De beste open-world games van 2022 tot nu toe

Article
woensdag, 03 augustus 2022 om 13:05
de beste open world games van 2022f1652961016
2022 nadert alweer haar middelpunt en in de pakweg vijf maanden die het jaar rijk is, hebben we tal van toffe games voorbij zien komen. Als het op open-world games van 2022 aankomt, zijn er al helemaal veel pareltjes om van te genieten. De beste open-world games van 2022 tot nu toe vind je hier.

5. Tiny Tina’s Wonderlands

We trappen deze lijst af met Tiny Tina’s Wonderlands, de spin-off van de bekende Borderlands-reeks. Het is de eerste titel die duidelijk maakt dat Gearbox breder kan kijken dan alleen de Vault Hunters die schatten zoeken door bijvoorbeeld Tiny Tina in het zonnetje te zetten. De brutale tiener praat in de game misschien iets te veel, maar dat is haar vergeven dankzij de heerlijke gameplay die nog typisch Borderlands is.
Schieten doe je met talloze wapens, al blijft het daar nu niet meer bij. Dit keer heb je ook magie en melee wapens om vijanden mee neer te knuppelen en dat in een wereld die maar niet gaat vervelen. Het sprookjesboek dat TIny Tina voorschotelt met een Dungeons & Dragon-sausje zorgt telkens weer voor fantastische afwisseling terwijl je constant de geheime voorwerpen in de wereld probeert te vinden.
Tiny Tina's Wonderlands is nu beschikbaar op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC. Lees hier ook onze volledige review!
dying light 2 pressf1644236086

4. Dying Light 2

De vierde plek op deze lijst wordt ingevuld door Dying Light 2. Deze open-world game van Techland verscheen begin februari in een redelijk slechte staat en dat is dan ook direct één van de redenen dat de game wat lager op deze lijst met beste open-world games van 2022 staat. Eén van de beste was de game bij de lancering namelijk niet.
Inmiddels zijn er gelukkig tal van patches geweest en is de game stukken beter om te spelen. Hier mag iedereen blij mee zijn, want de gameplay van Dying Light 2 is heerlijk. Techland heeft wederom laten zien dat het parcours systeem ongeëvenaard is en de ervaring grotendeels draagt. In een toffe, griezelige open-world als die van Dying Light 2 doe je dat dan ook met heel veel plezier.
Dying Light 2 is nu beschikbaar op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC. Lees hier ook onze volledige review!
pokemon legends arceus jubileevillagef1642087805

3. Pokémon Legends: Arceus

Een traditionele open-world game is Pokémon Legends: Arceus niet. Sterker nog, Game Freak zelf noemt de game niet eens een open-world game, maar toch druipt het open-world-sausje aan alle kanten van Pokémon Legends: Arceus. De game heeft zich namelijk flink laten inspireren door The Legend of Zelda: Breath of the Wild en als speler heb je zeker de mogelijkheid om Hisui flink te verkennen.
In deze Pokémon-titel heb je namelijk een compleet ander doel dan in eerdere titels. Dit keer is het doel daadwerkelijk om je Pokédex compleet te maken, terwijl je ondertussen tal van vrolijke en vreemde zijmissies onderneemt die de wereld vol kleuren met persoonlijkheid. Grafisch laat de game alleen flink wat te wensen over en in deze lijst met beste open-world games van 2022 is het zeker moeders mooiste keuze.
Pokémon Legends: Arceus is nu beschikbaar op de Nintendo Switch. Lees hier ook onze volledige review!
horizon forbidden west tremortusk attack omgevingenf1645055155

2. Horizon Forbidden West

Moeders mooiste vind je namelijk op de tweede plek. Horizon Forbidden West is de naam van de mooiste open-world game van 2022 en dat is niet gek. Het Nederlandse Guerrilla Games heeft een prachtige, uitgestrekte wereld gecreëerd die bol staat van natuurlijk pracht en praal. De mix van futuristische mechanische wezens staan compleet in contrast met een door de natuur overgroeide wereld en tezamen zorgt het voor een game waarin je net zo vaak Photo Mode opstart als dat je daadwerkelijk de game speelt.
Spelen kan dan ook een goede 60 uur voordat je het einde van Horizon Forbidden West nadert. Zelfs dan is er nog genoeg te doen in de vorm van zijmissies en een arena waarin tal van uitdagingen op je te wachten zijn. Toch is de grootste reden waarom deze game zilver pakt in de lijst met beste open-world games van 2022 het feit dat er zo onwijs veel te ontdekken is over de geschiedenis van deze dystopische wereld die zo fantastisch is om te ontdekken.
Hetzelfde geldt voor de verschillende facties die je onderweg tegenkomt als Aloy. Door de roodharige heldin iedere zijmissie te laten doorlopen maak je zoveel nieuwe vrienden en maak je weer tal van verhalen mee die de wereld verder doen opleven. Het is waar dat de structuur van de open-world zelf inmiddels een tikje achterhaald wordt, maar er is geen game die het beter uitvoert dat Horizon Forbidden West.
Horizon Forbidden West is nu beschikbaar op de PlayStation 4 en PlayStation 5. Lees hier ook onze volledige review!
elden ring pausarf1646151411

1. Elden Ring

De gouden plak als het aankomt op de beste open-world games van 2022 tot nu toe is Elden Ring. De nieuwe FromSoftware-titel zet het ontdekken van de reusachtige wereld centraal en levert op die manier een verfrissende ervaring voor waar talloze spelers zich volledig in verliezen. The Lands Between zit boordevol (tergende) vijanden die je met gemak een kopje kleiner kunnen maken en een flinke uitdaging voorschotelen.
Hoewel de game hier en daar wat meer duidelijkheid had kunnen geven om spelers toch wat houvast te geven, vinden hardcore spelers het juist ook een uitdaging dat FromSoftware de spelers nergens in begeleid. Duidelijk is dat de ontwikkelaar de tijd liever stak in het creëren van gedetailleerde animaties en patronen die de combat zo enorm tof maakt. Dit is dan ook het hoogtepunt van de ervaring waar je gemakkelijk 100 uur in kunt steken voordat je het einde van de game nadert.
Elden Ring is nu beschikbaar op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC. Lees hier ook onze volledige review!

De beste open-world games van 2022 tot nu toe

Dit zijn de beste open-world games van 2022 tot nu toe. Als je geïnteresseerd bent in het ontdekken van grote, toffe werelden, mag je deze games in ieder geval niet missen. Hebben we een titel gemist die volgens jou in het lijstje thuishoort? Laat het ons weten in de reacties hieronder!
Dit artikel is origineel gepubliceerd op 21 mei 2022.

Populair Nieuws

Laatste Reacties