Top 5 Beste Nintendo 3DS games van 2018 - Prima ports!

Article
dinsdag, 18 december 2018 om 13:11
xgn google image
Ondanks dat de Nintendo 3DS bijna aan het einde van zijn latijn is voor de meeste mensen, zijn er dit jaar toch nog toffe titels uitgebracht voor de handheld met 3D functionaliteit, waaronder enkele succesvolle ports. Welke dat zijn lees je in onze top 5 beste Nintendo 3DS games van 2018.
Zelfs de beste 3DS games kunnen het niet opnemen tegen de populariteit van de Nintendo Switch, maar dat betekent niet dat de handheld niet meer de moeite waard is! Er zijn de afgelopen acht jaar prachtige titels voor het apparaat uitgebracht en ook dit jaar mogen we daar weer wat pareltjes aan toevoegen.

5. Yo-Kai Watch 3

De Japans hitserie Yo-Kai Watch, waarin je monstertjes verzamelt, zit de Pokémon spellenserie qua populariteit al jaren op de hielen. Met wel drie verschillende soorten speluitgaven dit jaar laat de serie zien voorlopig nog niet van het toneel te verdwijnen. Yo-Kai Watch 3 behoort zelfs tot één van de beste Nintendo 3DS games van dit jaar!
In Yo-Kai Watch 3 ga je samen met hoofdrolspelers Nate en Hailey Anne op zoektocht naar de ondeugende Yo-kai wezentjes. De Yo-kai worden gebruikt tijden gevechten of om puzzels en problemen op te lossen. Daarnaast zijn ze ook nog eens erg creatief en leuk om naar te kijken!
De spelwereld van Yo-Kai Watch 3 is ditmaal gebaseerd in Amerika, met als hoofdfocus de stad St. Peanutsburg, uiteraard een leuke woordspeling op St. Petersburg. Yo-Kai Watch 3 biedt een toegankelijk vechtsysteem geschikt voor jong en oud, afwisselende minigames en een pakkend verhaal.
Ben jij ondertussen al nieuwsgierig geworden naar deze Japanese spellenserie? Probeer dan nu één van de Yo-kai Watch spellen, want het zal ons niet verbazen als we volgend jaar weer van deze serie horen.
143781

4. Detective Pikachu

Zo hebben we Pikachu nog nooit gezien! In Detective Pikachu zet de populaire gele muis-achtige Pokémon een detective hoedje op en gaat hij samen met z'n partner Tim Goodmann op speurtocht. Detective Pikachu is een stoere unieke Pikachu die beweert ''een detective te zijn, en ook nog eens hele goede'' en dol is op koffie en flirten met vrouwen. Alleen daarom verdient dit spel al een plek in onze lijst van de beste Nintendo 3ds games.
Klinkt absurd? Dat is nog niet alles, want deze Pikachu kan ook nog een praten!
Tim Goodmann is wel de enige die Pikachu verstaat, maar dat weerhoudt dit fantastische duo niet om achter het mysterie van Tims verdwenen vader te gaan.
Detective Pikachu is een point-and-click spel met misschien wel de meest schattige detective ooit in de hoofdrol. Het spel presenteert het boeiende verhaal door middel van prachtige cutscenes die het uiterste uit je 3DS halen. Verwacht geen diepgaande gameplay, want Detective Pikachu speelt wel echt als een visual novel.
De Pokémon detective viel in ieder geval in goede aarde, want volgend jaar krijgen we een heuse Detective Pikachu live-action film, met Detective Pikachu ingesproken door Ryan Reynolds!
143783

3. Captain Toad Treasure Tracker

Op de derde plek hebben we nog een schattige speurneus, namelijk Captain Toad. Captain Toad Treasure Tracker verscheen al eerder op de Wii U en is dit jaar ook uitgebracht voor de Nintendo Switch en de Nintendo 3DS. In deze isometrische puzzelgame loods Captain Toad door verschillende diorama levels, waarin je schatten verzamelt.
De puzzels van Captain Toad Treasure Trackers zijn sfeervol, maar worden nooit echt lastig. Het spel weet wel een grotere uitdaging te bieden wanneer je probeert alle schatten in het spel te verzamelen, want sommige zitten namelijk goed verstopt.
Naast alle levels van de originele Wii-U versie zijn er ook nog een handjevol nieuwe levels gebaseerd op Super Mario Odyssey's wereld. Captain Toad Treasure Tracker is een charmante avonturenpuzzelgame voor jong en oud. Geen Switch om dit spel op te spelen? De Nintendo 3DS versie is prima in orde, en behoort tot één van de beste Nintendo 3DS games van het jaar!
143785

2. WarioWare Gold

Anti-held Wario is terug met zijn collectie knotsgekke micro mini-games! In WarioWare Gold krijgt je het beste van beste wat WarioWare te bieden heeft. Het spel bestaat uit een best-of collectie van mini-games uit voorgaande delen WarioWare spellen.
WarioWare Gold vuurt oneindig veel kortdurende spelletjes op je af, die de speler binnen enkele seconden moet uitspelen. Naarmate je steeds meer spelletjes succesvol behaalt, gaat het tempo omhoog en wordt het uitspelen van de microgames steeds moeilijker.
Maar de charme van het spel ligt in het uiterlijk van de microgames, want die zijn namelijk te gestoord voor woorden. Zo moet je af en toe neusharen wegtrekken, joy-cons in Nintendo Switch apparaten klikken of zo snel mogelijk een persoon omver duwen. Deze spelletjes maken ook nog eens gevarieerd gebruik van het touchscreen, de gyroscoop en de ingebouwde microfoon van de Nintendo 3DS.
WarioWare Gold is een geweldige collectie van de allerbeste mini-games uit de WarioWare serie. Helaas behaalt Wario net niet het goud waar hij altijd zo op aast, maar krijgt hij welverdiend zilver in onze eindejaarslijst van de beste Nintendo 3DS games.
143786

1. Luigi's Mansion

De eerste plek gaat namelijk naar de besnorde held- en het is niet Mario, maar Luigi! Luigi's Mansion, de tijdloze Nintendo Gamecube titel is namelijk naar de 3DS geport en oogt beter dan ooit. Het spel maakt goed gebruik van de 3D-functie van de 3DS, waardoor het spookhuis dat Luigi moet verkennen helemaal tot leven komt.
Mario is namelijk ontvoerd en Luigi moet een vrij groot landhuis vol met spoken en ander gespuis verkennen om zijn geliefde broer terug te vinden. De ietwat aparte professor E. Gadd helpt Luigi op weg door hem de Poltergust 3000 te schenken, een stofzuiger om spoken mee op te zuigen á la Ghostbusters-style.
Luigi verkent het landhuis door alle hoekjes en gaatjes te doorzoeken door middel van clues, sleutels en uitbreidingen aan zijn stofzuiger. Vaak moet je eerst een kleine puzzel oplossen voordat je weer een spook kan opzuigen, en deze zijn het hele spel door goed gevarieerd.
Het originele spokenjacht avontuur van Luigi blijft boeien tot aan de aftiteling. Het spel bevat een goede dosis humor, maar weet zelfs af en toe een beetje gespannen sfeer te creëren. Mocht je Luigi's Mansion nog nooit gespeeld hebben, dan raden wij je aan deze 3DS titel zo snel mogelijk te spelen.
Maar zelfs als je de originele Luigi's Mansion 16 jaar geleden al eens gespeeld hebt, is deze geslaagde 3DS port meer dan de moeite waard. Een opfrisser kan namelijk geen kwaad, want Luigi's volgende spokenjacht titel staat al gepland voor volgend jaar!

Top 5 Beste Nintendo 3DS games van 2018

Dit was onze top 5 Nintendo 3DS games van 2018. Hoe denk jij dat 2019 er uit zal zien voor de Nintendo 3DS? Laat het ons weten in een reactie hieronder!