Darksiders Genesis Tips en Tricks bieden een vliegende start!

  Nu Darksiders Genesis is verschenen op de PC en Google Stadia zijn er genoeg demonen om terug te sturen naar de hel. Dit kun je in de game in Diablo-stijl doen en dat alleen of met z’n tweeën. Met deze Darksiders Genesis tips en tricks kom je de eerste uren goed door en bereid je je voor op de rest van de game!

  Darksiders Genesis is de nieuwe actie-RPG die het genre binnen de Darksiders-serie compleet op zijn kop zet. Niet langer heb je een third-person actietitel, maar een top-down dungeon crawler waarin je met Strife en War demonen te lijf gaat. De game is soms alleen best lastig en dus geven wij je alvast wat goede Darksiders Genesis tips en tricks!

  Executions maken het leven makkelijk

  Laten we beginnen bij de gameplay-tip die het leven gelijk een stukje makkelijker maakt. Zodra je genoeg schade hebt aangericht bij vijanden kun je een Execution activeren. Dit is vrijwel altijd een slimme keuze, omdat je daarmee zowel een vijand om het leven brengt als tijdelijk geen schade oploopt. Hierdoor kun je grote groepen wat gemakkelijker bedwingen.

  Er is nog een ander voordeel. Naast dat je geen schade oploopt tijdens de animatie van een Execution, verdien je er ook nog eens extra Health- en Wrath Orbs mee. Hierdoor herstel je jezelf nog sneller en kun je de gameplay een stukje makkelijker maken voor jezelf.

  Ga op ontdekkingsreis

  Nu je weet hoe je je een stukje simpeler door de levels kunt banen is het tijd voor de volgende tip in onze Darksiders Genesis tips en tricks. Dit heeft alles te maken met het ontdekken van iedere hoek van elk level. Er zijn namelijk ontzettend veel geheimen te vinden in de game die zich allemaal toonbaar maken zodra je de Treasure Map van een gebied vindt.

  Als je deze opspoort kun je naar iedere plek afreizen om de Collectables te vinden. Dit zijn vaak Boatman’s Coins en Trickster Keys. Eerstgenoemde heb je nodig als je nieuwe aanvallen en/of upgrades wil kopen en laatstgenoemde geven toegang tot afgesloten gebieden die rijk gevuld zijn met schatten. Op enkele schatten na kun je bij je eerste speelsessie alles verzamelen en dat is het dan ook zeker waard!

  De sleutel tot succes: Creature Cores

  Naast dat je upgrades kunt kopen om Strife en War sterker te maken is er nog een andere mechanic die je hierbij helpt. Het betreft het Creature Cores-systeem. Deze Cores ga je tijdens het spelen genoeg vinden en deze kun je via het menu plaatsen op een speelbord.

  Dit speelbord is eigenlijk een soort legpuzzel, waarbij je de meeste punten scoort als je de Creature Cores op de goede plekken neerlegt. Er zijn namelijk drie soorten Cores (Wrath, Health en AttacK) en ieder plekje dat je betegeld heeft een andere voorkeur. Sluit je Core aan bij de voorkeur van de tegel en je krijgt een flinke bonus die de Power Levels van War en Strife opkrikken.

  Voltooi Quests

  Het volgende punt in onze Darksiders Genesis tips en tricks agenda ligt misschien voor de hand, maar sla deze niet over. De vork steekt namelijk anders in de steel dan je denkt. Quests in Darksiders Genesis zijn namelijk niet missies die je volbrengt in het verhaal. Het zijn eigenlijk extra taken die je tijdens het verhaal kunt voltooien.

  Door dit te doen verdien je hier en daar Boatman’s Coins, Souls (de munteenheid in de game) of Creature Cores. Quests moet je wel zelf via het menu voltooien waarna je gelijk je beloning ontvangt. Goed opletten dus!

  Tactische keuzes

  De laatste van onze Darksiders Genesis tips en tricks gaat over de speelbare personages zelf. We hebben het natuurlijk over War en Strife. Het ligt misschien voor de hand, maar er zijn tactieken voor welk personage je moet gebruiken in bepaalde situaties. Strife is namelijk het beste om vanaf een afstand te gebruiken. Dankzij zijn pistolen kan hij flink wat schade aanrichten zonder ook maar een druppel angstzweet van de demonen te ruiken.

  War is daarentegen veel beter voor dichtbij. Met zijn mokergrote zwaard hakt hij iedereen in mootjes, maar dan moet hij wel in de buurt zijn. Met hem moet je dan ook altijd proberen om vijanden te knuffelen. Zoek de vijanden op en hak ze in de pan!

  Darksiders Genesis Tips & Tricks helpen je verder

  Heb je soms een helpende hand nodig tijdens het gamen? Dan helpen de Tips en Tricks van XGN je verder. Houd de site in de gaten voor meer tips en tricks. Vergeet daarnaast niet onze review voor Darksiders Genesis te lezen!

  Darksiders Genesis

  Verkijgbaar vanaf 14 february 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.