Nintendo Switch verkoop gedaald door chiptekort

News
woensdag, 03 augustus 2022 om 12:03
Er zijn weer veel kwartaalbesprekingen van grote bedrijven aan de gang. Ook Nintendo heeft haar recentste resultaten bekendgemaakt en qua consoleverkoop blijkt het stukken minder te gaan dan vorig jaar. Het chiptekort zorgt nog steed voor problemen met de verkoop van de Switch.
Er is al zo’n twee jaar een groot chiptekort waar veel techbedrijvan last van hebben. Het maakt bijvoorbeeld dat de PS5 en Xbox Series X lange periodes nagenoeg onvindbaar zijn. De Nintendo Switch heeft er minder last van, maar ook Nintendo heeft wel degelijk problemen.
De Switch is in het afgelopen kwartaal namelijk maar liefst 22,9 procent minder verkocht dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. De gewone Switch en Switch Lite zijn respectievelijk 60 en 48,4 procent minder verkocht. De Switch OLED compenseert een beetje: hij is in het afgelopen kwartaal 1,52 miljoen keer verkocht. Een vergelijking met vorig jaar is er niet, aangezien deze console in de periode waar naar gekeken wordt nog niet bestond.
Nintendo zelf noemt het chiptekort als belangrijke factor in de daling. Het bedrijf kan minder consoles leveren, wat logischerwijs zorgt dat de klant ook minder consoles kan kopen. De vraag naar de console is volgens Nintendo stabiel in alle regio’s waar hij beschikbaar is.
splatoon 3 switch oledf1658131478

Meer Switch-consoles aan het eind van het jaar

Nintendo’s resultaten zijn vergelijkbaar met die van Sony. Ook de PS5 is minder verkocht, maar Sony verwacht aan het einde van het jaar meer te kunnen leveren. Ook Nintendo verwacht dat het aan het eind van de zomer en in het najaar makkelijker aan onderdelen kan komen, zodat de voorraad met de feestdagen weer beter is.

Populair Nieuws