst bespreken we alleen games waarvan al duidelijk is dat ze in 2020 verschijnen op PC. Hierdoor vallen titels zonder releasedatum of releaseperiode af. Tevens nemen we een aantal factoren mee in deze lijst, waaronder de publieke opinie en of de game exclusief voor het platform verschijnt.

10. Mount & Blade II: Bannerlord

De Mount & Blade-serie heeft een trouwe fanschare die al een flink tijd uitkijkt naar het vervolg op Mount & Blade: Warband. Dit jaar is het eindelijk zover, want de titel staat gepland voor een release in maart.
In Bannerlord nemen de spelers de rol of zich van een huurling in een fictieve versie van de middeleeuwen. Welke achtergrond en vaardigheden je hebt kan je helemaal zelf bepalen, maar de game werkt met de regels van vroeger. Een man van adel zal dus veel betere kansen hebben dan een vrouwelijke commoner. Verwacht bovendien grote gevechten in Mount & Blade II: Bannerlord, waarbij je middenin de actie zal zitten en waarbij je je manschappen zelf moet leiden.
Mount & Blade II: Bannerlord is als Early Access game uitgekomen maart voor PC.
resident evil 3 remakef1575382860

9. Resident Evil 3

Capcom heeft een succesvol jaar achter de rug, met de remake van Resident Evil 2 als één van de grootste verrassingen. In 2020 is de uitgever en ontwikkelaar van plan om dat succes voort te zetten, want dan zal een nieuwe kijk op Resident Evil 3 uitkomen.
Net zoals de horrorgame van dit jaar zal Resident Evil 3 grote veranderingen ondergaan. Zo zal het camerastandpunt gelukkig achter hoofdpersoon Jill worden geplaatst en natuurlijk krijgen ook de graphics een flinke opfrisbeurt. Daardoor zal bad guy Nemesis echt angstaanjagend worden. Waarschijnlijk kunnen spelers ook weer vanaf dag één los gaan met mods!
Resident Evil 3 is verschenen op 3 april en komt naast PC ook uit voor de PlayStation 4 en Xbox One.
warcraft iii reforgedf1578409636

8. Warcraft III: Reforged

Als er één RTS is die veel heeft betekend voor het genre en aan de wieg heeft gestaan van andere genres, dan is het wel Warcraft III. De klassieker werd geroemd om haar gameplay en de mogelijkheden met mods hebben gezorgd voor compleet nieuwe games, zoals DOTA.
Achttien jaar na de originele release komt Blizzard nu met een geremasterde versie van de game. De sterke gameplay blijft behouden, maar spelers worden getrakteerd op compleet nieuwe graphics, een aangepaste campagne, een betere balans tussen de facties en verbeterde mogelijkheden voor modders. Mogelijk kan er dus opnieuw een compleet nieuwe genre komen uit de geliefde RTS.
Warcraft III: Reforged is inmiddels uit en is exclusief te spelen op PC.
gears tacticsf1578409731

7. Gears Tactics

De Gears of War-franchise heeft Microsoft zeker geen windeieren gelegd. Met een constante reeks aan sterke third person shooters heeft Xbox altijd wel een exclusieve titel gehad om naar uit te kijken. Met Gears Tactics wordt er alleen een andere weg ingeslagen.
In plaats van een gebruikelijke shooter is de titel namelijk een turn-based strategy game, vergelijkbaar met games als XCOM. Spelers stappen in de grote laarzen van Gabe Diaz, die aan het hoofd staat van een handjevol troepen. Samen met je manschappen moet je hordes aan Locust zien te overleven en hun leider Ukkon verslaan, die monsters aan het maken is. Verwacht overigens een iets andere setting dan gebruikelijk, want de game speelt zich twaalf jaar af voor de eerste Gears of War.
Gears Tactics is in april uitgekomen voor PC en Xbox One.
4 doom eternal features die voor vernieuwing zorgen gespeeld op gamescom 153860 1

6. DOOM Eternal

De reboot van de DOOM-serie in 2016 kan zacht gezegd een succes worden genoemd. De gameplay is ijzersterk, de game draait als een zonnetje op alle platformen (behalve de Switch) en er staat met recht een 18+-sticker op het doosje. Alles zoals een DOOM-game moet zijn.
DOOM Eternal lijkt elk element bovendien op niveau 11 te zetten. Doom Slayer krijgt een aantal brute nieuwe wapens, inclusief een shotgun met een grijphaak, de demonen zijn groter en enger dan ooit tevoren en de muziek pompt je lichaam vol met adrenaline. Liefhebbers van kneiterharde, snelle actie kunnen in 2020 met volle teugen genieten.
DOOM Eternal ligt sinds maart in de schappen voor PC, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia.
empire of sinf1578409913

5. Empire of Sin

Gears Tactics is niet de enige turn-based strategy game in onze lijst van PC waar je naar moet uitkijken in 2020. Dit jaar moet namelijk ook Empire of Sin uitkomen, waarbij spelers de rol een maffiabaas op zich nemen ten tijde van de drooglegging in Chicago. Door je manschappen aan te sturen moet je je eigen zaken beheren, zoals casino’s en bars, terwijl je die van je tegenstanders probeert over te nemen.
Empire of Sin betekent bovendien de terugkeer van een legende, want de game wordt ontwikkeld door John Romero en zijn vrouw. De ontwikkelaar is mede-oprichter van id Software en stond aan het hoofd van series als Doom, Quake en Wolfenstein. Hopelijk kan Romero met Empire of Sin opnieuw zorgen voor een klassieker.
Empire of Sin moet uitkomen in het tweede kwartaal van 2020 en is exclusief voor PC.
half life alyxf1578410055

4. Half-Life: Alyx

Lang, heel lang hebben fans moeten wachten op een nieuw deel in de Half-Life-franchise. In plaats van Half-Life 3 komt Valve alleen met Half-Life: Alyx. Een game die volledig gericht is op de functionaliteiten van VR. Om de game te spelen heb je dan ook een Oculus Rift of natuurlijk de HTC Vive nodig.
De game speelt zich af voor de gebeurtenissen van Half-Life 2 en in plaats van de iconische Gordon Freeman nemen spelers dan ook Alyx Vance onder de knoppen. Samen met haar vader moet ze vechten tegen de Combine. Ook nu kan er weer met zwaartekracht worden gespeeld door middel van de Gravity Gloves en zal er natuurlijk het nodige schietwerk geleverd moeten worden.
Half-Life: Alyx is uitgekomen in maart en is exclusief verkrijgbaar voor PC.
total war saga troyf1578410123

3. Total War Saga: Troy

In de geschiedenis van Total War hebben we al vele klassieke periodes gezien, van de glorieuze dagen van het Romeinse keizerrijk tot aan de heerschappij van Napoleon en de Shogun in Japan. Voor 2020 reist ontwikkelaar Creative Assembly helemaal terug naar de Griekse Oudheid voor de beroemde Trojaanse Oorlog.
Veel is er nog niet bekend over de titel, maar zoals gewoonlijk kunnen we weer tactische, grootste gevechten verwachten. Deze keer tussen de Trojanen en de Grieken, met natuurlijk iconische helden als Achilles, Hector, Paris en Odyssey. De vergrote focus op generaals in Three Kingdoms kan mogelijk een sterke invloed krijgen in Total War Saga: Troy. Met de interessante setting en potentieel kan het weer een topper worden voor Creative Assembly en Sega.
Total War Saga: Troy is inmiddels uitgekomen exclusief voor PC.
nieuwe halo infinite trailer toont halo ring en releasedatum 151564 1f1578410675

2. Halo Infinite

Het verhaal van Master Chief heeft een tijdje stilgelegen, maar dit jaar mogen we eindelijk weer een gloednieuwe Halo verwelkomen. Deze keer zal de focus ook meer op de Chief zelf liggen, in tegenstelling tot Halo 5: Guardians, toen hij de spotlight moest delen met Spartan Locke. Als we de trailer mogen geloven zal het verhaal zich afspelen op een Halo Ring.
Ontwikkelaar 343 Industries heeft bovendien geluisterd naar de kritiek van de spelers op Halo 5. Infinite zal bijvoorbeeld het grootste avontuur met Master Chief ooit worden en splitscreen komt weer terug. Met een release op de Xbox Series X kunnen we waarschijnlijk ook een flinke grafische sprong verwachten, ideaal voor PC-gamers met een bakbeest in huis.
Halo: Infinite staat gepland voor release ergens in 2021 voor PC, Xbox One en Xbox Series X.
cyberpunk 2077f1593030216

1. Cyberpunk 2077

Natuurlijk is de PC game waar je het meest naar moet uitkijken in 2020 het langverwachte Cyberpunk 2077. We worden al een tijd lang lekker gemaakt voor de nieuwste titel van CD Projekt RED, maar dit jaar kunnen we eindelijk met de titel aan de slag.
In Cyberpunk 2077 nemen spelers een zelfgemaakte huurling onder de knoppen in Night City, een enorme stad in de staat Californië. De lange arm van de wet is er machteloos en de dienst wordt dan ook uitgemaakt door bendes en bedrijven, een ideale omgeving voor een ambitieuze huurling.
Zoals het een echte Cyberpunk-game betaamt is er ook een grote focus op robots, mechanische aanpassingen aan mensen en hacking. Laatstgenoemde zal dan ook een belangrijk onderdeel zijn van het arsenaal van spelers, naast vuurwapens en dodelijke melee-aanvallen. Wij kunnen nu al niet wachten om de vele quests in de futuristische open wereld te voltooien.
Cyberpunk 2077 zal uitkomen op 19 november 2020 voor PC, PlayStation 4, Xbox One en Stadia.

Het beste van 2020 om naar uit te kijken!

Natuurlijk hadden we graag titels als Ori and the Will of the Wisps, maar niet iedereen weet de top tien te halen. Laat ons in de reacties weten naar welke PC games jullie uitkijken en vergeet niet dat nu 2020 is begonnen we vooruitblikken op het jaar. Er staat immers een fantastisch jaar op ons te wachten. We trappen het decennium af met een scala aan lijsten over wat je van dit jaar kunt verwachten.
Hierboven vind je artikelen over allerlei vooruitblikken van 2020!
Dit artikel is bijgewerkt op 28 augustus 2020.

Populair Nieuws